Jump to content
Dogomania

Niufki: Zmorka, Szelma[*], kot Tommy[*], collak Aris[*] i puli Luśka .

Recommended Posts

Guest bernulka
Posted

Pysia napisał(a):
Jutro powstawiam zdjęcia synków :) dzisiaj padam...

Ty nie padaj tylko wstawiaj i nie pozwól nam czekać :evilbat:

paździoszki

Posted

Wstawiam juz :) sorki ale wczoraj przyjechałam nieprzytomna :) Ale za to szczęśliwa :D Widziałam 3 synków a na dodatek wyszłam na ring z szaloną nie swoja niufką i....dostałuyśmy ocene doskonałą ;) No i nie zostałam przeciągnięta przez ring !! :o Atenka okazała sie nagle wzorem cnót :wink: :angel: :drinking:
A oto zdjęcia :

Żaba ??? :o

Pierwsza przymiarka :lol:

Posted

LAZY napisał(a):
malawaszka napisał(a):
A JA JE MIZIAŁAM!!!! WCZORAJ!!!!! :evilbat:

Co za wredna krowa!!!!!!!! :bad-word: :grab: 0X

Na dodatek Waszka mówi prawde......Miziała je :evilbat:

Posted

To nie zalezy od zgryzu u niufów. Tzw typ kontynentalny czyli stary praktycznie sie nie ślini. Za to amerykański typ bardzo. Te amerykańskie są sliczne ale...no właśnie ;) Te gluty;) Ale wole miec gluty i patrzec na piekny pysk i głowe nawet jeżeli jestem często uglucona :lol:

Posted

sylwiaskalska napisał(a):
Pysia napisał(a):
Dzieki... :oops: I wiesz co? One juz się ślinią :evilbat:

A właśnie jak to jest wszystkie niufki sie ślinią czy to tez zależy od zgryzu jak u bokserów ?

A jaki jez zgryz tych nieśliniących bokserów? :o I czy da sie to rozpoznać jakoś u szczeniaka? :o

Posted

Justa napisał(a):
Pysia napisał(a):

A właśnie jak to jest wszystkie niufki sie ślinią czy to tez zależy od zgryzu jak u bokserów ?

A jaki jez zgryz tych nieśliniących bokserów? :o I czy da sie to rozpoznać jakoś u szczeniaka? :o

z tego co wiem to prawidłowy zgryz u bokserów
Zgryz: Żuchwa jest wysunięta przed górną szczękę i lekko wygięta ku górze. Charakterystycznym zgryzem boksera jest przodozgryz. Szczęk jest szeroka u nasady i jedynie w bardzo niewielkim stopniu zwęża się ku przodowi. Uzębienie jest silne i zdrowe. Siekacze powinny być równo ustawione w prostej linii, kły szeroko rozstawione i odpowiedniej wielkości.

Reszta wyjaśniona jest w forum u boksach :)

Posted

Justa napisał(a):
Pysia napisał(a):

z tego co wiem to prawidłowy zgryz u bokserów
Zgryz: Żuchwa jest wysunięta przed górną szczękę i lekko wygięta ku górze. Charakterystycznym zgryzem boksera jest przodozgryz. Szczęk jest szeroka u nasady i jedynie w bardzo niewielkim stopniu zwęża się ku przodowi. Uzębienie jest silne i zdrowe. Siekacze powinny być równo ustawione w prostej linii, kły szeroko rozstawione i odpowiedniej wielkości.

Reszta wyjaśniona jest w forum u boksach :)

Hmmm i takie jak opisujesz się ślinią czy niet? 8)

Pysia mnie by to też nie przeszkadzało - to uglucienie ;)

Posted

Znam sporo psów bokserów i jednak niufy ze ślinieniem nie dorastaja im do pięt :lol: Choc są jednostki które potrafia uglucić nawet mieszkanie jak sie otrzepia. Niufy maja spore fafle i z tym to się wiąze. :lol: Jak fafle wywinięte na zewnątrz to wszystko wylata :evilbat: A jak do srodka to tylko częśc :wink:

Posted

Pewnego dnia zapragnęłam oprócz niufa małego pieska. Mój wybór padł na cavaliera. Te pieski sa nieduze ale maja podobne charaktery jak niufki:) Są równie przyjacielskie :D Z racji moich zainteresowń " czarnych" wybór padł na kolor czarny podpalany czyli na black&yen ( w skrócie b&t) . Jest w Polsce młody piesek b&t który mi sie szalenie podoba. Poznałam netowo i telefonicznie jego właścicielke. No i...Wyobraźcie sobie ze urodził sie miot po tym piesku i prześlicznej suni ruby :D W miocie sa dwie dziewczynki b&t i....Ewa ( hodowca) zastrzeliła mnie!! Miot będzie na literę B i jedna dziewczynka będzie miała na imie BLACK OBSESSION !!!!! Konie Swiata!! I jak ja jej mam nie kupic :wink:
Ja oszalałam....

Posted

Pysia napisał(a):
Pewnego dnia zapragnęłam oprócz niufa małego pieska. Mój wybór padł na cavaliera.

Miot będzie na literę B i jedna dziewczynka będzie miała na imie BLACK OBSESSION !!!!! Konie Swiata!! I jak ja jej mam nie kupic :wink:
Ja oszalałam....

:o :o :o
czy to znaczy....? 8)