Jump to content
Dogomania

Niufki: Zmorka, Szelma[*], kot Tommy[*], collak Aris[*] i puli Luśka .

Recommended Posts

Posted

Pysia napisał(a):
Cos w tym jest :evil_lol:

Bez komentarza :evil_lol:

No co:grins::grins::grins:
agbar napisał(a):
wiesz co Pysiu..ja mysle ze nie tylko niuf....wiele psow tak ma..to moje brazowe tyz:grins:

I młe rude i czarne tysz:grins:

Wiosna:bigcool:

Posted

[quote name='AlKil']Babciu, wnuki Ci się merdają...:evil_lol: Ballada nie jest jak spod igły, tylko jej siostrunia...:turn-l:
A bo ja nie wiem co za baran dał im wszystkim imiona na " B" :diabloti:
Behemot wazy 65 kg. i jest ponoć szczupły ( tak wet twierdzi):crazyeye:
[quote name='Medorowa']No co:grins::grins::grins:

I młe rude i czarne tysz:grins:

Wiosna:bigcool:
Tak - wiosna :multi: Futra obrosną i w końcu będę mogła je wypchać :diabloti:

Znalezione w sieci ;)
http://www.youtube.com/watch?v=Ej4HnCgapFU&feature=related

Posted

[quote name='Pysia']A bo ja nie wiem co za baran dał im wszystkim imiona na " B" :diabloti:

Co to był za baran...:hmmmm::siara:

Albert w wieku Behemota ważył 73 i też był szczupły. Bźdźwiągwę postaram się zważyć w najbliższym czasie.
Dzisiaj Twa wnusia zajmowała się kradzieżą kości. Albertowi gwizdnęła, Killer swojej nie oddał. W związku z tym zamelinowała sie przy jego budce i zamieniła się w słup soli. Nie wiedziałam, że umie siedzieć tak długo w jednym miejscu... Dodam, że z budki non stop wydobywał się głuchy warkot.:evil_lol:

Posted

AlKil napisał(a):
[quote name='Pysia']A bo ja nie wiem co za baran dał im wszystkim imiona na " B" :diabloti:

Co to był za baran...:hmmmm::siara:

Albert w wieku Behemota ważył 73 i też był szczupły. Bźdźwiągwę postaram się zważyć w najbliższym czasie.
Dzisiaj Twa wnusia zajmowała się kradzieżą kości. Albertowi gwizdnęła, Killer swojej nie oddał. W związku z tym zamelinowała sie przy jego budce i zamieniła się w słup soli. Nie wiedziałam, że umie siedzieć tak długo w jednym miejscu... Dodam, że z budki non stop wydobywał się głuchy warkot.:evil_lol:

Hehehe tylko mama Alberta to taki babochłop jak Szelma :evil_lol:
Co do tego " barana" to nie pamiętam kto nim był :roll:;)
Wnusia....Hym ...Uwazaj bo ona na 100% coś wymyslki i gwizdnie tak czy siak Killerowi kosteczke :diabloti:

Posted

[quote name='Pysia']Ale o sooooooooooo chodziiii :diabloti:
niepodobne do tych dobrze ułożonych panienek które poznalam :razz::razz:..jakieś takie pokrzywione buźki mają :razz:...i czochrają się na kamulcach ...:razz:

Posted

http://img179.imageshack.us/img179/4625/dsc00027vj4.jpg
:evil_lol::evil_lol: :nono: :evil_lol:

Jeszcze raz ktoś mi powie, że niuf w bloku jest nieszczęśliwy to zabiję od razu Moje najszczęśliwsze na świecie dwie suki mające własną posiadłość za kazdym razem, jak im to szczęście chcę wcisnąć i wypuszczam je na dwór wyją natychmiast pod drzwiami Nie mogę z nimi siedzieć non stop na dworze, a one tak własnie życie sobie wyobrazają Kolejny raz dochodzę do wniosku, że niuf jest najszczęśliwszy jak ma człowieka obok, a nie wtedy, gdy ma przestrzeń....
I mówię to z pełną świadomością, a moja refleksja powstała na podstawie doswiadczeń z zycia w bloku i w domu

AMEN :errrr:

Bźdźwiągwę

:mdleje: :lol:

Posted

[quote name='Alicja']niepodobne do tych dobrze ułożonych panienek które poznalam :razz::razz:..jakieś takie pokrzywione buźki mają :razz:...i czochrają się na kamulcach ...:razz:
A bo widzisz ;) Moje sunie są tak dobrze wychowane, że prawdziwe oblicz askrywają tylko dla nas :diabloti:

[quote name='anetta']http://img179.imageshack.us/img179/4625/dsc00027vj4.jpg
:evil_lol::evil_lol: :nono: :evil_lol:

AMEN :errrr:

:mdleje: :lol:
No co? Chciałam zwinąć ale się wydało :placz:
Modły a potem omdlenia :crazyeye:

[quote name='Pegaza']Cze Pyska po przerwie:p
Cześć Pegaza po najdłuższych dniach w roku :evil_lol: Już prawie umarłam, że historia życia futer zaginąła w czulesciach netu :roll:

Posted

Pysia napisał(a):

Cześć Pegaza po najdłuższych dniach w roku :evil_lol: Już prawie umarłam, że historia życia futer zaginąła w czulesciach netu :roll:

wrrrr znowu nie chciałaś mnie tu wpuścić :angryy::mad: jeny dzisiaj to mało mnien ie pokręciło :shake:

Posted

malawaszka napisał(a):
wrrrr znowu nie chciałaś mnie tu wpuścić :angryy::mad: jeny dzisiaj to mało mnien ie pokręciło :shake:

Mnie tez :roll: Ale żyjemy :multi:

Boszzzzzz jak mnie boli prawa ręka i lewy półdupek po kręglach :crazyeye:

Posted

Dzieńdoberek :hand:,
Tak sobie wpadłem, zobaczyć co nowego w Pysiowym włochatym stadku.
Widzę, że wszystko po staremu:lol:, tańce :cunao:i hulanki :drink1:.
;)

Posted

Erhan napisał(a):
Dzieńdoberek :hand:,
Tak sobie wpadłem, zobaczyć co nowego w Pysiowym włochatym stadku.
Widzę, że wszystko po staremu:lol:, tańce :cunao:i hulanki :drink1:.
;)

Witaj Erhan :multi:
Co słychać w stadku? Odpowiem Ci tak:
Śniło mi się kolejny raz, że Zmorka i Szelma stoją wypchane w salonie. Schodzę schodami na dół i moje oczy nie mogą uwierzyć w to co widzą. Wszędzie jest czysto :crazyeye: Chodniczki na schodach czyściutkie, dywaniki lśnią a podłoga.... na tej to chyba można jeść ;) Idę dalej. Kanapa ma czysty koc i do tego nie rozbebłany. Drzwi wejściowe są czyste, kosze na śmieci stoją w miejscach dostępnych i w całym domu pachnie cytrynką :loveu:
Następnie sie obudziłam, wzięłam szmate aby pomyć po dziewczynach. Tylko nie wiem po co bo one znowu wyszły na dwór ;) Za kilka minut znowu będę myła podłogę :evil_lol:
Idę do Puli popatrzeć na ubłocone mopy dla pocieszenia :diabloti:

Posted

Ty chyba jakaś przewrażliwiona jesteś:cool3:, jak można być niewolnikiem mopa i szmaty:lol:
Jak dowodzą najnowsze badania naukowe życie w sterylnych warunkach jest przyczyną wielu groźnych chorób:diabloti:.

Trzeba nad Tobą popracować:cool1:.

Zalecenia do realizacji w życiu codziennym:diabloti::

1) :roll: wyrzucić szmaty i mopy (natychmiast);
2) kąpiel max 2x w tygodniu (dziś w radio mówili) może być z kolegą mężem - zawsze to weselej :cool3:;
3) zamiatanie chałupki 1x w tygodniu (można ewentualnie użyć odkurzacza, ale niekoniecznie - mietła i szufelka w zupełności wystarczy );
4) :roll:gruntowniejsze sprzątanie przed świętami (2/rok w żadnym wypadku nie częściej :nono:);
5) jak ktoś Ci powie, że masz brudno i śmierdzi psami to :lmaa:;

Osobiście wolę zapach mokrego sierściucha:grins: niż cytrynki:lol:.

Pogody ducha i miłego dnia:Cool!::bye:

Posted

Erhan napisał(a):
Ty chyba jakaś przewrażliwiona jesteś:cool3:, jak można być niewolnikiem mopa i szmaty:lol:
Jak dowodzą najnowsze badania naukowe życie w sterylnych warunkach jest przyczyną wielu groźnych chorób:diabloti:.

Trzeba nad Tobą popracować:cool1:.

Zalecenia do realizacji w życiu codziennym:diabloti::

1) :roll: wyrzucić szmaty i mopy (natychmiast);
2) kąpiel max 2x w tygodniu (dziś w radio mówili) może być z kolegą mężem - zawsze to weselej :cool3:;
3) zamiatanie chałupki 1x w tygodniu (można ewentualnie użyć odkurzacza, ale niekoniecznie - mietła i szufelka w zupełności wystarczy );
4) :roll:gruntowniejsze sprzątanie przed świętami (2/rok w żadnym wypadku nie częściej :nono:);
5) jak ktoś Ci powie, że masz brudno i śmierdzi psami to :lmaa:;

Osobiście wolę zapach mokrego sierściucha:grins: niż cytrynki:lol:.

Pogody ducha i miłego dnia:Cool!::bye:

Każdy, kto do mnie przychodzi wie, że przewrażliwiona nie jestem ;) Ale kiedyś obiecałam sobie, że mimo posiadania niufów chlewu w domu mieć nie będę :shake: Okres zimowy, a co za tym idzie śniegu, był wytchnieniem po jesieni. Niestety już drugi rok pod rząd wytchnienie nie jest nam dane :cool1: Jesień się przeciąga przechodząc nie wiadomo kidy w wiosne ;) A co za tym idzie błoto jest przez większą część roku. Jestem trochę zmęczona....
Kocham błoto ale w innym wymiarze :diabloti: W jakim to wiesz ;)

Co do zaleceń:
1) Mopów i szmat nie wyrzucę, bo utopilibyśmy się nie ścierając porozlewanej przez Zmorke wody na podłodze :evil_lol: Ona nabiera wody w pychol i sobie chodzi po domu :mad:
2) Kapiel musowo codziennie, bo zabawy podwórkowe polegają na tarzaniu się z futrami i potem jestem do nich baaaaaaaaaardzo podobna :diabloti:
3) Chałupkę zamiatam kilka razy dziennie bo na piachu człek może złamać nogę w poślizgu a skutek - brak możliwości spacerów :evil_lol:
4) Gruntowne sprzątanie 2 x na rok - jak najbardziej .
5) Nikt nie śmie mi tak powiedzieć :diabloti:
Co do smrodku - zadbane niufy nie śmierdzą ;) Chyba że czekają jak moje na kapiel....:roll:

Pogodą ducha to ja mogłabym rozdzielić większą część swiata :evil_lol: A dzionek jest fantastyczny :multi: Świeci słoneczko, a rano na łąkach był mróz, więc mam tylko troszkę błotka :evil_lol:

Posted

Eee, to z Tobą prawie w porządku:lol:,a już się martwiłem, tylko skąd te upiorne sny o wypchanych Zmorko-Szelmach:roll:.

Słoneczka oficjalnie zazdroszczę, bo u nas niet:shake: - szaro i sętnie.

Posted

Iza i Avanti napisał(a):
Cześć Pyśnięta... :-) Znowu uśmiałam się do łez... :-) Posiusiałam się też... :-)

Polecam się ;) Pampersy rozumiem nosisz? :diabloti:

Erhan napisał(a):
Eee, to z Tobą prawie w porządku:lol:,a już się martwiłem, tylko skąd te upiorne sny o wypchanych Zmorko-Szelmach:roll:.

Słoneczka oficjalnie zazdroszczę, bo u nas niet:shake: - szaro i sętnie.

Moje Zmoroszelmy wypychane są regularnie :diabloti: Dzisiaj odkryłam, że przenoszą kamienie z podjazdu na trawnik :mad: A ja zbierając je zastanawiałam się, skąd one się na trawie biorą :cool1: Odkryłam tajemniczą zagadke :evil_lol:
U nas świeci cudnie :loveu: Na dworze jest wesoło :multi: Ale....Szelma i Zmorka śpią w domu mając piękną pogodę gdzieś :crazyeye:

Erhan napisał(a):
A feee, wstyd :diabloti::lol:

Wstyd bo ona podkrada swojej córci pampersy przed wejściem do mojej galerii :evil_lol:

Posted

Pysia napisał(a):
Polecam się ;) Pampersy rozumiem nosisz? :diabloti:

Oczywiście, że noszę. Ciut mnie uciskają, ale co tam :eviltong:

Moje Zmoroszelmy wypychane są regularnie :diabloti: Dzisiaj odkryłam, że przenoszą kamienie z podjazdu na trawnik :mad: A ja zbierając je zastanawiałam się, skąd one się na trawie biorą :cool1: Odkryłam tajemniczą zagadke :evil_lol:
U nas świeci cudnie :loveu: Na dworze jest wesoło :multi: Ale....Szelma i Zmorka śpią w domu mając piękną pogodę gdzieś :crazyeye:

Oczywiście baby mają swje zdanie i gdzieś mają pogodę...

Wstyd bo ona podkrada swojej córci pampersy przed wejściem do mojej galerii :evil_lol:

A skąd wiesz??? :crazyeye:

Posted

Iza i Avanti napisał(a):
A skąd wiesz??? :crazyeye:

Bo ja bym tak robiła na Twoim miejscu :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Dzisiaj szaro buro i ponuro ale Szelma właśnie przestawia mi podwórko :mad::diabloti: Chyba powiększa plac :evil_lol:

Posted

Pysia napisał(a):
Bo ja bym tak robiła na Twoim miejscu :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Dzisiaj szaro buro i ponuro ale Szelma właśnie przestawia mi podwórko :mad::diabloti: Chyba powiększa plac :evil_lol:

:razz::razz::razz:architekt przestrzeni :evil_lol::evil_lol:

Posted

Alicja napisał(a):
:razz::razz::razz:architekt przestrzeni :evil_lol::evil_lol:

Tia...Ona jest jeszcze mały architekt...Zmorka to dopiero ma talent :mad:

malawaszka napisał(a):
bo przecież niufy powinny mieć ogromne podwórze i na niem siedzieć :p

O nie :shake: Powinny mieć mały kojec i spać w budzie :cool1: Zastanawiające jest to, że w domu to aniołki- chyba że zaczynam z nimi szaleć :diabloti:

Posted

Może Ty w domciu trzymasz nie Niufki, tylko buldo(g)żery albo inne
(w)glebo(w)gryzarki :razz::diabloti:

Do głowy przychodzi mi jeszcze nieprawidłowa dietka Twoich Aniołków, może uzupełniają sobie niedobór makro i mikroelementów w organizmie, a i komponenty wysokobiałkowe też mogą wygrzebać :diabloti:

- hej co żujesz?
- miemsko.
- a skąd masz?
- wypełzło :diabloti: