Jump to content
Dogomania

Niufki: Zmorka, Szelma[*], kot Tommy[*], collak Aris[*] i puli Luśka .

Recommended Posts

Posted

Ja też nie potrafie zrozumieć :x :x A z niufem to już naprawde trzeba sie chyba naglowić żeby powód wymyślić czemu go musimy oddać :-?

Posted

[quote name='malawaszka'][quote name='PIKA'][quote name='malawaszka'] pójdę z nim mieszkać na pogorię :-?
a gdzie to? :o

to jezioro w moim mieście :roll:
O to jemu sie napewno tam będzie podobać :lol: Bierz śmiało :lol:

Posted

[quote name='malawaszka'][quote name='PIKA'][quote name='malawaszka'] pójdę z nim mieszkać na pogorię :-?
a gdzie to? :o

to jezioro w moim mieście :roll:
A to dla niufa wzmarzone miejsce :lol:

Guest bernulka
Posted

JA też kce na spacerek w Gołonogu :lol: :lol: :lol: jeszcze z takimi pięknymi psiackami :iloveyou: Moja koleżanka ze szkoły też ma niufa tylko takiego śmiesznego - łaciatego :P Jaka Śliczna Pysiula! Zobacze ją kiedyś, prawda? :evilbat: Hercia jak była pycia to w "hodowli" był jeden niufek:)

paździoszki

Posted

Jak chcesz na spacerek to dawaj ;) My spacerujemy wieczorkiem okolo 19.30 :) Tylko że teraz juz baaaaaaaaaaardzo wolniutko.....
Następne zdjęcia to chyba już będą z maluchami ;)

Posted

Pika jak moje plany sie powioda to i niufek bedzie :lol: , od zawsze mi sie podobaly, no ale niestety warunki mieszkaniowe mnie na razie stopuja, chociaz skoro 2 sie mieszcza to moze i 3 tez by sie zmiescil, ale rany kto by to wykarmil :o

Posted

Olcia napisał(a):
Pika jak moje plany sie powioda to i niufek bedzie :lol: , od zawsze mi sie podobaly, no ale niestety warunki mieszkaniowe mnie na razie stopuja, chociaz skoro 2 sie mieszcza to moze i 3 tez by sie zmiescil, ale rany kto by to wykarmil :o

A tam warunki mieszkaniowe :lol:
Ja zawsze daje przykład Ś.P. Rotti
Ona na 27m2 miala dwa psy afgana i borzja + kot + akwarium :lol:
Czyli wychodziło jakieś 6,75 m2 na osobe (nie licze rybek) :lol:
Wybiegasz psy i masz spokój
Z tym karmieniem gorzej :roll:
a co ja mam powiedzieć, jak mi się marzą co najmniej dwa dogi (zólty i błekitny) i niufek? :oops:

Posted

no dobra :D
mieszkanie 56m
-2 ruskie
-kot
-papuga
-rybki akwarium 80l
+ ewentualny niufek
+dwa wiadra na zarcie ktore zajmuja prawie cala kuchnie :lol:

teraz idzie ok 35-40kg karmy + 6kg kot+ papuga jakies 1,5 kg, ryb nie licze, dodatkowo niufek pewnie kolejny worek + kolejne wiadro :lol:

samochod miesci tylko mnie i ruskie+ ewentaulnie mala osobke :lol:

ha jeszcze zostaje ok 5m na niufka lece po niufunia :lol: :lol: :lol:

Posted

E tam :) Z tego co widzę to spokojnie i z karmieniem i z mieszkaniem :D Moja Zmorka je malutko - normalnie 35 dkg karmy dziennie- a w domu miejsca zajmuje jeszcze mniej. Jest wyspacerowana więc jako przedstawiciel rasy śpiochów w domu przesypia cały czas z przerwami na przemieszczanie się bliżej własciciela( czym blizej tym lepiej a najlepiej na łóżku :wink: ). Z autem też nie problem :wink: Sprzedac ten i kupić wiekszy :) Teraz jest tyle aut na rynku że mozna to zrobić w jednej dobie ;)

Posted

Pysia napisał(a):
A po licho Ci smycz dla niufa ????!!!! Ja jej używam jako zabawkę dla siebie- fajnie się nią majta ;)

to w takim razie zazdroszcze bo u mnie panowie ze strazy miejskiej nie sa tak wyrozumiali, a mandacik lezy do zaplaty :lol: , bo tez sobie smyczka machalam :lol:

Posted

No cóż :) Jakoś wszyscy zamiast mi wlepiać mandaty to w rozmowy sympatyczne sie wdają ;) Zmorka naprawdę powoduje usmiechy na ustach ludzi i dodatnie zachowania ;)

Posted

no zaraz wyjdzie na to ze ja zolza jestem bo mandaty dostaje :D

Ala a co juz moich ruskow nie kochasz ze nie przyjedziesz jak niufka nie bede miala??

Posted

Olcia napisał(a):
no zaraz wyjdzie na to ze ja zolza jestem bo mandaty dostaje :D

Ala a co juz moich ruskow nie kochasz ze nie przyjedziesz jak niufka nie bede miala??
oj kocham , kocham /ale zobaczymy czy one mnie kochają , jak się spotkamy :lol: /ale niufek byłby mięciutki szczenior :wink: