Jump to content
Dogomania

Niufki: Zmorka, Szelma[*], kot Tommy[*], collak Aris[*] i puli Luśka .

Recommended Posts

Posted

Foty i wyniki na FB ;)

No dobra.
Zira zdobyła:
ocena doskonała
Najlepszy Junior w Rasie
Zwycięzca Młodzieży
Zwycięzca Rasy

Opis ma śliczny :) Bawiłyśmy się tak świetnie, że pan sędzia stwierdził ze jesteśmy bardzo wesołą parą :) Życzę wszystkim wystawcom takiego podejścia do wystaw jak my dwie ;) Czyli idziemy się pobawić, fajnie spędzic czas, poznać nowych ludzi i pogadać ze starymi znajomymi. A psiak zapoznaje sie z innymi i dostaje mase prezentów ;)

Posted

Stres miałam na wystawie raz z Szelmą. Sędzina była tak beznadziejna, że widząc co robi krew mnie zalewała. I to zanim wyszłam na ring. Była chamska ... Potem stierdziłam że trzeba omijać z daleka niektórych i tyle ;)
Nie mam parcia na szkło. Będzie co ma być. To nasz wspólny czas z psem i ma być spędzony miło :) A że kocham tą czarną paskude jak nie wiem co, to zauwazają to sędziowie :) Kocham bez względu na tytuły. Kocham, bo jest rozpieszczona, rozwydrzona, nieustannie radosna i przebywanie z nią daje mi takiego kopa pozytywnego do życia że nie da sie tego opisać. Więc nie rozumiem dlaczego miałabym przeżywać stres jak jestesmy razem wśród tylu tak samo normalnych inaczej ;)

Posted

Ja nigdy psa nie miałam w swoim dorosłym życiu. Wyłącznie suczki ;) Ale z tego co wiem to ma mieć 20 m-cy skończone, trzy wystawy w tym jedną międzynarodową - wszystkie z oceną doskonałą. Oczywiscie te wystawy muszą byc po ukończeniu 15-go m-ca życia. W niektórych rasach musi mieć testy psychiczne. W innych też RTG stawów , badania genetyczne na choroby dotykające daną rase. Itd.

Posted

Ona się wscieka, bo nie może jej w zęby złapać :) Ale już powoli łapie jak to zrobić. Myślę, ze piłka długo nie pożyje ;)
Jakby Zmorka była rok młodsza to piłka miałaby żywot jakieś 5 minut ;)

Posted

Gratulacje sukcesów wystawowych i podejścia do tematu. :)
Ja miałam wrażenie, że z takim luzackim podejściem jesteśmy w ogromnej mniejszości. Niestety Wojtek odczuł również arogancję i złość innych w związku z wygraną jego psa - całkowicie nowego i spoza środowiska wystawców. Jako dzieciak nie umiał tego zrozumieć. :shake:

Filmik fajny. Mała szaleje z piłką tak rozkosznie. :loveu: Mój Zibi też się nakręca na piłkę i chyba tylko wtedy szczeka. :)

Posted

Byliśmy dzisiaj na Jurze z Zirą u rodziny. Wies zabita dechami- czyli to co kochamy najbardziej :) Do tego tłum ludzi w różnym wieku na grilu ;)
Zdzira na początku jak to ona przywitała sie niesamowicie radfośnie z KAŻDYM człowiekiem hahaha. Potem fruwała, skakała, biegała itd. A ciotka powiedziała że muszę uważac zeby mi jej ktoś nie ukradł bo tak uwielbia ludzi. I gdzie ten wzorzec rasy puli? Tam wyraźnie napisane : nieufny do obcych. Czekam i czekam a zamiast tego jest coraz większa miłość.... Znaczy co? Sprzedano mi kundla?
Hahahahaha

Posted

[quote name='wilczy zew']Pysiu,jaki wiek musi miec pies aby zostac repem?[/QUOTE]
od tego roku jest nowy regulamin , który zezwala na młodzieńcze uprawnienia hodowlane samca
pies w klasie młodzieży , musi mieć zaliczone 3 wystawy , w tym jedną międzynarodową lub klubową od 2 różnych sędziów
uprawnienia można wbić do rodowodu jak pies skończy 12 miesięcy

ale gdy samiec ukończy 18 miesięcy , musi mieć dorosłe uprawnienia ... tak jak to było do tej pory
czyli 3 wystawy w tym międzynarodowa lub klubowa - w wieku od 15 miesięcy

Posted

Pysia, syn przyjechał z Poznania na święta i zaczelismy gadać o psach. I w któryms momencie mówi: Mamo wiesz jakie dziwactwa ludzie mają, widzielismy faceta z dredami na głowie i miał psa tez z dredami...
Wzięłam książkę z rasami psów i mu pokazuję, taki? Nooo.... a to puli ....

Posted

Sie czepiam bo jak obcy przychodzą na plac to też sie cieszy. Matko! Ona się cieszy nawet na listonoszkę. I nie szczeka na nią...
Uwielbia gazownika, faceta od wodomierzy, od prądu.... Kazdy kurier pod bramą to kólka radosne ... Dostaje pie2dolca na spacerze jak jakiś człowiek idzie....
Kazdego trzeba koniecznie z typowa dla niej wylewnościa przywitać.
Znam baaaardzo dużo niufów i myślałam że żaden pies nie jest w stanie przebić przyjacielskości tej rasy. Myliłam się.
Tak czy siak mam podróbkę i muszę złozyć zażalenie do hodowcy ;) Mam niepełnowartościowy towar i chce kolejny hahaha. Ale tym razem bardziej powściagliwy w kontaktach psio- obcych ;)