Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pa-ttti gratulacje dla siostry i jej chi :lol: no nie duza waga nie oznacza tego ,ze suczka nie powinna zostac mamą lub ,ze bedzie miała problemy przy porodzie.Moja wazy narazie 1,3 jej waga od 3 tyg. stoi w miejscu,mam nadziej ,e jeszcze dużo jej przybedzie była najwieksza z całego miotu i najgrubsza:roll:

Posted

Wszystko mozna rozmnozyć,nawet 1kg chihuahua.
Trzeba wziąść tylko pod uwage , ze szczenieta u suk większych i suk mniejszych rodzą sie wielkością takie same ...
I której rodzi się łatwiej???

Posted

niekoniecznie, o czym przekonałam się już wiele razy...mam 2 kg sunię yorka- urodziła 5 maluchów, bardzo szybko bez problemów. są maleńkie!!! za to sunia 3kg urodziła 2 szczenięta i to z pomocą lekarza, wielkością są 3razy takie jak szczenięta pierwszej suni.

jeśli chodzi o chihuahua- nasza 1 suczka o wadze 2,8 zawsze ma spore mioty- tym razem urodziła 6 szczeniąt, z czego 1 nie przeżył, są to spore kluchy i ona rodzi z pomocą weterynarza. sunia mojej siostry natomiast: chihuahua o wadze 1,7kg- urodziła coprawda mniej, bo 3 szczenięta, ale rodziła sama, szybciutko, bez problemów. maluszki jeśli chodzi o wielkość są 2 razy mniejsze niż szczeniaczki tej większej suni.

pomimo tego że już wiele porodów odebrałam, przy wielu pomagałam, to jednak Lili jest moją pierwszą chihuahua, najmniejszym pieskiem jakiego mam i stąd te obawy...Ostatnio natomiast zauważyłam że ona tak jakby "zmężniała"- na wielkość jest taka sama ale nabrała chyba masy. nie będę narazie zapeszać i cieszyć się za wcześnie, ale pojawiły się nadzieje:) to chyba dzięki puszcze Royal dla anorektyków:)