Guest R.M Posted January 21, 2005 Posted January 21, 2005 Moj piesek (wyżeł niemiecki, półroczna suka) znosi mnóstwo przedmiotów (buty, kapcie, kurtki, żywność, świeczki, szmatki) do swojego kojca, który znajduje się w kuchni. Robi to podczas nieobecności domowników i czasami w nocy. Nie wiem jaka jest tego przyczyna i nie mam pojęcia jak temu zaradzić. Piesek może czuć się samotny (śpi sam w kuchni), ale przecież wiele psów śpi w jakichś stodołach czy zagrodach i wszystko jest ok. Proszę, o ile to możliwe, o wytłumaczenie mi przyczyn takiego zachowania i sugestie jak nauczyć psa, aby tego nie robił. Z góry dziękuję. Quote
twa1001 Posted January 21, 2005 Posted January 21, 2005 Może po prostu nie zamykaj psa w kuchni niech ma dostęp do całego domu i wszystkich domowników . Mnie osobiście bardzo się podobało jak pies spał przy moim łóżku a na dzień dobry szczerze patrzył w oczy. Znoszenie butów kurtek i innych rzeczy z zapachem domowników możesz ewentualnie tłumaczyć jako psią chorobę sierocą ,w nocy w kuchni a w dzień pewnie wszyscy do pracy idą . Więc jak się ta biedna psina ma” napaść ” waszym towarzystwem bierze co popadnie byle odpowiednio „ śmierdziało” przez kilka nocy jej nie odosabniaj zobacz co się zmieni . Potem zdaj relację Quote
Godelaine Posted January 22, 2005 Posted January 22, 2005 A może to kwestia rasy? Słyszałam, że pewne psy mają bardzo rozwiięty instynkt łupu. I czasam także w ten spossób może się to objawiać. Zwłaszcza jeśli dodatkowo dorzucimy te osobne spanie... Ale z mojej strony to tylko gdybanie. Tu musiałby się wypowiedzieć ktoś bardziej kompetentny :oops: Quote
betty_labrador Posted January 22, 2005 Posted January 22, 2005 a moze ma ciaze urojona? od keidy suka tak robi? miala juz cieczke? Quote
Nanami Posted January 22, 2005 Posted January 22, 2005 Betty, to jest półroczna suczka, wiec ciąza urojona raczej wykluczona. Quote
betty_labrador Posted January 22, 2005 Posted January 22, 2005 TO CIAZA UROJONA JEST PRZED CIECZKA CZY PO? BO JA SIE NIE DO KONCA NA TYM ZNAM ;) Quote
Nanami Posted January 22, 2005 Posted January 22, 2005 Ciąze urojone są w około 2 miesiace po cieczce :wink: Quote
betty_labrador Posted January 22, 2005 Posted January 22, 2005 ej, spoko, nie mozna sie pomylic? nie czytalam o tym dawno i nie wiedzialam poprostu ;) Quote
betty_labrador Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 twa1001 napisał(a)::D ;) wiecie, to nie problem ze ja sie pomylilam z ciaza urojona kiedy jest?....moj kolega jak mu napisalam smsem ze moja psica ma cieczke, to sie spytal Z KIM MA CIECZKE! smiech na na sali :) Quote
Kati Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 mój pies tez wszystko znosi sobie na legowisko. Od szczeniaka tak robi, na szczęście nigdy nic nie pogryzł, więc nawet nie próbowałam go tego oduczyć. :wink: Quote
Recommended Posts