martka1982 Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 Mi też się wydaje,że Nerwik z czasem, we własnym, kochającym domu, przestałby się gryźć. On nie gryzie sobie tylko ogona ale niestety tylne łapki również:( Zawsze gdy to widzimy reagujemy ale wiadomo jak to jest w schronisku - mnóstwo psów i nie zawsze można mu pomóc. Zrobię mu zatem allegro. Quote
Kostek Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 a skad wiadomo ze to 100% autoagresja?wszystko inne zostalo wykluczone? przerazil mnie pomysl z przepisaniem luminalu... Quote
martka1982 Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 Jego zachowanie wskazuje na autoagresję ale nie diagnozował go żaden specjalista, bo takich u nas nie. Pisałam również z osobami, które miały takie psy, lub zetknęły się z takimi zachowaniami i mówiły,że to autoagresja. U nas miał robione podstawowe badania - krew i np rentgen ale nic nie wykazały. Quote
martka1982 Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 Ja w sumie też nie wiem po co mu ten luminal skoro nie działa, ale go dostaje. Quote
clint_cu Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Nerwik na bank w normalnym domu szybko by wyzdrowiał ... a przecież jest taki ładny, dlaczego nikt nie jest nim zainteresowany? Quote
epe Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Martka! Czy ktoś może spowodować,aby ten pies nie dostawał Luminalu? Przecież to jest lek stosowany przy padaczce i nie jest obojętny dla zdrowia - psy z padaczką "nie mają wyboru",ale podawać Luminal zdrowemu psu? Powinno się natychmiast przestać!!! Zresztą pisałaś,że to mu i tak nie pomaga! Poszukam wątku o takim psie -wiem,że podawano mu jakiś lek na uspokojenie,ale to nie był Luminal!!!! Quote
martka1982 Posted December 5, 2009 Author Posted December 5, 2009 obawiam się,że będzie go dostawał nadal, ponieważ tak zadecydowała pani weterynarz Quote
epe Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Martka! Znalazłam wątek psa,o którym pisałam wcześniej- cytuję: Byc może ktos się go pozbył z tego powodu. Po operacji powinno ustapić o ile nie przerzuci się np na łapy. Krople uspokające, kołnierz i odwracanie uwagi zajęciami. Czy on pędzi za ogonem? Wątek Juniora. http://www.dogomania.pl/forum/f85/ju...gorach-126210/ Tutaj jeszcze Baal u którego przejawialo się to łagodniej. http://www.dogomania.pl/forum/f85/sa...m-domu-123685/ tutaj niestety nie dało się nic zrobić http://www.dogomania.pl/forum/f78/ow...-za-tm-131407/ Jak znajdziesz chwilę czasu,to poczytaj,może uda Ci się namówić weta na te krople uspokajające? Ten kołnierz to też dobry pomysł! A cytat pochodzi z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/137480-MA-ody10-mieA-DONek-BOS-juz-w-Domku-staA-ym Quote
martka1982 Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 Z tych wątków, które tutaj wkleiłaś otwiera się tylko jeden - o Bosie, owczarku. Nasz Nerwik bardziej gryzie tylne łapy niż ogon. Proponowałam już kiedyś kołnierz ale on biega na podwórku razem z 20 innymi psami....nie wiem jak by to było, tak czy inaczej mój pomysł przeszedł bez echa. Z tego co wiem w jego rany na tylnych łapach raz wdała się infekcja i dostawał antybiotyk. Na ogół jednak nie są to dość rozległe obrażenia, raczej powierzchowne. Tylne łapy ma w bliznach, często opuchnięte ale nie krwawi. U nas jest podobna sytuacja jak z tym Bosem jeśli chodzi o pilnowanie go - gdy ktoś zauważy,że Nerwik się kaleczy odwraca jego uwagę ale potem musi wracać do własnych zajęć, więc znowu słychać jak Nerwik się atakuje:( i tak w kółko:( Quote
clint_cu Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Mam nadzieję, że znajdziesz w końcu swój dom :) Czy ludzie nie potrafią docenić twoich zalet i urody? Skacz na pierwszą:) Quote
clint_cu Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Nerwik wiele mi powiedział w Wigilię :) Do rana obgadaliśmy wiele spraw, miedzy innymi opowiadał mi o swoim wymarzonym domku, w którym chciałby mieszkać... Quote
martka1982 Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Nerwik miał nawet 2 obserwatorów ale niestety jest cicho...zbyt cicho:(( Quote
clint_cu Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Ktoś Cię w końcu doceni :) Do góry Nerwik!! Quote
epe Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Martka! A jak jego zachowanie? Nadal gryzie te łapy? A czy on jest agresywny do ludzi czasem? Bo u nas w schronie był taki pies z autoagresją i był wyadoptowany,a w domu zaczął się rzucać na ludzi! No i niestety wrócił i wiadomo jak to się dla niego skończyło. Quote
martka1982 Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Nadal gryzie łapy i ogon. On w ogóle nie jest agresywny do ludzi, jak widzi człowieka to biegnie aby się przytulić. Na podwórku, na którym mieszka, jest to największy przytulas ze wszystkich psów. Pierwszy do wygłaskania i wyściskania, a tuli się do człowieka jak małe dziecko. Quote
epe Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 On jest bardzo ładnym psem!:lol: Tak mi go żal:-( Przydała by się mu akcja ogłoszeniowa! Z tego co piszesz,to ludź własny powinien być dla niego najlepszym lekarstwem;) Quote
epe Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Jakby tak Kudłatek znalazł domek,to może byłoby dobrze,aby pojechał na jego miejsce na DT? Takie psy mają ciężko,bo ludzie wolą psy bezproblemowe,tylko miłośnik psów lubi brać inne przypadki! Bądźmy dobrej myśli,może będzie miał szczęście? Quote
martka1982 Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Przy takim psie trzeba być przynajmniej na początku cały czas, marzy mi się aby Nerwik trafił do domu, nie na podwórko Quote
epe Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Ja to w ogóle kocham,jak psy idą do domku,a nie tylko na podwórko! A właśnie duże psy mają mało szczęścia w tej materii - tak mało domów pozwala dużym być w domu! A to takie fajne,jak duży pies przyjdzie do łózia - kocham duże psy,jest się do kogo przytulać! Kurcze,akurat nie mam czasu przez dłuższy okres /papiery!/ ale trzeba by się zabrać za ogłoszenia - na tych zdjęciach - on śliczny jest!!! Musi swego ludzia znaleźć! Może poszukam,kto robi ogłoszenia? Quote
martka1982 Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Rozmawiałam w sprawie ogłoszeń z Karolcią - zrobi mu na kilku stronach w weekend Quote
epe Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Można jeszcze napisać tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/148674-PomogAE-w-ogA-aszaniu-psA-w A zdjęcia te ostatnie,które wkleiłaś są super do ogłoszeń! Quote
lunarmermaid Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Nerwik jest śliczny.Aż dziwne,że nikt go do tej pory nie zaadoptował.Chyba to z powodu jego choroby. U mnie troche się pozmieniało,znalazłam pracę więc nawet gdyby Nerwik mógł przyjść do mnie na DT to niestety nie ma mnie cały czas w domu. Kudłatkowi to nie przeszkadza,on jednak woli podwórko,domu trochę się jeszcze boi.Ale może będę mogła pomóc trochę finansowo,jeżeli znalazłby się jakiś inny DT dla Nerwika. Quote
Recommended Posts