martka1982 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Szakirek znalazł dom:) Ma do swojej dyspozycji podwórko. W domku kota a na zewnątrz dwie sunie. Mieszka niedaleko Wejherowa:) SZAKIR Na 13 stronie wątku znajdziecie filmik jak Szakir pluska się w wodzie:)) Tak SZAKIR wygląda dziś ale jeszcze niedawno.... Co się stało? SZAKIR został potrącony przez samochód. W wyniku zderzenia doznał otwartego złamania tylnej łapki. Z takim urazem trafił do schroniska 20.03.09r. Przeszedł operację i powoli zaczął dochodzić do siebie. Początkowo był bardzo zalękniony. Przez jakiś czas przebywał w klinice,żeby być pod stałym nadzorem weterynarza, a gdy było już lepiej wrócił do schroniska. Po ściągnięciu opatrunków widać było,że SZAKIR poczuł się lepiej. Zaczął się poruszać i przymilać do człowieka. Zawsze gdy się do niego wchodziło podstawiał głowę do pogłaskania. Jest psem bardzo łagodnym i przyjaznym, typową przytulanką. 11.05 09: Łapka Szakira nie chciała się zrastać. Gdy trafił do weterynarza okazało się,że kość przegniła. Jedynym wyjściem była amputacja:( Taki młody pies i już bez łapki!! Więcej zdjęć Szakirka na 9 stronie wątku. Quote
Karolcia_ko5 Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Słodziak! :loveu: Piszę, żeby mi się wątek zapamiętał;) Quote
martka1982 Posted May 6, 2009 Author Posted May 6, 2009 Szakir wczoraj był u weterynarza z tą łapką ale nie wiem jeszcze co powiedział wet Quote
koosiek Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Biedactwo :placz: Dobrze przynajmniej, że jest młody, szybciej się przyzwyczai do życia na trzech łapkach :shake: Quote
martka1982 Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 Magdina napisał(a):i co teraz z piesiem?? Jutro u niego będę, to napiszę jak się czuje. Nie sądziłam,że to będzie miało taki finał:-( Quote
agusiazet Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Szakir jest piękny i bez łapki, na pewno go ktoś pokocha, życzę mu tego z całego serca!!! Quote
Onaa Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Czy piesek jest już do adopcji i ma już jakieś ogłoszenia ? Quote
martka1982 Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 Szakir już od czasu wypadku nie stawał na tylną łapkę, więc teraz gdy mu ją amputowano nic ( w sensie sposobu poruszania) się dla niego nie zmieniło. Jest naprawdę dzielny. Rana wygląda dobrze. Szakir jest trochę przygaszony i osowiały, ale jakie on może mieć powody do radości...... Wcześniej nie myślałam o ogłoszeniach,ponieważ wiedziałam,że należy poczekać w związku ze źle zrastającą się łapką. Teraz jednak Szakir może już być ogłaszany i iść do nowego domu. To tylko kwestia ściągnięcia szwów. Jeśli ktoś z was zechce pomóc w ogłoszeniach dla niego to będę bardzo wdzięczna. Quote
Onaa Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt ul. Gajowa 7A Konin 0-63 243 80 38 p. Marta 513 252 632 p. Ania 513 434 407 Chciałam zapytać czy to jest kontakt w sprawie adopcji te telefony i do kogo to jest ? Co podać w ogłoszeniach? I czy będziecie sprawdzać ewentualne domki przed adopcją czy raczej tego nie robicie ? A maila można prosić ? Quote
martka1982 Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 p. Ania to kierowniczka schroniska p. Marta to prezeska TOZ-u schronisko stara się w miarę możliwości pomoc w transporcie psa, domy sprawdzamy mail do schroniska: schroniskokonin@poczta.onet.pl Quote
martka1982 Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 Dogo07 napisał(a):Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt ul. Gajowa 7A Konin 0-63 243 80 38 p. Marta 513 252 632 p. Ania 513 434 407 Chciałam zapytać czy to jest kontakt w sprawie adopcji te telefony i do kogo to jest ? Co podać w ogłoszeniach? I czy będziecie sprawdzać ewentualne domki przed adopcją czy raczej tego nie robicie ? A maila można prosić ? tak,to są właśnie te namiary, które powinny się znaleźć w ogłoszeniach w razie pytań, wątpliwości można albo wyslać maila albo zadzwonić pod któryś z trzech numerów powyżej Quote
Onaa Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Pytałam bo jeśli robić ogłoszenia to podając dobre namiary do kontaktu w sprawie adopcji. A ze schroniskami jest różnie. Ja przeważnie podaję kontakt do wolontariuszy, którzy się zajmują danym pieskiem. Ale jeśli martka1982 napisałaś, że taki kontakt podawać to ok. Zrobię mu cafeanimala :). Quote
martka1982 Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 Te namiary są dobre. Do samego schroniska często bardzo trudno się dodzwonić, dlatego podaję również komórki. Quote
koosiek Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 http://ogloszenia.adverts.pl/pokaz.php?id=544485 http://www.eoferty.com.pl/id124479.html http://4lapy.pl/przegladaj-6585.html http://www.twoje-x.net/Darmowe_Ogloszenia_Drobne_w_Internecie/ogloszenie.php?&id=368 Quote
psiama Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Piękny piesol :loveu:. Ciotka miziadła przesyła ! :p Jak sobie radzi z chodzeniem bez łapiny ? Nic więcej mu nie dolega ? :roll: Quote
agata51 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Trzymaj się, piesku. Z trzema łapkami też da się żyć. Domku życzę. Quote
martka1982 Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 psiama napisał(a):Piękny piesol :loveu:. Ciotka miziadła przesyła ! :p Jak sobie radzi z chodzeniem bez łapiny ? Nic więcej mu nie dolega ? :roll: Radzi sobie bardzo dobrze, ponieważ już od samego wypadku nie stawał na tą łapkę, więc zdążył chyba przywyknąć,że ma tylko 3. Poza tym to zdrowy, bardzo pogodny piesek. Postaram się go zabrać na spacer w weekend i porobić zdjęcia. Może filmik też mi się uda nakręcić. Quote
Recommended Posts