Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W tym roku pojechaliśmy do córki, która studiuje w Poznaniu. To była prawdziwa lekcja dla psa wychowanego wśród pól i lasów. Co prawda chodziliśmy po Puszczy Zielonka, ale i po mieście i zwidzaliśmy Biskupin i muzem kolejnictwa w Wenecji. Oto kilka fotek:

Można było zapoznać się z nowymi zwierzakami.

Niekiedy było gorąco.

Jechałam w pociągu z oknami bez szyb.

Było naprawdę fajnie.

Posted

Świetne zdjęcia. Zwiedziliśmy z mężem te wszystkie miejsca, ale kiedy nie mieliśmy jeszcze psa. Teraz wybieramy się na pierwsze wspólne wakacje z Arminem i właśnie zastanawiamy się jak to wyjdzie. Czy nie było problemu, żeby wprowadzić psa i to takiego dużego, do muzeum czy Biskupina??? Czy trzeba psu kupić bilet? Bo u nas np. do kolejki linowej pies musi mieć bilet bagażowy.

Posted

Problemów większych nie było. Do kompleksu biskupińskiego wejść można z psem-nie potrzebny bilet, jednak do wnętrza chat i muzeum psa wprowadzać nie można. Do Wenecji jechaliśmy koleją wąskotorową i tam również nie potrzebny był bilet. Są miejsca do których z oczywistych względów z psem wchodzić nie można np. katedra w Gnieźnie. W tym czasie, w którym "reszta" bandy zwiedzała katedrę, ja spacerowałem z psem na zewnątrz. Wszystko można w jakiś rozsądny sposób pogodzić. Jest to kłopot, ale ja to lubię, a pies mi wynagradza trudy związane z nim.