Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to super, że jednak Frela nie będzie musiała iść do hoteliku :loveu:
tylko przykre, że nie udało się znaleźć dla niej DT na ten wakacyjny okres :roll:
a może ktoś na miejscu, tam w Katowicach pomógłby w wyprowadzaniu Freli na spacery, chociaż raz czy dwa dziennie, żeby jednak Wasi rodzice nie musieli się fatygować .. :roll:

• Replies 585
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jesteśmy NORMALNI tak jak każdy z Was!!:loveu: Wszyscy inni to odmieńcy:evil_lol:

A Frelcia dziś pokazała swoje zęby małej suni:-(
Astisia bawiła się z Monią ( a to nie często się zdarza, gdyz Asti to taka wiewiórka z epoki lodowcowej, która jako szczeniak była szkolona na psiego agenta i wpojono jej do głowy zasadę" Nie wolno się bawić! Jesteś agentem"):evil_lol:, tak więc bawiła się i tak śmiesznie podskakiwała i wpadła na Frelcię a ta z kochanej babulinki stała się demonem zła i postawiła Astikę pod ścianę warcząc. Monia zareagowała natychmiast i była na nia zła. Frela bardzo była smutna i przepraszała.
No cóż : jest stado jest więc i hierarchia:evil_lol: Dopóki nie ma krwi jest ok:evil_lol:
a psem ALFA i tak jestem ja, ha, ha, ha:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Mnie tez jest przykro że nie znalazł sie wakacyjny domek dla Freli...

To przecież tylko 2 tygodnie a sunieczka taka kochana! Brak słów....
:shake:

Posted

togaa napisał(a):
Mnie tez jest przykro że nie znalazł sie wakacyjny domek dla Freli...

To przecież tylko 2 tygodnie a sunieczka taka kochana! Brak słów....
:shake:

to boli najbardziej gdyz człowiek nagle jest stawiany przed wyborem serca.
Wziął psiaka na DT aby pomóc, musi wyjechać i psiak nagle wraca do Kliniki, poznając już co to jest rodzina, nieważne , że zastepcza ale rodzina.

Nie tracę zaufania ale jest nam przykro.

No ale znaleźliśmy rozwiązanie i jest ok.

Posted

Ale rozgoryczenie pozostaje, bo przecież Frela nie jest Twoim osobistym psem...

Frela jest nasza, nalezy w pewnym sensie do spolecznosci dogo-zakręconych i bardzo rozczarowuje sytuacja w jakiej sie znalazła i Ona i Ty...:-(

Posted

Szkoda, że psiakowi nie można wytłumaczyć , że się go zostawia tylko tydzień i wrócimy.. jakby to rozumiały to byłoby łatwiej. A tak wszystkie psiaki , które są oddawane na urlopy do hotelu pewnie myślą, że zostały porzucone..

Posted

Kochane moje dogomaniaczki z zza miedzy.... nie ma wasze , nasze psy. Wszystkie są nasze:loveu: Wasz problem jest i naszym problemem:loveu:
Frelę kochamy i skrzywdzić nie damy:loveu:
Nie martwcie się już. Gdyby stanowiła wielki problem to byśmy powiedzieli.
Bubu obiecała, ze będzie dzownić do moich staruszków, może i Ty Togusiu pomożesz Bubu i czasami zadzwonisz . Nie przewiduję problemów ale dmucham na zimne. Moja mama jest silną kobietą ale wiele przeszła ostatnimi laty, rak piersi, chemia, operacje kręgosłupa, ostatnio operacja jaskry w oczach:-( Jak dobrze się czuje to nie ma na nią bata ale czasami brakuje jej sił, dlatego i tylko dlatego proszę o monitoring:loveu:

Posted

Frelcia źle się poczuła kilka dni temu, wymiotowała bardzo żółcią, musielismy pojechać do Weta, dostała kilka zastrzyków i przeszło.
Zaczęła jednak kuleć nam na przednią łapkę. Wczoraj wieczorem nagle zauważyliśmy, że pomiędzy jej pazurkami na prawej przedniej nodze wyrosła dość duża bulwa, miękka, nabrzmiała krwią. Nie czekając opatrzyłam łapkę bandażem, żeby nie lizała i pojechalismy o 21:00 do Kliniki do Gliwic. Bałam się co to jest a z krzepliwością Frelci nie jest za dobrze, woleliśmy więc nie czekać do rana. Jak dojechaliśmy to rana juz pękła, została oczyszczona.Nie wiemy co to było, ale była ogromna dziura. Nie znależlismy żadnego obcego przedmiotu. Dostała w zastrzyku antybiotyk i środek przeciw zapalny.
Dziś mieliśmy jechać zdjąć szwy ale ponieważ zastrzyki są 48 godzinne więc jedziemy jutro.

Posted

O nie :( Bidulka. Jakby mało miała problemów to jeszcze się coś musiało przyplątać :( Cieszę się, że jest pod tak dobrą opieką :loveu:
Vetmedin będzie dostawać na stałe? Pytam bo troszke nam zostało po Reksiu..

Posted

biedna Frelcia :-(
mam nadzieję, że to nic poważnego i szybko się zagoi :roll:
i że już nic innego (tfu, tfu, tfu) się nie przypląta :modla:

Posted

Frelcia mieszka z nami na osiedlu 1000-lecia , niedaleko Zoo i Wesołego Miasteczka:loveu::loveu::loveu:
Wszystkich pozdrawia, łapka dziś została zszyta przez naszego najbardziej zaufanego weta na osiedlu, który zawsze wie co zrobić:loveu:
W sobotę Pan dr przyjdzie do Freci do domciu i da zastrzyk i zmieni opatrunek. Mam nadzieje, że bedzie ok. Moze nie będzie tęsknic za Monisią tak bardzo i szybko dwa tygodnie miną.

Ja będę pod telefonem, piszcie smsy bo nie zawsze będę miała tel pod ręką:evil_lol:

Papapapa

Posted

Właśnie ihabe...odpoczywaj i wracaj szczęśliwie....

A po powrocie może Cioteczki jakies fanty na bazarki dla Freli znajdą...??;).

Posted

Jak na osiedlu tysiąclecia to mogłabym w niektóre dni "podskoczyć" i pójść z nią na spacerek. Np. teraz w niedzielę. Bałam się że jakaś Ligota, albo Giszowiec.:lol:

Posted

Magora, to świetnie! :) :) :)
Ihabe wyjechała teraz na wakacje i jej rodzice potrzebują pomocy w wyprowadzaniu Frelci :)

Najlepiej skontaktuj się z _bubu_ przez PW lub pod numerem telefonu, który jest podany w pierwszym poście wątku :)