_bubu_ Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Frelcia obecnie przebywa w lecznicy, jej stan nagle się pogorszył :( Sunia znowu nie chodzi, ma sparaliżowane łapki oraz zatrzymanie moczu. Musi być cewnikowana. Do tego ma chorą wątrobę, potrzebuje karmy RC Hepatic w puszkach, niestety bardzo drogiej. Poprzednim razem rehabilitacja postawiła Frelę na nogi , mamy nadzieję , że tym razem także się uda. Dlatego prosimy o pomoc w zbieraniu funduszy na rehabilitację Frelci. Jeden zabieg to 30zł plus dojazd z Bielska do Katowic. Będziemy jezdzić codziennie od 30 września. Do tego czasu musimy uzbierac fundusze a zaczynamy o zera. Do tego trzeba opłacić leki Freli, karmę oraz pobyt w lecznicy - 15zł za dobę. Szukamy także DT w Katowicach abyśmy nie musieli dowozić codziennie Freli z Bielska. Rehabilitacja to dla niej jedyna szansa . Prosimy o pomoc! kontakt: tel. 515242723 adopcje.bielsko@interia.pl Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych 46 1140 2017 0000 4202 1012 0220 tytułem : Pomoc dla Freli ------------------------------------------------------------------------------- YouTube - FRELA Frela jest kochaną staruszką , która trafiła do schroniska w zimie. Właściciele wymienili ją na młodego szczeniaczka. Taki pies jest przecież niepotrzebny. Frela początkowo czekała z nadzieją aż właściciel po nią wróci. Jednak z czasem straciła nadzieję, była coraz smutniejsza , aż w końcu się poddała . Jednego dnia już nie wstała. łapki odmówiły posłuszeństwa. Sunia nie była w stanie chodzić o własnych siłach z powodu zmian w kręgosłupie. Zabraliśmy Frelę ze schroniska i zaczęliśmy leczyć. Frela wykorzystała szansę i szybko stanęła na nogi. Dzięki rehabilitacji nastąpiła poprawa. Teraz Frela chodzi bez problemu i uwielbia spacery! Okazała się wyjątkową uczuciową sunią, przyjazną i kochającą ludzi. Potrafi okazać niesamowitą wdzęczność jeśli ktoś poświęci jej choć trochę uwagi. Frela będzie wiernym , wdzięcznym przyjacielem jeśli ktoś da jej szansę. Tylko czy znajdzie się taka osoba? Wszyscy wolą młodsze pieski jednak Frela nie traci nadziei, że ją także ktoś pokocha. Czy ta wspaniała usmiechnięta sunia nie zasługuje na szczęście? Frela jest nauczona czystości w domu. Jest dużym psem o charakterystycznym wyglądzie - ma króciutki ogonek a jedno uszko jest klapnięte. To idealna, kochana, bezproblemowa sunia! Frela aktualnie przebywa w lecznicy na hotelu, koszt pobytu to 15zł za dobę. Musi także dostawać karmę wspomagającą wątrobę - Royal Hepatic, leki i mieć regularne badania. Sunia przeszła 2 operacje , usunięcie śledziony z guzem oraz usunięcie listwy mlecznej z guzami. Pilnie szukamy dla nie domu tymczasowego do wiosny. Quote
siekowa Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Wymienili sobie psa na młodszego? :angryy::mad: :mad: Wspaniała sunia :loveu: trzymam kciuki za jej zdrowie. Na początek porozsyłam jej wątek ciotkom. Niestety finansowo teraz nie mogę pomóc. :( Quote
_bubu_ Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 prosimy o wsparcie! Frela chciałaby chodzić.. Quote
EVA2406 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Takich ludzi co wyrzucaja stare psy bym.........................:mad:. Trzymaj się sunieczko, jeszcze będzie dobrze.musi być. Quote
_bubu_ Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 Frela miała robione zdjęcia RTG. Ma zmiany w kręgosłupie. Niestety przednie łapki też są bardzo słabe :( jak się nie poprawi to nawet wózek nie pomoże. Frela mogłaby jutro jechać na rehabilitację do Katowic , to dla niej szansa. Tylko funduszy brak .. Quote
_bubu_ Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 dajesz edycję postu a potem zaawansowana edycja i mozna zmienic tytuł. Jeśli darczyńcy nie mają nic przeciwko to Frela bardzo potrzebuje tych pieniążków . Quote
ihabe Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Dziś będzie nastepny bazarek tym razem na Frelunię. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak zmienic tytuł wątka bazarka dla Ediego? Chciałabym dopisać tam Frelunię. Oczywiście deklaracje jesli jakieś były na Ediego przechodzą na Frelunię, prawda? Quote
ihabe Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 _bubu_ napisał(a):Frela miała robione zdjęcia RTG. Ma zmiany w kręgosłupie. Niestety przednie łapki też są bardzo słabe :( jak się nie poprawi to nawet wózek nie pomoże. Frela mogłaby jutro jechać na rehabilitację do Katowic , to dla niej szansa. Tylko funduszy brak .. Ja pokryję jej jutrzejsza wizyte. Pani Halinka ją obejrzy i powie co i jak. Ok? Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Kochana Frelusia :( Pamiętam ją w zimie, już wtedy zarzucało jej tylną częścią, ale tłumaczyłyśmy, że pewnie ślizga sie na śniegu... :-( Zaraz zrobię bannerki. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Tylko cegiełki również trzeba wydrukować, a na razie nie ma pieniędzy nawet na jeden dzień Freli w lecznicy... :-( Quote
ihabe Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 pinczerka_i_Gizmo napisał(a):Tylko cegiełki również trzeba wydrukować, a na razie nie ma pieniędzy nawet na jeden dzień Freli w lecznicy... :-( kończy się bazarek na Ediego, Ten wspaniały psiak zapewne chciałby ate pieniadze poszły na sunię i pomogły jej to okolo 110zl. Mieliśmy chyba tez stałe deklaracje na Ediego a jesli nie to musimy je zdobyć. Ja dekalruje już teraz stałe wpłaty jeśli będzie taka potrzeba. Proszę dajcie znać czy zabierzecie jutro psinkę na rehab? Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 W tej sprawie trzeba pytać BUDRYSKA albo _bubu_ :) Quote
_bubu_ Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 ihabe napisał(a):Ja pokryję jej jutrzejsza wizyte. Pani Halinka ją obejrzy i powie co i jak. Ok? ihabe bardzo dziękuję :loveu::loveu: Wieczorem jadę z Frelą na pierwszą rehabilitację . Ale będzie trzeba na początku jezdzić codziennie jeśli to ma przynieść jakiś efekt. Quote
ihabe Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Och Bubu, szkoda, że nie powiedziałaś wcześniej ,ze będziesz w Katowicach to bym podskoczyła do Was. Mój mały już śpi, obiad na jutro gotowy.... Podtrzymuję to co powiedziałam..... i to nie tylko pierwszą wizytę ale ile się da , żeby nie ogłosili mnie bankrutem;-) Quote
_bubu_ Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 Za dzisiejszą rehabilitację Freli nie musieliśmy płacić. Nie miała wszystkich zabiegów. Pani rehabilitantka stwierdziła że codzienną rehabilitację zaczniemy dopiero od przyszłego tygodnia a teraz powinna mieć spokój i jak najmniej się ruszać . Frela była bardzo grzeczna. jest taka kochana :loveu: ciągle podawała łapkę. Quote
ihabe Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 pinczerka_i_Gizmo napisał(a):Kto Ci pomoże kochana? No chyba znajdą się chętni? Ja na 100%:loveu: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Dostałam wpłatę w wysokości 40 zł od daglo - bardzo dziękuję w imieniu Freli! :loveu: Quote
Recommended Posts