j3nny Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Doli to starsza, około 8 letnia suczka. Została znaleziona w bardzo złym stanie, cala skołtuniona, została ostrzyżona, żeby umożliwić weterynarzowi badanie. Suczka ma chore uszy, musi mieć operację :-( Poza tym jest mocno wychudzona. Co gorsza, zaczęła kręcić się w kółko, wiec nie zrobiono zabiegu. Doli na razie jest na DT u pani Beatki. Kontakt w sprawie suni: 504470635 Quote
Ank@ Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 A to jest ta suczka ..... nie mogłam jej skojarzyć ze schronu, a w zeszłym tyg. była na spacerze... Quote
malagos Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Bardzo zaniedbana...Moze te zawroty od ucha, zapalenia ucha wewnętrznego? :shake: Quote
j3nny Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 czy to zapalenie ucha wew. jest niebezpieczne? czy można to łatwo wyleczyć? Quote
*zaba* Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Nie wiem jak to wyglada u psow,ja mialam takie zapalenie cholernie bolace!!!! Mialam przebijana blone bebenkowa (tez bolacy zabieg) i wlozony saczek. Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Beatka na razie Doli obserwuje ,dostala jakies zaszczyki przeciwbolowe i przeciw zapalne bo dotego caly czas sikala (chodzi w pampersach), i zobaczymy co dalej <Napewno musi miec operacje na uszy bo to jakies kalafiory jej narosly ale nie mozna w takim stanie operowac psa ,najpierw trzeba ja doprowadzic do jakiegos stanu. Najpierw caly dzien chodzila w kolko ,wczoraj natomiast caly dzien spala i Beatka sie martwila ze nic nie je. W schronsku chca ja operowac oraz sterylizowc ale doszlysmy z Beatka do wniosku ,ze wszystki psy ktore wyciagamy operujemy po za schroniskiem wiec i doli chcemy zoperowac w prywatnym gabinecie tylko kasa nam potrzeba ,bo jeszcze Felicja ma guza tez trzeba operowac ,a Bonus do konca swoich dni musi byc leczony wiec na razie mamy braki kasowe. jezeli ktos zechcialby zrobic jakis bazarek na Doli lub wspomoc finansowo to bedziemy wdzieczni., Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 *zaba* napisał(a):Jak sie ma mala?? Coraz lepiej ,juz lubi sobie zjesc i na polu biega juz za psami ,niestety nadal sika po mieszkaniu wiec chodzi w pampersach.:lol: Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Foksia i Dżekuś napisał(a):Coraz lepiej ,juz lubi sobie zjesc i na polu biega juz za psami ,niestety nadal sika po mieszkaniu wiec chodzi w pampersach.:lol: Niestety za wczesnie sie cieszylysmy, w sobote zaczely sie powazne klopoty ,doli chodzi w kolko i przerazliwie wyje ,zaden wet nie umie jej pomoc. Jedynym rozpoznaniem jest tomograf ,a on jet we wroclawia to raz ,a dwa nieamy pieniedzy ,na jej leczenie Beatka wydala juz 200 zl. Osoby ktore znalazly doli mialy pokrywac polowe kosztow ale na razie nie daly na leczenie zlotowki. Dotego wszystkiego Doli wczoraj w nocy dostala ataku ,gdzie Betaka nie wiedzila co ma zrobic ,pojechla z nia na klinike do Arki ,tam tez zostala ,niestety wet od razu stwierdzil zaburzenia neurologiczne ,byc moze nawet ma guza ,maja ja diagnozowac bo byc moze okaze sie ze psiak cierpi i trzeba bedzie go uspic:-( Quote
j3nny Posted May 11, 2009 Author Posted May 11, 2009 biedulka:-( podnosze Doli, moze ktos pomoze? Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 j3nny napisał(a):biedulka:-( podnosze Doli, moze ktos pomoze? nestety Doli nie umial nikt pomoc ,zostala uspiona ale dla jej dobra bo bardzo cierpiala:-(:-(:-(,a z tego wszystkiego najbardziej ucierpiala Beatka , nie moze dojsc do siebie tak bardzo chcielismy jej pomoc ale niestety nie dalo sie nic zrobic:placz::placz::placz: Quote
j3nny Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 biedna Doli :( nie miałaś szczęścia sunieczko :( Quote
Recommended Posts