Marcin Posted January 21, 2005 Posted January 21, 2005 Witajcie. Dawno nie zagladalem na forum Dogomanii. Niestety nawal obowiazkow zawodowo - rodzinnych wywolal ta sytuacje. Moze mnie ktos jeszcze pamieta? A jesli nie to przypomne, ze razem z zona posiadamy prawie 2 letnia suczke briardke - Rhode (potocznie Rudi). Przez ten tez okres mieszka z nami nieprzerwanie. Pol roku temu (8 lipca) przyszla na swiat moja corka - malutka Asia. Dziecko bardzo radosne lecz niespiace nocami. Zastanawialismy sie jak zareaguje Rudi na nowego domownika. W sumie nie obawialismy sie momentu kiedy wrocimy do domu razem z dzieckim. Rudi nigdy nie byla agresywna, zazdrosna, zawsze uwielbiala inne psy, koty, ludzi itp. No i niepomylilismy sie :D :D :D Rudi bardzo lubi nasze dziecko, lubi kolo niego lezec i patrzec. Nie przeszkadza jej jak mala placze czy ciagnie ja za wlosy. Ponadto wie ktore zabawki za Asi a ktore jej i nie rusza zabawek dziecka. ZAbrala tylko pilke tenisowa, ktora kiedys czesto z Rudiska sie bawilismy. No ale moze dosc tego pisania - teraz kilka zdjec briarda i dziecka :))) A tutaj Rudi uspila sie z pyszczkiem w zabawkac Asi Pozdrawiam, Marcin i jego kobiety :lol: :lol: :lol: Quote
helcia Posted January 21, 2005 Posted January 21, 2005 Gratuluę -Malucha :P a właściwie młodej damy.wydaje mi się że kiedyś własnie Ty zadałeś pytanie- jakie sa relacje miedzy briardami a dziećmi-a może się mylę??ale własnie ja miedzy innymi odpoweidziałamże nie powinno byc żadnego problemu i że pies zaakceptuje dziecko-i nie myliłam się -śliczne zdjęcia o tym świadczą.Pozdrowienia dla całej rodzinki !!!!! Quote
Marcin Posted January 22, 2005 Author Posted January 22, 2005 Dziekuje za gratulacje i pozdrowienia. Tak - to chyba ja pytalem o relacje psa i dziecka. Ale tez jak juz napisalem, nie obawialem sie tego poniewaz Rudiska jest psem bardzo towarzyskim i zaakceptowala Asie bez problemu. No i ciesze sie, ze ona wcale nie szczeka, przynajmniej nie budzi dziecka swoim glosem :) U nas za oknem bialo i duuuzo sniegu (ktory ciagle pada) dlatego zaraz idziemy z Rudicha na dlugie bieganie, ale bedzie miala radosc :D :D :D Marcin. Quote
Katerinas Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 Marcin - PIĘKNE... CUDOWNE :angel: :angel: :angel: Można godzinami patrzyć :D Masz jeszcze? :D U nas też za dwa miesiące pojawi się w domu nowy członek rodziny- nasz syn. I też jestem ciekawa jak zareagują nasze psiaki... Mam mieszane uczucia... ale jestem dobrej myśli. Gratuluję ślicznej córci i wspaniałego psiaka :D Quote
Marcin Posted January 23, 2005 Author Posted January 23, 2005 Katerinas gratuluje !!!!!! Jak syn bedzie mial na imie ? Miejmy nadzieje,ze Twoje psiaki powitaja nowego czlonak rodziny tak jak Rudi. Dziecko to wspaniala sprawa chociaz czlowiek nie spi po nocach (moja corka ma problemy ze spaniem w nocy). Od piatku jest u babci a ja za nia strasznie tesknie. A zdjec mamy duzo, w koncu po to sa aparaty cyfrowe :lol: Marcin Quote
Katerinas Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 [quote name='Marcin']Katerinas gratuluje !!!!!! Jak syn bedzie mial na imie ? Dziękuję :D Synek będzie miał na imię Michał :D [quote name='Marcin']Dziecko to wspaniala sprawa chociaz czlowiek nie spi po nocach (moja corka ma problemy ze spaniem w nocy). O braku spania już dawno zostałam uświadomiona :lol: Niektórzy nawet mówią, abyśmy wyspali się teraz na zapas :lol: Szkoda, że tak nie można... :wink: [quote name='Marcin']A zdjec mamy duzo, w koncu po to sa aparaty cyfrowe :lol: Marcin No to prosimy o jeszcze :D Quote
Marcin Posted January 23, 2005 Author Posted January 23, 2005 Katerinas napisał(a): Dziękuję :D Synek będzie miał na imię Michał :D Ladne a przede wszystkim normalne imie :) U dziewczynek teraz glownie Julie, Oliwie i Natalie. Katerinas napisał(a):O braku spania już dawno zostałam uświadomiona :lol: Niektórzy nawet mówią, abyśmy wyspali się teraz na zapas :lol: Szkoda, że tak nie można... :wink: Oj nie mozna, nie mozna.... ALe trzeba myslec poztywnie. Moja zona ma wiele kolezanek (glownie poznanych przez internet) z dziecmi w podobnym wieku i nasza Asia jest najbardziej marudna. Dzieci w jej wieku budza sie w nocy 2-3 razy a nasza Asia 10-20 razy, budzi sie co pol godziny co 20 minut. Chodzimy do przeroznych lekarzy ale wszyscy mowia ze wszystko jest jak najbardziej w porzadku i po prostu ten typ tak ma. No ale to nie forum o dzieciach wiec koncze, chociaz moglbym pisac godzinami o moim malenstwie. :D Katerinas napisał(a): No to prosimy o jeszcze :D Postaram sie jutro to uczynic. Pozdrawiam serdecznie, Marcin. Quote
sota36 Posted January 27, 2005 Posted January 27, 2005 mNie sie podoba fakt, ze skoro juz pojawia sie w rodzinie maluch to nie separuje sie psa - w kpncu to tez czlonek rodziny - brawo - pozdrowienia dla dzieciaczka i jej nowej opiekunki, tej ...kudlatej Quote
DużyCP Posted January 28, 2005 Posted January 28, 2005 zdjęcia prześliczne, tylko troszkę gorsze od modelek :-) może pokazać je na forum http://briardy.sisco.pl/forum/phpBB2/index.php warto się pochwalić Quote
Katerinas Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 Marcin napisał(a):Katerinas napisał(a): No to prosimy o jeszcze :D Postaram sie jutro to uczynic.Pozdrawiam serdecznie, Marcin. No i gdzie te zdjęcia? :) :wink: Quote
helcia Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 Katerinas-wielkie gratulacje !!!a jeżeli chodzi o psy to mam nadzieję że pokochaja twojego synka jak Was -całym wielkim sercem . :P Quote
Katerinas Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 [quote name='helcia']Katerinas-wielkie gratulacje !!!a jeżeli chodzi o psy to mam nadzieję że pokochaja twojego synka jak Was -całym wielkim sercem . :P helcia Dziękuję :oops: :D Żeby jeszcze nasza futrzasta Gajka była zdrowa... tak wiele bym dała. :( Quote
Katerinas Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 [quote name='helcia']Katerina -a co się dzieję?? Gajka ma chore nerki. Stan przewlekły. Prawa nerka jest w nieco lepszym stanie, lewa ma już zmiany w miąższu. Bardzo duży białkomocz... chudnie w oczach (ona teraz waży niecałe 25 kg :cry: , gdyby ją ogolić to chodzący kościotrup :cry: ). Przeszliśmy na karmę Renal plus leki osłonowe na nerki. :cry: Serce się kraje jak się na nią patrzy... Marcin Przepraszm... to Twój radosny topik o miłości briardów do dzieci... a ja tak smęcę... Wstaw proszę parę zdjęć futrzaka z córeczką :) Człowiek jak patrzy na takie fotki to od razu mu lepiej na duszy :) Quote
Marcin Posted February 2, 2005 Author Posted February 2, 2005 Katerinas - wierze w Twoja sunie i wierze,ze wszystko bedzie dobrze !!! Kilka zdjec wysle Ci dzisiaj wieczorem mailem, dobrze? Pozdrowienia dla Ciebie i calej Twojej psiej gromadki. Quote
Katerinas Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 Marcin napisał(a): Kilka zdjec wysle Ci dzisiaj wieczorem mailem, dobrze? Pozdrowienia dla Ciebie i calej Twojej psiej gromadki. :) super Quote
helcia Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 Strasznie mi przykro-będę trzymac kciuki za sunię!!!Głowa do Góry -bedzie dobrze :P Quote
tunio Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 Katerinas napisał(a): U nas też za dwa miesiące pojawi się w domu nowy członek rodziny- nasz syn. I też jestem ciekawa jak zareagują nasze psiaki... Mam mieszane uczucia... ale jestem dobrej myśli. Ja to opozniona jestem,totez dopiero teraz skladam najserdeczniejsze gratulacje :lol: Zas z Gaja ufam iz bedzie wszystko dobrze,trzymam za nia kciuki. pozdrawiam serdecznie Quote
Katerinas Posted February 4, 2005 Posted February 4, 2005 carragan napisał(a):Ja to opozniona jestem,totez dopiero teraz skladam najserdeczniejsze gratulacje :lol: Dziękuję :D carragan napisał(a):Zas z Gaja ufam iz bedzie wszystko dobrze,trzymam za nia kciuki. pozdrawiam serdecznie Też mam taką nadzieję... Quote
Marcin Posted February 4, 2005 Author Posted February 4, 2005 Katerinas - wlasnie wysylam Ci maila. 2,5MB chyba nie zaszkodzi Twoje skrzynce??? Marcin Quote
grygy Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 Rany jaka tu jest cisza :-? trzeba jakoś rozruszac to forum :D Quote
Marcin Posted February 18, 2005 Author Posted February 18, 2005 A ja sie pochwale, a co mi tam :) Moja mala wczoraj posiadla sztuke raczkowania i Rudiska od tej pory ma mniej mile zycie w domu:) Asia jak tylko zobaczy ze Rudicha lezy albo siedzi w poblizu zaraz do niej idzie na czworakach, kiwa sie przed nia, gada do niej i stara sie pociagnac za wlosy na pyszczku. Rudi znosi to dzielnie przez chwile a potem idzie do przedpokoju tam gdzie mala jeszcze nie dochodzi. Naprawde zabawny widok :) A wczoraj na spacerku kolo 22:00 spotkalem znajoma starsza pania z psem wielkosc yorka. Oczywiscie moj pies pelnia szczescia z tego powodu, tamtem tez na poczatku wygladal na zadowolonego, az nagle rzucil sie Rudiche, przewrocil ja w snieg i zaczal podgryzac. Udalo sie jej przerazliwie piszczac uciec, a tamten pies wyrwal sie wlascicielce i znowu ja dopadl i przewrocil w snieg. Taka jest ta moja suka dzielna i odwazna :lol: :lol: :lol: Ale najwazniejsze jest to,ze ciagle nie szczeka i kocha wszytkich dookola. I my ja tez za to kochamy :) Marcin Quote
grygy Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 Marcin Heh moje Brardziochy, tez takie odważne ze szok, biegały po placu i oczywiście szczekają za bramą, bardzo groźne psy :lol: , tata wprowadza samochód i na nasz plac wbiegł przypadkiem jakiś mały psiaczek, a moje odważne psy, się zabić chciały tak zwiewały, :lol: poprostu nie ma to jak być odważnym na swoim placu :lol: No i gratuluje, że córa już raczkuje :D Quote
gosse Posted February 19, 2005 Posted February 19, 2005 No widze, ze tez sie spoznilam, odkad mamy siscowe forum jakos tu ucichlo..... Marcin zdjecia dzieciatka i Rudaski sa cudne to malo powiedziane, a te ostatnie Wasze przygody bardzo poprawily mi nastroj :lol: Kochana Katerinas, ni elam sie sloneczko, wiem, ze latwo jest pisac.... Mam nadzieje, ze bedziesz dzilna, a sunia sie jakos "wylize".Daj nam znac co sie z nia dzieje. Pozdrawiam i caluje wszystki zarosniete pysie. Quote
gosse Posted February 19, 2005 Posted February 19, 2005 No widze, ze tez sie spoznilam, odkad mamy siscowe forum jakos tu ucichlo..... Marcin zdjecia dzieciatka i Rudaski sa cudne to malo powiedziane, a te ostatnie Wasze przygody bardzo poprawily mi nastroj :lol: Kochana Katerinas, ni elam sie sloneczko, wiem, ze latwo jest pisac.... Mam nadzieje, ze bedziesz dzielna, a sunia sie jakos "wylize".Daj nam znac co sie z nia dzieje. Pozdrawiam i caluje wszystki zarosniete pysie. Quote
Recommended Posts