Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

18. luty 2010: Gruby pojechal do domu:)

Oto Grubcio:cool3::loveu:. Grubcio jest malutki, zółciutki i grubiutki. Jest wspaniały. Mały pies o niezniszczalnej psychice. Grubcio już od wielu tygodni przebywa w izolatce. Psy z sąsiedniego kocja próbowaly przeciągnąc go przez kraty....Grucio byl brzydko skaleczony. Ale teraz rana się już prawie zagoila:multi:. Grubcio wychodzi na spacerki.

wychodzić z Grubciem na spacer to wspaniala sprawa. Otwierasz drzwi izolatki, otwierasz jego drzwi, a on rozpoznaje, że to ty, że nie było cię całe 2 dni i robi wymówki:evil_lol:. Tak się cieszy, że cięzko załozyc obroze. Kręci się, wierci się, skacze, radości końca nie ma:lol:

W końcu wypadacie z budynku jak nakręceni. Małe zółte obwieszcza swiaty całemu a szczególnie tym "wrednym kundlom" z kojców obok, że to on Grubcio na spacer wychodzi. I leci, pędzi, leci, pędzi na złamanie karku.

A potem się uspokaja. Poza schroniskiem powoli adrenalina opada. ładnie idzie, jest grzeczniutki, czasem szczeknie na rowerzystę, czasem na auto- ale tylko raz lub dwa- na wypadek gdyby ktoś zapomniał, kto jest szefem
:lol:

Grubcio jest bardzo fajnym, miłym, pewnym siebie, wesolym, wspaniałym bardzo pozytywnym psem. Jest silny, bardzo energiczny i bardzo czuły. Miewa napady miłości- okazuje swoje uczucia wtedy natychmiast i bardzo namiętnie. Jakos zawsze trafi jęzorem prosto w usta:mad:

smutny w izolatce:(

Posted

Wyszedl już z izo. teraz jest we wspólnym boksie. Widział mnie dziś i od razu zaczął szczekać: jestem teraz tutaj, jestem teraz tutaj. Ale nie jestem pewna psiaków w jego boksie i nie bardzo chce wyciągac go samego. Zobaczę dokladnie jacy jego kumple są następnym razem.

Posted

Grubcio był dziś na spacerku. W ogóle lwie serce jest w boksie z psami dużo większymi np. z Oskarkiem, ale Grubcio dobrze się tam czuje. Przynajmniej nie rządzi wszytkimi;) Zdjęcia pózniej. Tak w ogóle polecam tego psa. Jest świetny:loveu:

• 1 month later...
Posted

pewnie już wszystkie opadły. nie wstawiałam tutaj. robilam mu na gumtree i na allegratce. musze odnowić. najlepiej byloby zrobić na portelu elblaskim. ale te robi jedna z naszych wolontariuszek. teraz jest na wakacjach.

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Przydałaby mi się informacja o wieku Grubcia i czy jest wykastrowany... porządkuję wątek parówi

Wiesz co nie wiem. Ja typuje na 3 lata. Ale kto go wie. We wtorek poproszę weterynarza, zeby zajrzal(a) w zęby. Wykastrowany nie jest (jeszcze). Jesli znajdą się chętni pójdzie pod nóż.

• 3 weeks later...
Posted

Nawet jak klikasz dwa razy na edytuj? I podobno firefox sobie z tym radzi lepiej od explorera, a ja mam google chrome i właściwie żadnych problemów...
To napisz mi tutaj co z jego ewentualną kastracją itd a ja go wrzucę na parówy...

Posted

wiem wiem, musze zmienic- ale gadam i gadam i nie zmieniam, jutro zmienie;)

Gruby nie jest wykastrowany, ma ok. 3 lata, przed wydaniem istnieje mozliwość kastracji