ana666 Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Ten średniej wielkości psiak ma ponad 10 lat i swoje przeszedł dlatego bardzo chciałabym żeby ktoś na ostatnie lata jego życia zapewnił mu ciepły kąt i miłośc. Pierwszy raz do schroniska trafił wiele lat temu, znalazł dom jednak nie czuł się tam dobrze, często uciekał do schroniska, po któreś ucieczce właściciele już po niego nie przyszli. Miał jednak ogromne szczęście i znalazł bardzo dobrego właściciela, który bardzo go kochał, Brutus odwdzięczył się i kiedy w jego mieszkaniu wybuchł pożar, uratował go, zaczął gryźć swojego śpiącego Pana po rękach, gryzł tak długo aż ten się nie obudził i wezwał pomoc. Uratował nie tylko pana ale całą kamienicę! Dlatego niewątpliwie nazwanie go bohaterem jest na miejscu. Wszystko byłoby dobrze gdyby nie to że teraz właściciel Brutusa jest bardzo chory i nie może się nim zajmować i Brutus jest znów schronisku. Brutus bardzo za nim tęskni, on tak bardzo kocha ludzi a teraz został na stare lata zupełnie sam. Przebywanie z człowiekiem sprawia mu największą radość, jemu nie zależy na niczym innym niż mieć swojego człowieka do którego mógłby się przytulić i pokazać jak wielkie ma serce… Jest niekonfliktowy, spokojny i grzeczny, nauczony czystości w domu. Jego jedyna wada to to że przeskakuje płoty do 160cm. Kontakt w sprawie adopcji: 603 545 654 lub 661 941 076 Edit: właściciel Brutusa wyzdrowiał, zabrał do domu jednak po kilku dniach stwierdził że go nie chce :( Quote
Tola^^ Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Brutus na naprawdę kochany i wierny psiak :) Tylko że teraz potrzebuje miłości i pana który go obdarzy taką samą miłością jak on sam potrafi. Jest spokojny i piękny aż idzie się zakochać :loveu: Lubi być w towarzystwie człowieka. Więc dla tego psiego bohatera musimy znaleźć domek;) Bo tak wiele zrobił a mu przyszło żyć w schronisku :placz: Musimy coś zrobić, pomóc mu!!! A to foto z dziś: foto z lutego: Quote
Ola la Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Ale tu cicho u bohatera:( ja się zapisuję na wątek i obiecuje zrobić cafeanimala boroczkowi;) Jest niekonfliktowy, spokojny i grzeczny, nauczony czystości w domu. Jego jedyna wada to to że przeskakuje płoty do 160cm. o kurczaki nie dość ,że bohater to jeszcze taki wyczynowiec:crazyeye: Quote
ana666 Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 dzięki że wpadlaś. :loveu: ja kurde taka torba że ani na cafeanimal nie potrafię ogłosić, także jakbyś mogła Ty to zrobić...:p Quote
Ola la Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Jasne juz mu napisalam krotki chwytliwy texcik .Jutro go wrzuce na cafeanimal tak kolo 14 zeby mial szanse na Metro i obiecuje oglaszac go tam do skutku ;) Swietny chlopaczek. Quote
Ola la Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 cafeanimal Brutuska: Brutus - starszy psi bohater błaga o dom - Zwierzaki - cafeanimal.pl ;) Quote
ana666 Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 Ola jesteś wspaniała. Ja już nie wiem jak dziękowac:loveu: Naprawde mało takich dobrych osób jak Ty, które zawsze bezinteresownie pomagają. Quote
silke Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Ma bardzo mądre spojrzenie. Mam nadzieję, że mu się uda. A może jego pan wyzdrowieje i po niego wróci?... Quote
Ola la Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 ana666 napisał(a):Ola jesteś wspaniała. Ja już nie wiem jak dziękowac:loveu: Naprawde mało takich dobrych osób jak Ty, które zawsze bezinteresownie pomagają. Anuś weź ja trep jestem nad trepami który zachwyca sie psami :-D Bedziemy oglaszac tam Brutuska aż go wreszcie dadza do Metra:cool3:Obiecuje;) Male rudawe pieski budzą duuuuze zainteresowanie(o taka ruda Dejre dzwonilo 7 osob- troszke podobna do Brutuska nawet;) ). On ma takie bidne łoczki :( silke no nie wiem może wróci?a moze juz zapomnial o Brutusie? Quote
Bjuta Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Ale tu cicho... :shake: Podajcie proszę nazwę miejscowości i województwo - żeby był komplet informacji do ogłoszeń . Quote
ana666 Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 Jest w schronisku "Azorek" w Obornikach Wielkopolskich, ale można go dowiezc w każde miejsce:razz: A ten właściciel z tego co wiem bardzo za nim tęskni ale ma raka czy jakąś inna chorobę i raczej nie ma szans na powrót do zdrowia, bo to też już starsza osoba. jezdzi od szpitala do szpitala i nie jest w stanie się Brutusem zajmować:shake: Quote
Ola la Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Bjuta napisał(a):Ale tu cicho... :shake: Podajcie proszę nazwę miejscowości i województwo - żeby był komplet informacji do ogłoszeń . no Bjuto cichutko faktycznie;(trzeba chlopaka rozsławić;) spytam kogoś kto robi boskie banerki czy nie sprawilby takiego Brutuskowi;) Quote
Bjuta Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Ja potrafię zrobić tylko allegro... Trzeba poprosić innych dogomaniaków o pomoc w ogłoszeniach. Przydałby się jeszcze e-mail do ogłoszeń. I ważne pytanie - rozumiem, że właściciel zrzekł się Brutusa z powodu choroby i szukamy dla psa domu na zawsze, a nie tymczasu? Brutus - psi bohater / psy / pies / (631696479) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Bjuta Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 A jeszcze go tu wstawiłam: Oddam za darmo - BRUTUS - psi bohater | darmowe ogłoszenia na Darmobranie.pl Quote
Ola la Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Dzięki Ci Bjutko za ogłoszenia!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Ehhh liczylam ze dzis ujrze Brutuska w Metrze....a tu nic doslownie nic.Zadnych psich ogloszen...... Coś mi jednak mowi,ze znajdzie prędko domek. Quote
ana666 Posted May 9, 2009 Author Posted May 9, 2009 Dzięki Bjuto za ogłoszenia, dom stały, bo do właściciela już nie ma szans zeby wrócił:shake: Quote
Ola la Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 ana666 napisał(a):Dzięki Bjuto za ogłoszenia, dom stały, bo do właściciela już nie ma szans zeby wrócił:shake: to on żyje?:eviltong: Quote
ana666 Posted May 10, 2009 Author Posted May 10, 2009 Właściciel żyje. Ale przeciez nic się nie stało że go uśmierciłaś, nie martw się on i tak tego nie przeczyta.:evil_lol: Quote
Bjuta Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Będzie długo żył - (chyba jest taki jest przesąd - jak się kogoś za życia uśmierci). Quote
Ola la Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 heheh ufffff to dobrze:evil_lol: powinien być mi w takim razie wdzięczny za to pochowanie żywcem:evil_lol: Quote
Recommended Posts