Corse Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 A czy ktoś podpowie gdzie w Warszawie lub okolicach dostanę mięso w kostkach? Chętnie spróbowałabym również mixów mięsno-kostnych. Primex fajny, napewno spróbujemy, ale może znalazłoby się coś nieco tańszego? Mam psa który niestety ma alergię. Wnioskuję że na karmę, bo po jej odstawieniu i przestawieniu na gotowane, swędzenie odeszło jak ręką odjął. Zaczęłam szukać i podoba mi się opcja karmienia mięsem i warzywami. Jakbyście mogli jeszcze podpowiedzieć jakie ilości tego typu żywienia przy 28kg pointerze (aktywny, roczny pies). Będę wdzięczna za podpowiedź. Quote
Monika Volturi Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Mięso w kostkach dla psów jest w takim małym sklepiku spożywczym w Powsinie przy trasie do Konstancina po prawej stronie jadąc z W-wy do K-na; koło sklepu ogrodniczego z sadzonkami ( nie pamiętam nazwy ulicy stąd te dziwne wyjaśnienia :-) ). Kiedyś kupiłam awaryjnie dla swoich psów - jadły :-) Quote
Brzoza Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Corse W sprawie kostek Primexu napisz do Sangomy. Można umówić się na dostawę lub odebrać osobiście na zajęciach Wesołej Łapki. Super dziewczyna, napewno odpowie na każde pytanie i poradzi jak będzie trzeba. Dane kontaktowe są na jej stronie. Quote
Nevi Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Mała wskazówka dla poznaniaków - póki co moje badania rynku wskazują, iż najtańszy drób - porcje, skrzydła itp. słowem mięsne kości drobiowe można znaleźć w sklepach firmowych Zakładu Koziegłowy. Podobno w Koziegłowach w sklepie przyzakładowym jest jeszcze taniej, ale to nie zawsze po drodze... Jakieś inne tropy w Poznaniu? Quote
Corse Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 @Monika: Masz na myśli okolice tego osiedla Zapłocie? Znaczy jeszcze przed Mrówką jadąc od Warszawy? Coś mi się kojarzy, że tam jakiś sklepik z sadzonkami, więc skoro piszesz że Powsin, to chyba tam? @Nevi: Dzięki wielkie, kontakt z Sangomą nawiązany. Muszę tylko jakoś się do niej wybrać, bo niestety nie bywają w mojej okolicy :(. Ale nic to - jakoś się wybierzemy, w końcu czego się dla burka nie robi :) Quote
Nevi Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Corse - podziękowania należą się Brzozie. Honory oddaje :) Ja tutaj w Poznaniu staram się kontakty znaleźć. Quote
BIOSK Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Już funkcjonuje sklep www z produktami As-Pol, BIOSK i Piesek Stefek :) http://www.sklep.miesodlapsow.pl/ W asortymencie karmy na każdą kieszeń Produkty z kością i bez kości. pozdrawiamy :p Quote
evel Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Kurde, fajny ten sklep się wydaje i ceny też niezłe... Muszę sobie sprawić drugiego dużego psa, bo dla mojej pchły to mi 1kg mięsa z kością na tydzień starczy :evil_lol: Quote
panbazyl Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 policz sobie tak ok 2% dziennie wagi psa - tyle mniej więcej idzie żarełka dla psa. ceny tu są konkurencyjne w megapaku, ale już te kilogramowe czy 0,5 kg to są takie jak i w innych firmach. Ciekawe jak z jakością? Czy te megapaki trzeba potem siekierą łupać aby wydobyć odpowiednia ilość karmy? Quote
Vutz Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Witam, jestem z Warszawy i mam do zaoferowania wołowe mięso dla psów w cenie 5zł./kg. Mięso jest mielone (nie tak drobno jak dla ludzi, jest w kawałkach), pakowane w paczki po 1 kg. Zawiera tylko naturalną wołowinę: - elementy chude, - elementy tłuste, - niekiedy elementy chrzęstne. MIĘSO JEST MROŻONE !!! Raz na 2 tyg. przywożę je dla swoich psów spoza Warszawy. Chętnie zamówię większą partię i podzielę się. Mam dwa owczarki niemieckie. Z mięska korzystamy od dobrych kilku lat. Psiaki są zadowolone, zdrowe, nic im po tym mięsie nie dolega. Mają ładne futro, dobrą kondycję. Nie mają problemów żołądkowych, ani alergicznych. Chętnie je jedzą. Proponuję kupno 1, 2 lub 3 kg. na tzw. próbę. mail kontaktowy: tora1@buziaczek.pl p.s. Nie zapewniam niestety transportu, więc chętnych zapraszam do siebie. Quote
Aysel Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Ja niestety muszę powiedzieć, że z BIOSKIEM kontakt bardzo słaby, żeby nie powiedzieć, że go nie ma. Zostałam olana... ok. 3 tygodni czekałam na zestawienie cenowe - nie doczekałam się. BIAŁYSTOK: Mięso cielęce - ścinki, kości, chrząstki, podroby - 1 zł/kg na giełdzie rolno-spożywczej w Białymstoku. Takie odpadki poubojowe. Można też kupić ogony, cały 'układ pokarmowy' krowy albo cielaka (10 zł za wszystkie te podroby, nie wiem ile to jest, ale z 10 kg to napewno waży.) Mięso normalnie dopuszczone dla ludzi, tylko po prostu to są takie odpadki poubojowe. na giełdzie jest też sporo wieprzowiny i kurczaka - można kupić bardzo tanio. Niestety ja nie kupowałam, bo nie karmię wieprzowiną a kurczak moje psy uczula. Z indyka - szyje są niedrogie. Quote
arcana81 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Poszukuję kogoś z okolicy do dzielenia się "łupami" z ubojni. Mam możliwość zamawiania różnych elementów wołowych na prawdę za grosze. Wszystko świeże i sprawdzone przeze mnie, niestety trzeba zamawiać spore (jak dla mnie) ilości. Brałam żwacz wołowy cały (był ogromny i w całości, więc trzeba go poporcjować samemu), przełyki wołowe, podroby, wszystko za grosze, ok. 2 zł/kg. Ja niestety nie dysponuję wielką zamrażarką, więc tego wszystkiego dla mnie za dużo na raz (przywozi mi to znajomy ojca). Ja to odbieram w Dąbrowie Górniczej, bo tam mi to dowożą. Jeśli ktoś byłby chętny na takie smakołyki dla pupila to proszę o kontakt na priv. Ze swojej strony mogę zaoferować np. porcjowanie, bo sama to i tak robię (dzielę na kawałki, nie mielę). Możliwe, że istnieje też możliwość zamówienia podobnych elementów końskich, ale o to muszę jeszcze dokładnie dopytać. Quote
panbazyl Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 a jak sobie dajesz radę z zapachem? Bo mnie to powala od razu.... Quote
arcana81 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Dla mnie osobiście zapach żwaczy jest do zniesienia. Wąchałam już gorsze rzeczy :P Quote
merrickmayfair Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Dziewczyny, a nikt nie wie gdzie można coś BARFowego w Opolu dostac? Quote
Amber Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Czytałam tu kiedyś, że można kupić gdzieś głowy łososi albo inne pośledniejsze kawałki ryb za niewielką kwotę. Zna ktoś takie miejsce w Warszawie? Mam psa na rybnej diecie i bardzo przydałoby mi się takie info. Quote
Amber Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Ok, dzięki i tak miałam się wybrać do Makro w celu zakupienia większej ilości mrożonych filetów :p Quote
*Monia* Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Też do Makro muszę się wybrać po szyje i skrzydła ale dni są stanowczo za krótkie... W moich okolicach nie mam żadnych fajnych mięsnych :shake: Quote
Bonsai Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Na Hali Mirowskiej (w tych zamkniętych pawilonach, które są na prawo od parkingu, jeśli wchodzi się od al. Jana Pawła) jest sklep z rybami - tam można dostać świeże ryby, w tym głowy, są też i mrożone. Quote
panbazyl Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 na targu (takim cotygodniowym) znalazlam nawet darmowe kości, takie duże, raczej jako coś co ma psa zająć pod nieobecność wlaścicieli. Pewnie i na innych targowiskach takie gratisy są - trzeba tylko pytać. Quote
Amber Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Byłam w Makro, łbów nie mieli, ale kupiłam tanio płotki ;) Quote
ladybird Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Amber napisał(a):Byłam w Makro, łbów nie mieli, ale kupiłam tanio płotki ;) czasem łbów nie ma, to fakt, ale warto polować :) są jeszcze inne skrawki łososiowe, ale chyba nigdy nie trafiłam na żadną inną rybę. A za ile płotki były? :) Quote
Amber Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 8-10 zł za kg? Tylko zabawy z nimi mnóstwo, trzeba je porządnie przemielić przed podaniem, bo mają dużo ości. Quote
Recommended Posts