Jump to content
Dogomania

SAMOPOMOC forumowiczów w kupowaniu mięsa dla psów

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj udało mi się zakupić w katowickim Leclercu lotki skrzydeł indyczych za 1,99/kg. Kupiłam prawie 2 kg. Ciekawe czy to taka jednorazowa "akcja" czy będą w stałej sprzedaży, bo to byłby najtańszy element z indyka jaki udało mi się kiedykolwiek dostać.

Posted

11 lub 18 grudnia jadę do Jasła po mięcho, może ktoś chciałby się dołączyć do zamówienia.... Trzeba ok 2 tyg wcześniej dzwonić do nich i się umawiać, bo nie zawsze wszystko jest. Jeśli ktos będzie chętny zapraszam na bura4@wp.pl

Posted

Do warszawiakow pytanie mam ;) chce znowu podawac galarete z lapek suczy...od lat nie kupowalam, a ceny kolo mnie sa chore (4,50 zl za kg lapek kurzych).
Gdzie w Warszawie dostane w normalnej cenie lapki? Mile widziane inne "akcesoria" - szyje indycze etc. Najlepiej okolice Ursynowa, ew Mokotow. Wiem, ze niektorzy kupowali na bazarku na Walbrzyskiej, ale nie mam pojecia czy to aktualne i czy chodzi o stara (jesli jeszcze istnieje) czy nowa czesc. Z gory wielkie dzieki ;)

Posted

Agnes, bazar przy ul kondratowicza, na bródnie, tuz obok wielkiego skrzyzowania. lapy sa po 3 z malym hakiem, indycze szyje po 7.50, chrzastki z indyka po 4.50. maja tez gesi tluszcz, zamrozony do przetopienia

Posted

Wiem, ze tam sa rozne rozniaste smakolyki i powiedzmy ze biore pod uwage - jednak nie mam mozliwosci kupowac naraz wiekszej ilosci, dlatego wole cos blizej, zeby moc jezdzic co kilka dni

Posted

Agnes napisał(a):
Do warszawiakow pytanie mam ;) chce znowu podawac galarete z lapek suczy...od lat nie kupowalam, a ceny kolo mnie sa chore (4,50 zl za kg lapek kurzych).
Gdzie w Warszawie dostane w normalnej cenie lapki? Mile widziane inne "akcesoria" - szyje indycze etc. Najlepiej okolice Ursynowa, ew Mokotow. Wiem, ze niektorzy kupowali na bazarku na Walbrzyskiej, ale nie mam pojecia czy to aktualne i czy chodzi o stara (jesli jeszcze istnieje) czy nowa czesc. Z gory wielkie dzieki ;)

Lapki bywają w Marcpolach,dosyc tanie,napewno mniej niz 4,50,szyje tez sa,ok 6-7zl/kg.
Fajne mieso mozna podobno dostac na bazarku na rondzie Wiatraczna.Ale ja tam nie bylam

Posted

Boże, 4,50 za łapki, u mnie jak sobie 1,90 krzykną to wołam o pomstę do nieba... Byłam w Jaśle, mięso za 2,20 nie warte zachodu, ponad połowę wyrzuciłam, tłuszcz i gluty. Za to serducha ok.

• 2 weeks later...
Posted

netheter napisał(a):
Zna ktoś jakieś tanie miejsca w Poznaniu?
właśnie przechodzimy na BARFa i nie jesteśmy zorientowane z moją sunią.

ja kupuje w tzw. "taniej jatce" niedaleko rynku jeżyckiego tuz przy ul. Kościelnej.
Można kupić mieloną nutrie z kością, jagnięcinę z kością, kości baranie (ładne, często żebra lub od mostku), ogony z nutrii, koninę, ogony końskie, serca i wątrobę, języki końskie, mielone końsko-wołowe (w tym jest większość podrobów). Ceny między 2,50 (wątroba) a 7,50 (jagnięcina z kością) za kg.

jakby ktoś coś taniej znalazł w Poznaniu to proszę o info :)

A! A skąd wytrzasnąć żołądek wołowy / żwacz????????

Posted

Bura napisał(a):
Matko, jakie mięsa!! Jakie ceny!!! Zazdraszczam!!!

ba :)
ostatnio furorę w naszym jadłospisie robią kości baranie 3,50 pln/kg
ale większość z tych mięs to cena 5,50 i w górę
gorzej z drobiem - nie znalazłam żadnych tanich miejsc, kupuje więc w Piotrze i Pawle bu! bo moja mała sucz nie może za dużo twardszych kości bo źle je toleruje, ona musi drób zajadać na szczęście skrzydła to koszt ok.5,00 pln/kg

Posted

Dziękuję bardzo Paulina :)
Trzeba się będzie przejechać i zaopatrzyć..
Żołądków ani żwaczy też nigdzie nie moge dostać.. a szukałam :/

Bora znów średnio drób, czy raczej drobiowe kości.. łapczywiec jeden.
Kiedyś dostała do jedzenia kurze łapki, a godzine później je zwymiotowała. W całości.
Musiałabym jej dawać wszystko z ręki, a jak mnie nie ma w tygodniu to matka nie ma czasu..

Posted

Weźcie mi prześlijcie tą baraninę pocztą :D
U nas tylko drób i wieprzowina w sklepie. Wołowina to w ogole rzadkość, nie mówiąc o takich mięsach jak cielęcina czy chociażby królik. Kaczek też nie ma.

Naprawdę nikt nie wie gdzie można dorwać dobre mięcho w Białymstoku?

Posted

A może ktoś z was wie gdzie kupić dobre mieso w Krakowie, Katowicach albo Gliwicach?

Wracam z moja suką do barfu, a że w końcu mam samochód to będę mogła przywozić sobie mięso - byle by dobre [poprzednio zrezygnowałam z powodu ciągłych zatruć u Birmy... takiej rewelacyjnej jakości mam mieso na osiedlu :(]

Posted

Co do strony BIOSK (chyba kiedyś było po prostu BARF) - wcześniej były wypisane sklepy, gdzie można te mrożonki kupić. Raz nawet pofatygowałam się do jednego z takich sklepików w W-wie, ale niestety nie było tego, czego szukałam (zmielone warzywka, aktualnie musze niestety trzeć to na tarce - liczyłam, że mnie taki gotowy produkt wyręczy). W związku z tym mam pytanie: gdzie kupujecie te gotowe barfy ? Na stronie nie ma żadnego kontaktu poza adresem mailowym...

Posted

Napisałam wczoraj na maila - dostałam w odpowiedzi cennik (którego na stronie też nie ma) a wszelkie sprawy związane z dostępnością i dostawą - już trzeba się kontaktować z przedstawicielem (nr podany na stronie).

Posted

bonsai_88 napisał(a):
A może ktoś z was wie gdzie kupić dobre mieso w Krakowie, Katowicach albo Gliwicach?

Wracam z moja suką do barfu, a że w końcu mam samochód to będę mogła przywozić sobie mięso - byle by dobre [poprzednio zrezygnowałam z powodu ciągłych zatruć u Birmy... takiej rewelacyjnej jakości mam mieso na osiedlu :(]

Ja w Katowicach zaopatruję się głównie w Leclercu oraz małym sklepiku mięsnym, gdzie niektóre rzeczy są na prawdę tanie (moim zdaniem) i mięso jest zawsze świeżutkie. W tym sklepiku większość rzeczy, które mnie interesują są niestety na zamówienie. Dla przykładu łapki kurze są po ok. 1 zł za kg, wątroba wołowa ok 1,5 zł/kg, serce wołowe ok. 5 zł/kg, kości cielęce (długie, łopatki, biodra, innych jeszcze nie dostałam u nich) po 1,5/kg, szyje z indyka za 5 zł/kg, podroby drobiowe przeważnie 5-6,5/kg, ale trafiają się i tańsze. Poza tym czasem wystawiają jakieś kości całkiem za darmo, ale przeważnie rano. Raz się załapałam na darmowe ogony wieprzowe, ledwie do domu mogłam dojść :P
Natomiast w Leclercu kupuję głównie drób. Są to albo korpusy z kurczaka po 0,99 zł/kg, albo różne elementy z kurczaka (czasem całe ćwiartki, skrzydła, szyjki) "pachnące" za 0,99 - 2 zł/kg. Ostatnio mają też korpusy z indyka za 2,99/ kg, lotki z indyka za 1,99/kg. Kości wołowe z mięsem tzw. rosołowe są po 1,59/kg, ale trzeba na nie polować i to przeważnie rano. Ładne są kości schabowe wieprzowe za 2,99/kg. Poza tym kupujemy głowy i kręgosłupy z łososia za 2zł/kg. Pozostałe mięsne sprawy są dość drogie.
Bardzo fajne kości cielęce (drobne, z dużą ilością mięsa) są w Auchan w Mikołowie, 5,99/kg, ale też trzeba na nie trafić. Z tego co się orientowałam mają we wtorki i czwartki chyba dostawę cielęciny, w każdym razie najlepiej spytać kogoś przy rozbiorze mięsa, bo czasem im się nie chce kości wyłożyć i przygotują "pakiet na życzenie". Podobne kości bywają też w Auchan w Katowicach, ale trafiałam na nie tam dużo rzadziej niż w Mikołowie.