Jump to content
Dogomania

SAMOPOMOC forumowiczów w kupowaniu mięsa dla psów

Recommended Posts

Posted

b e a t a napisał(a):
Nie wiem dokładnie która to budka w kolejności, ale wchodzi się głównym wejściem vis a vis McDonalda na "stary" bazerek żywnościowy. Budki z tymi kośćmi są dwie po prawej stronie. Ja najczęściej kupuję w tej do której można wejść do środka, a na przeciwko niej są jakieś garnki, patelnie itp.
Kostki są bardzo fajne, mają sporo mięsa (moje dzieczyny dostają po kawałku na śniadanie i to im wystarcza), a porcje można mieć jakie się chce, bo ci ludzie rąbią je na miejscu z całości.
Kilogram kosztuje ok.5zł.
Tam są nie tylko grzbiety, są też duże kości z "główkami" i inne.

Mam nadzieję, że wytłumaczyłam w miarę jasno, jak nie, następnym razem policzę która to budka ;).

Byłam dzisiaj na bazarku i dopytałam: budka nr 134 (już nie ma na przeciwko niej patelni tylko bielizna ;)).
Grzbiety cielęce są po 4,70zł/kg, mają też kurze łapki,"tańszą" wołowinę, różne podroby i inne mięska.

Posted

My się co prawda do barfa dopiero przymierzamy, ale jakieś 2 tyg temu kupując w tesco na bielanach ligawę wołową widziałam wołowinę w mniejszych kawałkach za 14 zł/kg. Kilka dni później pomyślałam, że byłaby świetna na gulasz, ale jak pojechałam, to już nie było. Niestety nasz bobek jest uczulony na wołowinę, ale pańca zawsze chętne zje ;)

Posted

W rzeszowskim Macro grzbiety z łososia 1,15/kg w poniedziałek odbieram to napiszę jakie są. Jeśli ktoś był by zainteresowany to mam też namiar na jagnięcinę

[LIST=1]
[*]Kości od kręgosłupa- 5 zł/kg
[*]Wątroba jagnieca 9zł/kg
[*]Serca jagnięce 9zł/kg
[*]Płuca jagnięce 7zł/kg
[*]Mielone mieso jagnięce 15 zł/kg
[/LIST]
Jagniaki jakość dla ludzi badane itd.

Posted

Zapraszamy do odwiedzenia stoiska firmowego As-Pol Mięso dla psów podczas Międzynarodowej Wystawy Psów Rasowych w Rzeszowie w dniach 11-12.02.2012.
Jak zwykle na naszym stoisku będzie dostępny szeroki asortyment produktów w tym nowość BIOSK Daniel z kością, AS-POL Daniel bez kości.
Informujemy, że istnieje możliwość odbioru zamówionych karm poprzez sklep internetowy bez kosztów przesyłki.
Serdecznie zapraszamy :)

Posted

Dzisiaj znowu robiłam zakupy w tesco na Długiej. Kaczki tym razem niestety nie było, ale za to były fajne paczki z indykiem na rosół, a w nich kawałki szyjek i chrząstki za 5,69 zł/kg. Kupuję tam też kości wieprzowe, kolkowe za 1,29 zł/kg.

• 2 weeks later...
Posted

Lantash napisał(a):
W rzeszowskim Macro grzbiety z łososia 1,15/kg w poniedziałek odbieram to napiszę jakie są. Jeśli ktoś był by zainteresowany to mam też namiar na jagnięcinę

1. Kości od kręgosłupa- 5 zł/kg
  2. Wątroba jagnieca 9zł/kg
  3. Serca jagnięce 9zł/kg
  4. Płuca jagnięce 7zł/kg
  5. Mielone mieso jagnięce 15 zł/kg
Jagniaki jakość dla ludzi badane itd.

Macie na myśli "Makro" czy jest jeszcze jakieś "Macro" :roll:

Pozdr-M

Posted

mam super miejsce w Łodzi dla BARFiarzy (spory wybór mają - dzik, sarna, struś, konina, żwacze nawet - z AsPolu,ale nie trzeba od razu 30kg brać) - Tuszyńska 88

Posted (edited)

robię zamówienie ze sklepu (planuję pod koniec tego tygodnia, bo się nam mięso kończy) http://www.sklep.miesodlapsow.pl , bo można już od 5kg! :) Czy ktoś z Gdańska lub okolic chce coś w mniejszej ilości? zawsze to tańsza wysyłka bo na pół :P
Tylko trzeba by to było ode mnie odebrać tego samego dnia, bo nie mam gdzie przechowywać większej ilości ;) Odbiór Pruszcz Gdański i okoliczne wioski (mieszkam w Kłodawie, jak ktoś kojarzy ;) )

Wypytałam sprzedawcę i najdrobniej mielony jest królik z kością - resztę biorę bez, żeby się nie przejechać jak na primexie i grubo mielonych kościach po których Lenny haftował aż miło...

edit.
z uwagi na zmiany w grafiku, już nie aktualne, musiałam zamówić szybciej, bo w przyszłym tyg nie miałby kto odebrać paczki.

Edited by sachma
Posted

Witam,chciałabym się dowiedziec,gdzie można kupic gotowe produkty barf w Krakowie.Chciałam spróbowac karmic psa barfem,lecz nie wiem,czy będzie chciał.Może z gotowymi produktami pójdzie łatwiej.Nie chcę kupowac dużych ilości.Pozdrawiam

Posted

[quote name='TTB']mam super miejsce w Łodzi dla BARFiarzy (spory wybór mają - dzik, sarna, struś, konina, żwacze nawet - z AsPolu,ale nie trzeba od razu 30kg brać) - Tuszyńska 88[/QUOTE]
TTB - kocham Cię :) Nigdzie w Łodzi nie mogłam znaleźć "gotowego" Barfu, a tu nawet z dostawą do domu :)

Posted

Niestety ceny to oni mają zabójcze. Taniej wychodzą zakupy internetowe lub podróż na Halę Targową. W sklepie Perros tylko gęsina lub struś w cenie zbliżonej do rynkowej. A szkoda... bo mieliby częstego gościa.

Posted

mi się wydaje że wcale takich wysokich cen nie mają.... ją kupuję tam zapas na cały miesiąc i dla 3 psów które jedzą razem ponad 50kg wchodzi ok 650zł karma kosztowała mnie 750 zł miesięcznie. poza tym ogromna wygoda przyjeżdżam raz na tydzień wszystko czeka gotowe. pilnują jadlospisu.

Posted

O tym dystrybutorze słyszałam i chyba rzeczywiście ceny trochę wysokie w porównaniu ze stroną internetową,a może jakieś inne zródło?Tak wiem,że na targowiskach można coś upolowac,ale jednak gotowe i szybciej i łatwiej.

Posted

Zapraszamy do odwiedzenia stoiska firmowego As-Pol Mięso dla psów podczas Międzynarodowej Wystawy Psów Rasowych w Katowicach w dn. 16-18.03.2012.
Informujemy, że istnieje możliwość odbioru zamówionych karm poprzez sklep internetowy bez kosztów przesyłki.
Serdecznie zapraszamy :)

• 1 month later...
Posted

Witam wszystkich mam dwa pytania:
1) czy ma ktoś z Was może informacje gdzie w Lublinie (ew. w woj. Lubelskim) można kupić Barfa?
2) czy wiecie gdzie można w Lublinie kupić kości cielęce/wołowe?
pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za odpowiedź