Jump to content
Dogomania

SAMOPOMOC forumowiczów w kupowaniu mięsa dla psów

Recommended Posts

Posted

Korpusy 1,70 !!! najtaniej obecnie jak się tylko da i indycze nogi z mięskiem 1,90.
Super, że podzieliłaś się znaleziskiem :).
Tylko ta igiełka/chrząstka utkwiła grubaskowi częściowo zmamlana między zębami i w gardle taka ciapka i kaszlała żeby wypluć, jak kolejny raz kaszlnęła to zajrzałam i wyjęłam z końca dzioba. Ona ma bardzo płaski pysk i nie lubi żeby jej zaglądać, ale wiedziałam że jak pokasłuje od czasu do czasu to coś jest na rzeczy.
Zabiera dzioba uchyla się, ale to wina skróconego pyska, normalnie to by łapką dała radę.

Posted

zaginiona_sara, gdzie takie cuda w takich cenach? ;) A możecie mi przybliżyć te kolanka indycze? Jak toto wygląda, duże, małe, mocno kostne czy raczej chrzęstne? I w jaki dzień najlepiej się wybierać na targ? Na przyszłość pytam, bo chwilowo mam fajny mięsny pod nosem :)

Posted

Od strony Novej 2 alejka od Tysiąclecia, 2 budka, pierwsza to wędliny, druga mięso.
To takie coś jak podudzia z kurczaka, jest tam mięsko, chrząstki takie jak w indyczym mięsie, kość i szpik, moim zdaniem warto kupić. Coś podobnego do golonki... To najniższa część nogi indyczej bez łapki. Grubsze odrobinę niż podudzie. Fajna rzecz.
Ceny super.

W korpusach często odrobina podrobów zostaje czyli mamy 2 w 1 :)

Posted

[quote name='panbazyl']tak, tak, to ta budka :) Ja tam dopiero w lutym zawitam.[/QUOTE]
Szykuj wielkie siaty. Jak Ty się do domu zabierasz z zakupami? Ja wzięłam po 2kg ale muszę autem z facetem podjechać i zrobić dobre zapasy :)

Posted

[quote name='zaginiona sara']Szykuj wielkie siaty. Jak Ty się do domu zabierasz z zakupami? Ja wzięłam po 2kg ale muszę autem z facetem podjechać i zrobić dobre zapasy :)[/QUOTE]
oj zawsze wyglądam jak wielbłąd.... Dobrze, ze PKS blisko, potem tylko lekki problem z dojsciem z przystanku, bo kawałek, ale zostawie sanki lub taczke u kogoś kto blisko przystanku mieszka :)

Posted

To może kup siatkę na kółkach? Ja sobie nie wyobrażam ile musisz targać tym psom tego jedzenia.
Ja kupuję jakieś 6kg różnych rzeczy i mam na długo.
Może jakby mi się udało to jakby mój wyjazd doszedł do skutku to bym coś kupiła i podrzuciła z psiego jedzenia takie zamówienie z dowozem :)

Posted

ale to w lutym, bo teraz to - oj szkoda gadać....
Ja tak sobie znajduję dostawców, ze mi do domu przywoża zakupy - ten pan od kostek mięsnych np. pod odm duze zamówienie, tak ze 100 kg na ponad miesiąc i mam spokój.

Posted

moje pożrą wszystko oprocz kaczki.... (byc może nie po tej myśli politycznej są ).
Te 100 kg to na trochę więcej niz miesiąc. T w zalezności ile daję samcom, czy po 1 kg dziennie, czy po 0.75 g na dobę. Pirania stale dostaje 0.5 kg. Łatwo policzyc, ile idzie.....

(offf - nasiona mam dla Ciebie oddzielnie)

Posted

Dziękuje jesteś kochana.
Jak tylko będą kości a mi uda się dojechać do Ciebie to podwiozę.
Bo do indyczych elementów i korpusów mogę się nie dostać.
Zaopatrz się w dobrą siatkę z kółkami, oszczędzisz kręgosłup.
Mnie musi ktoś dowieźć pod zamek (sama się nie wybieram do centrum :) autem) biorę siatę i zamrażam co się da i psom wiejskim coś kupię.
Misio ładnie wygląda na naszym żywieniu, ktoś jeszcze go dokarmia, tylko ten pedicure jeszcze nie zrobiony i wyczesać trzeba.

Posted

oj tam od razu kochana - czarownica jestem w dodatku wredna.

Byle Misio dom znalazł!!!!

teraz zima i śnieg podobno ma być (dziś soc padało) to py do sanek - mają szelki - i same sobie zapasy przywiozą :)

Posted

Wykorzystuj siłę i energię psów, ale śniegu mało, może jakieś kółeczka doczep jakby co.
Ciekawa jestem jak jutro czy się odezwą jak nie to ja się odezwę, a jakby coś to jeden pan czeka na odp, tylko mieszka w bloku i nie chciałabym żeby później Misio wracał..

Posted

Czy w Warszawie dostane gdzieś taniej ryby - łososia itp?? Mogą być kręgosłupy itd... W marketach raczej jak o takie rzeczy pytam to tylko się dziwnie patrzą.

Posted

Witam wszystkich!
Jestem posiadaczką 2 szetlandek, które od kilku miesięcy karmię surowizną.
Mieszkam w Warszawie i psie zakupy często robię w Marcpolu.Tam przeważnie kupuję skrzydła i szyje z indyka, kości cielęce i "tańszą" wołowinę.
Poza tym na bazarku przy Wałbrzyskiej kupuję grzbiety cielęce.
Ostatnio w Leclerc'u w al.Jerozolimskich odkryłam psie mrożonki firmy Aspol.Mimo że była niedziela, mieli spory wybór mięs mielonych z chrząstką i bez. To mięso pierwszy raz przywiozłam z wystawy w Kielcach i mogę je polecić. Moje dziewczyny chętnie je jedzą i im służy, a jest sporo tańsze od tego przeznaczonego dla ludzi :lol:

Posted

Zapraszamy do odwiedzenia stoiska firmowego As-Pol Mięso dla psów podczas Międzynarodowej Wystawy Psów Rasowych w Głogowie w dniach 27-29.01.2012.
Jak zwykle na naszym stoisku będzie dostępny szeroki asortyment produktów w tym nowość BIOSK Daniel z kością, AS-POL Daniel bez kości.
Informujemy, że istnieje możliwość odbioru zamówionych karm poprzez sklep internetowy bez kosztów przesyłki.
Serdecznie zapraszamy

Posted

b e a t a napisał(a):

Ostatnio w Leclerc'u w al.Jerozolimskich odkryłam psie mrożonki firmy Aspol.Mimo że była niedziela, mieli spory wybór mięs mielonych z chrząstką i bez. To mięso pierwszy raz przywiozłam z wystawy w Kielcach i mogę je polecić.

Mogłabyś podać dokładny adres?

Posted

b e a t a napisał(a):
Witam wszystkich!
Jestem posiadaczką 2 szetlandek, które od kilku miesięcy karmię surowizną.
Mieszkam w Warszawie i psie zakupy często robię w Marcpolu.Tam przeważnie kupuję skrzydła i szyje z indyka, kości cielęce i "tańszą" wołowinę.
Poza tym na bazarku przy Wałbrzyskiej kupuję grzbiety cielęce.
Ostatnio w Leclerc'u w al.Jerozolimskich odkryłam psie mrożonki firmy Aspol.Mimo że była niedziela, mieli spory wybór mięs mielonych z chrząstką i bez. To mięso pierwszy raz przywiozłam z wystawy w Kielcach i mogę je polecić. Moje dziewczyny chętnie je jedzą i im służy, a jest sporo tańsze od tego przeznaczonego dla ludzi :lol:

Beata w której budce kupujesz grzbiety cielęce, czy na tym jest troche mięsa? jakie to duże porcje i w jakiej cenie?

Posted

Nie wiem dokładnie która to budka w kolejności, ale wchodzi się głównym wejściem vis a vis McDonalda na "stary" bazerek żywnościowy. Budki z tymi kośćmi są dwie po prawej stronie. Ja najczęściej kupuję w tej do której można wejść do środka, a na przeciwko niej są jakieś garnki, patelnie itp.
Kostki są bardzo fajne, mają sporo mięsa (moje dzieczyny dostają po kawałku na śniadanie i to im wystarcza), a porcje można mieć jakie się chce, bo ci ludzie rąbią je na miejscu z całości.
Kilogram kosztuje ok.5zł.
Tam są nie tylko grzbiety, są też duże kości z "główkami" i inne.

Mam nadzieję, że wytłumaczyłam w miarę jasno, jak nie, następnym razem policzę która to budka ;).