Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kika22 napisał(a):
Ja tez podrzuce:roll:

Fionka przejde sie do Ciebie na spacer, jak bedziesz to fajnie jak nie to trudno;) Jak cos bede dzwonic:evil_lol:

Fiona wyjechana dziś w wawie :eviltong:
szkoda,że nie wiedziałam wcześniej bo byłam o 14 u Fiony

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ewelinka_m napisał(a):
Fiona wyjechana dziś w wawie :eviltong:
szkoda,że nie wiedziałam wcześniej bo byłam o 14 u Fiony

I tak nie udało mi sie wyrwac:razz:
Ale jak cos to sie przejde na dniach:eviltong:

Ewelinka jak bys szla w tamte rejony to daj mi smska;)

Posted

Na domek czeka sunia Tina, w typie pinczerka, bez sterylki, 5 lat. Pan jej juz nie chce bo gryzie sie z jego owczarkami belgijskimi i ma juz za soba dwa szycia. Dla jej dobra szukamy nowego domku bez innych suczek. z psami dogaduje sie super. Kocha dzieci. Ma wszystkie szczepienia.

Tutaj to raczej na staffika wygląda ;)

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Sonia znalazła nowy domek w Krakowie ;)

Tofik miał domek od tygodnia. Niestety wrocił dzisiaj do hoteliku bo pan szanowny odmówił jedzenia. Własciciele wystraszyli się, że padnie z godu :( Ludzie nie odpuszczaja jednak i zawalczą o Tofika. Beda codzienne wizyty w hoteliku i próby przekupienia. Spacery, karmienie, zabawa. Tofik musi ich w końcu pokochać bo to na prawde dobrzy ludzie.
Niestety Tofik w hoteliku był tak dobrze traktowany i kochany, że nie chce się przeprowazić :cool3:
Dzieki pomocy Eruane mamy juz wskazówki co robic i jak robić. Mam nadzieje, ze uda sie przestawić Tofikowi w głowie :roll:

• 2 weeks later...
Posted

Jakieś zmiany w zachowaniu Tofika?

Ważną sprawę mam...
Kolejny raz w tym roku nie mogę zorganizować na festynie pokazu kundelków, reklamującego kundelki, bo brak psów do szkolenia. To wydaje się dziwne, biorąc pod uwagę ile mamy adoopcji. Niestety wiele fajnych psów jedzie poza Kielce do nowych domków, a właściciele tych psiaków,które pozostają na miejscu nie są zainteresowani treningiem, choćby za darmo.
A tu potrzeba osób, które zadeklarują chęć wzięcia udziału w pokazach i podejdą do treningu rzetelnie.
Szukam więc psów zrównoważonych, niekoniecznie spokojnych, ale umiejących skupić się na właścicielach, nie wykazujących lęku i agresji. Jeśli uda się zebrać grupę, wyselekcjonuje się z niej psiaki nadające się do treningu. Strasznie ciężko jest zebrać taką grupę, więc już myślę o pokazie za rok. Tym bardziej, że może tak być, że na wiosnę znów wyjadę z Polski. Biorąc pod uwagę, że jede nz kieleckich psiaków ma wielkie osiągnięcia na mistrzostwach Europy we frisbee, to chyba można liczyć na to, że los nam będzie sprzyjał i uda nam się wyłowić jeszcze parę geniuszy. :cool3:

Fiona, bierz Morelkę i do roboty! ;)

Posted

Morelka jak najbardziej chetna do pracy. Sunka ma mase energii i z chęcia by ja wyładowała gdzies :cool3:

a wracając do naszych bezdomniakow to mamy juz kolejne...:-(

Psy które przedstawie mieszkaja na wsi. sunia malutka wielkości pudelka przykuta do budy i jej szczeniak 7 tyg chłopiec z kulawa noga. Strasznie mi zal suni bo wyglada jak skrzyzowanie moich dwóch rezydentów czyli Benka i Morelki a szczeniak...długo tam nie pozyje. Bardzo przydałby się dla niego dom tymczasowy. Jest malutki wielkosci 4 mies kociaka i ma cos z noga...mam tylko nadzieję, ze to znie złamanie.

Posted

To malutkie cudne. Ale dobrze byłoby je zabrać gdzieś na leczenie, póki jeszcze malutkie. :placz: Może dobrze byłoby mu założyć osobny wątek?

• 8 months later...
Posted

U mnie na osiedlu koczują dwa onkowate psy odwiązane z pobliskiego lasu
Niestety sytuacja tragiczna bo psy są duże i schron już poluje na nie bo oczywiście przeszkadzają
Oba młode ok 8-10 mies
Jeden pseudo onek

i drugi pseudo belg

A nie dość tego pod szpitalem ktoś wywalił pseudo ratlerka ok 6 mies...pewnie urósł za duży

Posted

Onki cudem udało się upchnąć do dt. Teraz nie wiem zupełnie jak je utrzymamy
Dostały 50 zł na karmę od Czarnej Żaby. Kupilismy 15 kg Chapi-starczy im to na jakieś 2 tyg a co dalej nie wiem
U weta wzięłam na kreskę preparaty na odpchnenie i odrobaczenie-120 zł wyszło
Z pieniędzy, które wpłynęły do mnie na konto dla chorych kociaków, pożyczyłam trochę na zakup obroży i misek.
Istna masakra ale dwa duże psy, przyklejające się do wszystkich wzbudzały panikę straszną na osiedlu. Mamy z dziecmi sie bały, własciciele psów też, nie mówiąc już o tych co psów nie lubią...
Pewnie dlatego, że kieleckie schronisko działa bardzo opieszale jeszcze dzisiaj biegały...