Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nemo
Odrobaczenie: tak
Szczepienie: nie
Sterylizacja: nie
Nemo to przepiękny rudy kocur z rudymi cętkami. Pojawił się pod jednym z kieleckich bloków i wtedy okazało się, że ma wyrwany pazur a na łapce zrobił się stan zapalny. Łapka została wyleczona a Nemo zamieszkał w domu tymczasowym. Okazało się, że jest bardzo sympatycznym i miłym kocurkiem. Jest zupełnie bezkonfliktowy, toleruje inne koty. Jest spokojnym i zrównoważonym kocurkiem.

• Replies 761
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marusia
Sterylizacja: tak
Marusia pojawiła się na działkach i tam właśnie okociła się. Niestety ktoś otruł jej wszystkie kocięta. Wtedy kotka trafiła do domu tymczasowego gdzie została wysterylizowana. Koteczka jest bardzo spokojna i zrównoważona. Jest zupełnie bezproblemowa, cichutka. Kontaktowa, przymilna, toleruje inne koty.

Posted

Kajtek
Kastracja: nie
Kajtek pojawił się zimą. Pewna pani znalazła go w budzie na działkach. Kajtek miał odmrożone łapy, które dodatkowo były poranione bo pies je gryzł. Teraz łapki są już wygojone a Kajtek czeka na kochający dom.
Pies jest ostoja spokoju, jest bardzo łagodny, idealnie nadaje się jako towarzysz dla dziecka. Nie ma w nim cienia agresji. Kajtek najlepiej się czuje kiedy wszyscy wokół go głaskają a jeszcze lepiej jak są to właśnie dzieci.
Umie chodzić na smyczy, jest bardzo spokojny i cichy. Nadaje się do mieszkania w bloku.

Posted

I jeszcze na koniec troszkę kocurków z rodziny "A"

Zdjęcia z serii "o przekupnym kocie" Czyli jak to Angel chciał zjeść ale bał się wyjść. W sumie ludzi się dużo naszło i koty się troszkę zestresowały jednak mimo wszystko postepy w oswajaniu widać gołym okiem

A to słynne drzwi a za drzwiami...

Posted

kurczę tak myślałam, bo po zdjęciach wydawał mi się identyczny...byłam tam w kwietniu :(
on wtedy błąkał się z takim psiakiem, strasznie mi było ich szkoda bo wszyscy tradycyjnie je przeganiali, ale ten biszkoptowy dodatkowo był cały poraniony, kulał na łapkę, miał coś z oczkiem:

miałam dla niego miejsce, ale jak pojechałam kilka dni później już go nie było, spotkałyśmy tylko samego tego maluszka:( sprawdzałam później jeszcze raz to miejsce, ale nie spotkałam żadnego z nich :( najgorsze, że to ogromny teren do tego lasy i one cały czas się przemieszczają :( a to takie fajne przyjazne psiaki

Posted

Zdjęcia małego były właśnie robione jakoś w kwietniu. wtedy den jasny psiak tez tam był. Jasny uczepiał się przewodników i łaził z nimi po szlaku a mały przylepiał się do wszystkich...

Posted

Fiona, nie wiesz, czy jest ktos ma do adopcji kociaczka (malego) w typie whiskasa? mam chetny domek, sprawdzony. Pan niedawno stracil swojego kota (ze starosci), ktorego nazywal "swoim synusiem" ;) Koniecznie chce bardzo podobnego i koniecznie malego, bo chce od samego poczatku uczestniczyc w jego zyciu.

Posted

Linssi u nas tylko to co na pierwszej stronie :cool3: Małego whiskasa obecnie nie mamy.
Nie wiem może w Tozie coś mają :roll:

A z dobrych wieści to wczoraj do domku pojechał Zorek. dodam tylko, że kocurek czekał na dom ponad rok :shake: ale w końcu się udało :multi:

Posted

Dzisiaj pojechaliśmy z Gemem do schronu.
Był sygnał, że na jednym z podwórek gdzie żyją sobie koty była łapanka (podwórko skąd zabraliśmy Fante i Oske z rodzinami)
Na szczęście nic nie złapali nic.
Za to była trójka 7 tyg kociatek. Nie mają żadnych oznak kk ani pp ale zobaczymy co to wyjdzie.
Jeden już na kwarantannie na Kaczmarka. Zostały jeszcze dwa !!
Jeśli dobrze pójdzie to zabierzemy je w poniedziałek. Niestety dzisiaj nie mieliśmy kasy, żeby je kupić
Prosimy o kciuki i jak tylko wstawię zdjęcia potrzebna będą zmasowane ogłoszenia !

Mały jest taki biały z ciemnym ogonkiem i łatkami na głowie i ma na imię Dinuś !!

Posted

Wczoraj akcja schron II powiodła się. Zabraliśmy jeszcze dwa gnojki ok 7 tyg. Tym razem dwie dziewczynki. Cała trójka obecnie jest na kwarantannie. Mamy więc trójkę maluchów białego kocurka z czarnym ogonem i czapeczką, burą dziewczynę z białymi wstawkami i czarna dziewczynkę.
Dinuś czyli biały kocurek od soboty już fajnie się rozbrykał. Załapał co to miska i zaciekawiony podchodzi do człowieka. Wczoraj zaczepiał łapką swoje koleżanki
Myślę, że dziewczyny też się szybko rozkręca.

Posted

Sobotnia i poniedziałkowa akcja schron powiodła się i w efekcie mamy na kwarantannie taką trójkę maluchów. Najbardziej cieszy mnie fakt, że jeszcze kotów nie zdążyłam wstawić a tu domek już sprawdzony i czeka na dwa szkraby :lol:

Posted

Na domek czeka tylko czarna dziewczynka.

Dzisiaj, żeby było fajnie Gem przywiózł kolejna schroniskowa kotkę, do tego głuchą :shake: kicia na razie przechodzi kwarantanne w dt

Posted

Dzisiaj też byliśmy z Gemem i z Panią doktor Anią u Pani Haliny.
Za pieniążki, które były zebrane w ubiegłym roku zrobiliśmy szczepienia psu i 7 kotom. Całość potraktowaliśmy Frontline, który podarowała M_Elka.
Pani doktor wszystkim kotom wyczyściła uszy, ponieważ walczymy jeszcze ze świerzbowcem.
Generalnie w miarę sprawnie poszło choć niektóre koty dość mocno protestowały i sprzeciwiały się wszelkim zabiegom.
W dalszym ciągu jest problem z Kewinem. Oko ciągle ropieje. Rogówka jest uszkodzona ale dodatkowym problemem jest wywinięcie powieki, które powoduje ciągłe drażnienie oka i stan zapalny. Na razie pani doktor przepisała mu kropelki ale w efekcie oko ciągle będzie drażnione. Jedynym ratunkiem dla Kewinka jest podwiązanie powieki.
Kolejny problem jest z kotem imieniem Klemens (zdjęć niestety nie mamy) Kot ma cała spuchnięta stopę. Najprawdopodobniej coś go ugryzł. Na odcinku od stopy do pięty wszystko opuchnięte. Klemens dostał antybiotyk a z dzisiejszej kastracji wywinął się.
No i oczywiście najważniejsza rzecz, która sie dzisiaj odbyła to kastracja Apisa.

Więcej na ten temat można poczytać tu:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111701

Posted

Jutro przyjeżdżają do nas trzy maluszki z Radlina. Maluchy idą od razu do szpitala na leczenie i oby wszystko było ok
Oto one:
Kociczka

Kocurek

Kocurek

Będzie potrzebne wsparcie finansowe. Gem zrobi im cegiełki na allegro i oczywiście potrzebne będzie masę kciuków i ciepłych mysli dla tych okruszków

Więcej o maluchach można poczytać tu:
viewtopic.php?f=1&t=112290&start=0

Posted

[quote name='Fiona.22']Są już zdjęcia dzieciaczków kotki Majki.
Dorzucam do pierwszego postu i zaczynamy ogłaszanie
Są dwie kociczki i kocurek. Ur 30.04

Chcialam zaklepac kocurka z tego towarzystwa, ale Erka mi napisala, ze jest juz zaklepany? Jesli nie jest, to ja zaklepuje i zapytuje, kiedy maluch moglby pojsc do nowego domku (bo domek nie moze sie juz doczekac ;))?