Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oto Kropka, 5-letnia sunieczka yorka mini.... ( nie chciałam pisać w tytule słowa york, żeby się tu jajkieś oszołomy nie rzuciły)
Sunia jest zrzeczona więc od razu po starylce moze iść do domku..
Mała ma bardzo brzydką skórę, łuszczy się jej strasznie i odpadają jej takie dość spore płaty tej skóry... coś jak łupież tylko trochę większe...
Miała badania, grzybica to nie jest, ani łuszczyca, jeszcze będzie miała brane na jedną rzecz badanie, ale nie pamiętam na co :oops:

Suieczka jest baaaardzo łagodna i kochana :loveu:
Wg mnie nie była wyprowadzana na pole, tylko załatwiała się w domu, bo panicznie boi się wejść na trawę i jak ją tam dałam to pare sekund i uciekała na chodnik.. załatwiała się też na chodniku, więc jest naprawde dość duze prawdopodobieństwo, że rzeczywiście robiła np do kuwety...

SUNIA ZOSTANIE ODDANA TYLKO W DOBRE RĘCE

Posted

Asior, mi to na nużeńca wygląda :-(
Kiedyś gadałyśmy z barazową, że jak ludzie zaczną yorki do schronu dawać, to będzie koniec świata... Idę patrzeć przez okno, czy meteor nie leci ...

Posted

gameto, to nijak nuzeńca nie przypomina bo ona sierść ma... tylko takie jakby płaty łupieży ale kilku milimetrowe jej się sypią.. taki jakby mega łupież...
a z tym końcem świata to fakt... przecież w 2012 r ma być koniec świata... ;)
gdybym nie miała tej chiwawy ze schroniska to mała by już była u mnie... to takie nie spełnione marzenie z dzieciństwa ;)

Posted

łupież łupieżem, ale te wyłysienia wokół oczu takie nużeńcowe ... Wiesz Asior, ona i tak pewnie znajdzie szybko domek - byle to był cudowny domek ;)

Posted

ona miała też oczka bardzo lejące (znaczy coś się jej lało z oczek) Oprócz tego ma zmiany skórne wokół "łokci", co świadczy o tym, ze ona ma już dość długo te problemy skórne :(
Ale ponoć jej pani to baaaarzo starsza osoba ( notabene ponoć jest umierająca), która chodziła o balkoniku po domu... wierze, że mogła zaniedbać psa, bo skoro ma tak kochająca córkę, która oddaje psa do azylu to na cóż mozna liczyć :roll:

Posted

[quote name='Asior']chodziła o balkoniku po domu... wierze, że mogła zaniedbać psa, bo skoro ma tak kochająca córkę, która oddaje psa do azylu to na cóż mozna liczyć :roll:

ano na to Asiu, że za chwilę odda swoją matkę do hospicjum :cool3:

Posted

mogę jakoś pomóc poza ogłoszeniami? nie znam się na psich chorobach :( może można by zeskrobinę gdzieś zanieść na badanie? chyba pani dr Gawor jest specjalistką od chorób skóry?

Posted

podobnie jak j3nny moja wiedza na temat chorób psów jest minimalna, ale tak na głos sobie myślę czy te zmiany skórne nie mogą być spowodowane tym, że pies nie wychodził na pole, że nie widział słońca i skoro ta pani była tak niepełnosprawna, że po domu poruszała się na balkoniku to pewnie go tez nigdy nie kąpała :shake:

Posted

a lekarz pomyslal o alergii np. pokarmowej? badanie wymazu ze skory nie wskazalo na obecnosc staphilococcus intermedius (nie zaraza, mimo ze brzmi powaznie). warto by bylo tez zbadac wymaz z oka
rozumiem ze sunia ma tymczasowy dom zapewniony?

Posted

Czy to maleństwo jest nadal w schronisku?

Nie gwarantuje DS ( choć nigdy nie wiadomo ;)) na pewno socjalizacje, leczenie i pomoc w znalezieniu DS.

Posted

tak, mała nadal w schronisku, na razie czeka ją sterylka , ale zaraz po niej może iść do domku.. Ja tylko się boję, ze jak zaczniemy ją ogłaszać to się wszystkie yorkowe oszołomy zjawią i trafi do jakiegoś nie odpowiedzialnego domku...:shake:

Posted

Nie zaliczam się do oszołomów, chcę tylko pomóc suni żeby nie musiala siedzieć w schronie i tam dochodziła do siebie po zabiegu. No ale jak chcecie, wybór należy do Was.

Posted

NEL, ale to nie było do Ciebie :( Napisałaś że chcesz pomóc iogłaszając ją, a jak się boję że te ogłoszenia przyciągną oszołomów, a nie ze Ty jesteś oszołomem :(
Jej potrzeba na razie DT bo wtedy będziemy mogły mieć wpływ na nowy dom :(

Posted

No toż właśnie piszę i proponuję tymczas. Mogłabym choćby dziś ją zabrać do domu. Na pomoc w ogłaszaniu nie liczcie, słabo się znam na tym ;)

Posted

nie napisałaś pw tylko dodałas wpis do mojego profilu ;) odpisałam.. Mała od wczoraj w nowym domu.. mam wrażenie że ja się do tego przyczyniłam, bo skąd ktoś miałby wiedziećże york tam jest :(
wzięli ją na razie bez starylizacji i mają przyjechać na zabieg jak jej się sierść poprawi :roll:

Posted

Asiorku!
Ty teraz jako inspektor masz dużo uprawnień;)
Proszę Cię,sprawdź czy to nie domek w Hucie. Mam pewne podejrzenia,napiszę Ci na PW!