Ziutka Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 luka1 napisał(a): Chyba bedzie dobrze. Będzie dobrze :multi: Quote
asiamm Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 :multi: a daleko wyjechała od swojego dotychczasowego domu? Quote
luka1 Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 Ofa pojechała do Warszawy. Trochę ciężko idzie asymilacja bo mieszka na którymś piętrze trzeba jeżdzić windą, trzeba wychodzić na smyczy. To wszystko dla Ofki nowe i przerażające. Nie wiem czy wystarczy nowej Pani cierpliwości aby pozwolić suni przetrwać ten nowy świat. Quote
luka1 Posted July 6, 2009 Author Posted July 6, 2009 noi nie udało się. Pani okazała się jakaś dziwnie dziwna -delikatnie mówiąc. O wszystkim była uprzedzona i o zachowaniach psa i o jego strachu. Teraz wszystkiemu zaprzeczai ma pretensje. Cały dzień siedzi i pisze maile do Eli, jakieś monity jakieś protesty... Dziwne mam wrażenie. Przeciez wiadomo, że pies w ciągu jednego dnia nie nauczy sie wszystkich zasad życia w bloku. Wszystkie psy, które zabierane były z przytuliska, z czasem okazywały sie normalnymi, kochanymi psiakami - ale nie po paru godzinach. Pani pierwszy mail przysłała zaraz po naszym powrocie z Warszawy i tak słała je przez całą niedzielę. Nie wiem czy nie trzeba wstawić ich do "czarnych kwiatków" - to ludzie ewidentnie nie nadajacy się do adopcji psów ze schronisk. Ela dzis jedzie po sunię Quote
tomcug Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Bywa i tak, chociaż to przykre ogromnie. :shake: Po co kobita zawraca d***, skoro nie wykazuje odrobiny dobrej woli, by popracować z psem? Quote
luka1 Posted July 6, 2009 Author Posted July 6, 2009 wstawiłam Panią na czarne kwiatki - ostrzegam wszystkich przed Państwem Z. Z Zielonego Zacisza w Warszawie. Maile mamy zachowane więc można sobie wyrobić zdanie o ludziach. :shake: Quote
elmira Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Tak pomyslałam, ze to o Ofkę chodzi:shake: Dla takich ludzi to tylko jedyne zwierzaki zawsze polecam -PLUSZOWE!!! Quote
sonia&me Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 :placz:Szkoda wielka szkoda..:-( Ale cóż może pani nie wie jak to wygląda. Trudno znajdzie się kochający domek na pewno. trzym się Ofka:loveu: Trzeba zmienić tytuł. I dajcie znać jak się trzyma psinka. Quote
luka1 Posted July 7, 2009 Author Posted July 7, 2009 Tak napisała do mnie Ela po powrocie z Ofą do domu Dojechały my szczęśliwie, jak wiesz.Ofa była tak zestresowana, że zwróciła wszystkie dary p.Z. w samochodzie.Kiedy wysiadłam na chwilkę, żeby chlebek kupić, to dostała dzikiej trzęsionki.Uspokoiła się dopiero, kiedy wylazła nieufnie z autka i zorientowała się, że jest w domku.Wzięliśmy ją do sypialni i teraz leży i się śmieje!Naprawdę!Ona nigdy przedtem nie miała tak roześmianej mordki.Narazie jest naprawdę grzeczna.I odpoczywa po ciężkich przeżyciach.Nie wiem, o co chodzi, ale u tej baby była jak naćpana.Jezu, żeby to babasko się smażyło wiesz gdzie.:angryy: Quote
sonia&me Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 [quote name='luka1']Tak napisała do mnie Ela po powrocie z Ofą do domu Dojechały my szczęśliwie, jak wiesz.Ofa była tak zestresowana, że zwróciła wszystkie dary p.Z. w samochodzie.Kiedy wysiadłam na chwilkę, żeby chlebek kupić, to dostała dzikiej trzęsionki.Uspokoiła się dopiero, kiedy wylazła nieufnie z autka i zorientowała się, że jest w domku.Wzięliśmy ją do sypialni i teraz leży i się śmieje!Naprawdę!Ona nigdy przedtem nie miała tak roześmianej mordki.Narazie jest naprawdę grzeczna.I odpoczywa po ciężkich przeżyciach.Nie wiem, o co chodzi, ale u tej baby była jak naćpana.Jezu, żeby to babasko się smażyło wiesz gdzie.:angryy: Ciekawe czym ta baba tak ją zestresowała..:angryy: Skoro była aż tak roztrzęsiona to lepiej że wróciła. Nie dziwne że się śmieje cieszy dziewczynka że wróciła do takich dobrych ludzi:loveu: Quote
tomcug Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 A pewnie wydzierało się babsko o wszystko, a psina nie miała zielonego pojęcia co jest grane. Oj, ciężkie przeżycie dla suni, bardzo ciężkie. :-( Quote
luka1 Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 samo życie, a mówią że na wsi psy mają żle, a tu Warszawa, środek Europy, metropoli kultury. No tak - ale pies ze wsi Quote
tomcug Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Niesteczęść adopcji k0ończy się niepowodzeniem, przykre to bardzo. :-( Quote
luka1 Posted July 10, 2009 Author Posted July 10, 2009 no Ofcia szukamy - teraz już właściwego domu Quote
sonia&me Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 A gdzie kopia karteczki z instruktarzem?:cool3: jestem ciekawa:) Ofcia trzym się!! Będzie domek,na pewno! Musi być dla takiej suni:loveu: Quote
luka1 Posted July 10, 2009 Author Posted July 10, 2009 Jakos dzis Ela zaniedbała dogo - a miała przepisać karteczkę :mad: Quote
sonia&me Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 luka1 napisał(a):Jakos dzis Ela zaniedbała dogo - a miała przepisać karteczkę :mad: No też własnie nic się nie odzywa:mad: jak się pojawi: :mad: :evil_lol: Quote
tomcug Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Przypominam, że mogę następnego poogłaszać. proszę zgłaszać kandydatury wg potrzeb. :lol: Quote
Ziutka Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 tomcug napisał(a):Przypominam, że mogę następnego poogłaszać. proszę zgłaszać kandydatury wg potrzeb. :lol: To poprosimy o ogłoszenie dla : Kropka - Fundacja na Rzecz Obrony Praw Zwierząt NERO W linku jest podany wątek na dogo ;) i z góry dziękujemy za ogłoszenia :loveu: Quote
Recommended Posts