Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Replies 679
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Niestety cierpię na brak czasu:/ przez co tak rzadko jestem na dogo. U nas jak najbardziej w porządku,suki zimowo wkroczyły na salony :) Pati zjada dosłownie wszystko co wpadnie jej w zęby :D Rzepka już dawno w porządku,zostala wrócona na miejsce i mamy tylko uważać-jakby kulała natychmiast udac się do weta.Obie rzepki są luźne przez to ze ma takie długie nogi i są narażone na takie urazy.Jednak póki co już więcej sie to nie powtórzyło.

Posted

Cześć, dziewczyny. Aniu, Pati na salonach?W końcu dała się zaprosić?
O, kurczaki. Co Ty jej naobiecywałaś?A jak się w domku zachowuje?Grzeczna jest? Ucałowania dla Was wszystkich, a dla Soni dodatkowe głaski.

Posted

Obiecuję, ze teraz już postaram się regularnie meldować,opowiadać i dawać foty:) no z tym zaproszeniem to nie była zadowolona:evil_lol: to znaczy bardzo jej pasuje z jest ze mną ale zdecydowanie woli biegac po dworze:lol: i nadal ma respekt do innych ludzi niż ja,co ciekawe do mnie się po prostu przykleiła:roll::lol: chodzi za mna krok w krok,po prostu taka przylepa, moge podchodzić do niej,miziać.Jest większą przylepą od Soni teraz:lol: ale tylko w stosunku do mnie.rowniez pozdrawiam

Posted

Pati zjada poduszki,miski z kuchni,buty,grzebie w śmietniku,zjadła koleną obroże mając ją na sobie:evil_lol:,szelki,nadgryzła ubranko,wszelakie doniczki i inne plastiki nie przezyją ani chwili,nadgryzła ubranko(nie dlatego ze nie chce w nim chodzić bo bardzo ładnie się przyzwyczaiła,po prostu jak leży i jej się nudzi to sobie memla w ryjku:lol:),zeżarła sztuczne kwiaty mojej mamy:lol: i codziennie znajduję cos nowego:evil_lol: ona gryzie nawet płot na działce:crazyeye:

Posted

Nieee, no wiecie co, czuję się okropnie.Jakbym nie karmiła Patulca i ona musiała nadrabiać teraz poduszkami i doniczkami. A to prosiaczek. Chwała Bogu, że macie do niej cierpliwość. Ale żeby obrożę w trakcie noszenia?Dobrze, że siebie nie zjadła.

Posted

Nie czuj się okropnie droga Lilek;) Pati to psotnica straszna po prostu ale skoro taki jej urok to musimy się przyzwyczaić:D z obrożą to mnie strasznie zadziwiła,do teraz nie wiem jak jej sie to udało,nie zwisał aż tak długi pasek przecież :) Ziutka spróbuję cos z tym zrobić,sunia nadal szuka domku

• 2 months later...
Posted

Witam kochane Ciotki!! Przepraszam, że sie nic nie odzywam, zła dziewczyna ze mnie:shake: ale czasu brak na ostatnio,trwają teraz egzaminy gimnazjalne więc jestem pomiędzy nauką i zwierzakami. Ale teraz już będzie coraz więcej czasu bo w szkole po testach już spokój:evil_lol: za chwilkę wgram kilka fotek moich maluszków kochanych:p

Posted

sonia wiesz co ty to jesteś do mnie podobna... moja mamcia jak była u ciebie z patulcem to powiedziałam mi że ty to kopia mnie:) nawet w zachowaniu jesteśmy podobne :):)

Posted

Hej, a co ze mną?Do kogo ja jestem podobna?Już wiem, do Soni, to mnie też trzeba kochać i pogłaskać. No, już, czekam. A Patusanka wyściskaj, Anulka, ode mnie z całego serdeucha. I tak ciągle za niż tęsknię, ale jak widzę tą rozanieloną mordkę, to cieszę się, że jest u Ciebie i jest jej dobrze.

Posted

Lilek ja Cię pogłaszczę:evil_lol: (aja aja:cool3:) będzie więcej fotek ale wieczorkiem dopiero,muszę je pozgrywać. Psiaki mają sie super, korzystają z ciepełka i słoneczka właśnie;) Pati jeździ ze mna do stajni(własciwie ona idzie a ja jadę rowerkiem w ślimaczym tempie:roll:) zachowuje sie super,zwiedza całe gospodarstwo w poszukiwaniu kotów do gonienia:evil_lol: tylko ja wsiadam na konice to sprzedaję Patisona instruktorce po opiekę bo jak znikam małej z oczu to natychmiast zaczyna biegać jak oszalała i mnie szukać.W ogóle strasznie sie przywiązała do mnie,nie odstępuje na krok.Mogę ją zostawić w domu-wtedy rozumie że wrócę i wszystko ok ale w obcym miejscu nie ma szans sie oddalić.Z Sonią dogadują sie po prostu świetnie na spacerach,na działce tez nieźle ale czasem zdarzają sie zgrzyty-Pati czasem jest wredzocha dla Soni,zdominowała ją i staruszka nie może do mnie podejść bo góru czuwa.Gdy są same wszystko w porządku co zresztą widac na zdjęciu.Kiedy mnie nie widzą robią sie najlepsze kumpele i śpia razem:cool3:tak samo na spacerach.Cóż jeszcze mogę powiedzieć,dużo radości z tymi maleństwami:loveu: aha!Pati zeżarła komórkę:p

Posted

Mmmmm, ja już sie czuję pogłaskana,ale jeszcze mi potrzebne podrapanie za uszami. O matko, Patulcu jeden ty, w brzuchu będzie ci dzwonić i ćwierkać.Ania, to zakrawa na jakieś Patulcowe zboczenie-te komórki. Łobuziak kochany. A ty, kochana pańciu zwariowanego Patulca, nie bierzesz jej nigdy ze sobą, jak chasasz na Maltusi?Przy okazji, konicę Maltusię w chrapki ucałuj. O rany, ja też tak chcę.Ania, a jak Sońka się czuje?Staruszka to i ja jestem, ale ja tam się nie daję nikomu zblatować. Muszę Sońkę podburzyć trochę, żeby się tak Pati nie dawała. Ania, jak egzaminy? Bo ty chyba teraz jakoś zdawałaś?

Posted

a prosze i podrapać mogę(szur szur):lol: Patulca biorę ze sobą do stajni-jeżdżę na placu na którym stoi wspomniana instruktorka z psiną.W tereny jeszcze sie nie wybierałam tego lata ale jak będe wyjeżdżała na chasanie to Pati raczej w domku zostanie bo za koniem raczej nie nadąży a poza tym nie będę miała nad nią kontroli zadnej z konia.Dziasiaj już byłam w stajni(niedawno wróciłam) więc jutro rano ucałuję Maltuche od cioteczki Lilek;) a byłam z obydwoma psiakami pieszo,nie wsiadałam na konia więc mogłam je wziąć obie.Sonia ma sie super,kondycję ma lepszą od wszystkich psich kolegów które mają a są to raczej młode psy:p nie wiem czy pisałam że Soniek miał na boku coś w rodzaqju wrzoda,nie wiedomo było co to i długi czas to "hodowała",wet nie chciał wycinac bo za stara na narkozę.Pewniego dnia zaczeło jej to rosnąć i w końcu pękło.Weterynarz oczyścił rane i zostawił. mineły 2 tygodnie a po ranie nie ma śladu!teraz zarasta jej z powrotem futerko które miała wygolone,nie ma innej oznaki ze cos było nie tak:-o słyszałam ze Pati u Pani Beaty pożarła jeden telefon i tym bardziej mnie to rozbawiło-widocznie jakos jej pasują do pyszczka:evil_lol: