agata51 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Cholera, jeszcze jeden zwrot! :angryy: Znów z jakiegoś głupiego powodu? Quote
sonia&me Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Poprosze WSZYSTKIE informacje na temat Pati:cool3: Jak mam namówić rodziców to muszą wszystko wiedzieć a ja dla mnie ważne jest jak najwięcej info bo mam już suke i musza się dogadać:roll: Dlaczego ci ludzie ją oddali? Quote
Ziutka Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 sonia&me napisał(a):Poprosze WSZYSTKIE informacje na temat Pati:cool3: Jak mam namówić rodziców to muszą wszystko wiedzieć a ja dla mnie ważne jest jak najwięcej info bo mam już suke i musza się dogadać:roll: Dlaczego ci ludzie ją oddali? Luka wsio napisze jak będzie miała chwilkę bo miała kontakt telefoniczny z tym domkiem :roll: Quote
sonia&me Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 No to mi się teraz ładnie meldowac:mad: :evil_lol: tak więc ja myślałam że to przedział wagowy 40-50 bo na taki wygląda.Widac ze jest smukła ale bez przesady:evil_lol: Quote
Ziutka Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 sonia&me napisał(a):No to mi się teraz ładnie meldowac:mad: :evil_lol: tak więc ja myślałam że to przedział wagowy 40-50 bo na taki wygląda.Widac ze jest smukła ale bez przesady:evil_lol: SIĘ MELDUJĘ :eviltong: Mi też się zdaje, że to ten przedział wiekowy :evil_lol: Quote
sonia&me Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Wiekowy?:evil_lol::evil_lol: a jak z tym futerkiem?:cool3:Kanapowiec czy da rade w kocyku?:razz:i co tu jeszcze..ahh przez płot umie przechodzić?:evil_lol::evil_lol: bo moja sucz umie i na poczatku jak u mnie była to zwiewała strasznie ale zawsze wracała do domu a potem zupełnie jej przeszło. A ja się strasznie stresuję że coś sie jej stanie więc musze się przygotować:diabloti: Quote
Ziutka Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 sonia&me napisał(a):Wiekowy?:evil_lol::evil_lol: Się rąbnęłam :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: sonia&me napisał(a): a jak z tym futerkiem?:cool3:Kanapowiec czy da rade w kocyku?:razz:i co tu jeszcze..ahh przez płot umie przechodzić?:evil_lol::evil_lol: bo moja sucz umie i na poczatku jak u mnie była to zwiewała strasznie ale zawsze wracała do domu a potem zupełnie jej przeszło. A ja się strasznie stresuję że coś sie jej stanie więc musze się przygotować:diabloti: JejQ nie mam pojęcia :roll: A może dać Ci numer Beaty to zadzwonisz do niej i się dowiesz wszystkiego czego będziesz chciała :cool3: Quote
sonia&me Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 :evil_lol:To kto wie?:lol: jeśli możesz dać to chyba będzie wyjście;) tylko jakby ktoś mógł uprzedzić że zadzwonię bo ja nigdy nie miałam przyjemności z p.Beatą:cool3: A cóż jeszcze za info masz o naszej Patusi?:cool3: Mów co wiesz:diabloti: Ze wszystkimi trza pogadać;) A jak już tu jesteś..:evil_lol: Quote
Ziutka Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 sonia&me napisał(a)::evil_lol:To kto wie?:lol: jeśli możesz dać to chyba będzie wyjście;) tylko jakby ktoś mógł uprzedzić że zadzwonię bo ja nigdy nie miałam przyjemności z p.Beatą:cool3: A cóż jeszcze za info masz o naszej Patusi?:cool3: Mów co wiesz:diabloti: Ze wszystkimi trza pogadać;) A jak już tu jesteś..:evil_lol: No właśnie już nic kurde nie wiem :placz: Uprzedzę Beatę że będziesz dzwonić... Telefon wysyłam Ci na PW :lol: Quote
sonia&me Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Nie płacz będzie dobrze:evil_lol: oki to ja jutro jakoś jak znajdę chwile zadzwonię;) Quote
Ziutka Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 sonia&me napisał(a):Nie płacz będzie dobrze:evil_lol: oki to ja jutro jakoś jak znajdę chwile zadzwonię;) Dzwoń Kochana...dzwoń :cool3: A ja tymczasem spadam do wanny i wracam za niedługo :diabloti: Quote
Ziutka Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 sonia&me napisał(a):Dobrze, mykaj:evil_lol: Już :bigok: Quote
sonia&me Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Piknie:multi: Zaraz ja idę do wanny:lol: ale spokojnie nie na długo bo ja już w sumie wykąpana;) jak cos się jeszcze przypomni to dawaj:evil_lol: a właśnie!dlaczego tamci państwo ją oddali? Quote
Ziutka Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 sonia&me napisał(a): a właśnie!dlaczego tamci państwo ją oddali? A to już wsio Ci powie Beatka bo ja tak naprawdę nie wiem o co chodziło...było dobrze a potem tel. od Beaty, że jedzie po Pati :roll: Quote
sonia&me Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Mhm czyli pewnie jakiś głupi powód.. no dobrze zadzwonię to siem dowiem;) tylko powiedz że ja narazie po info-nie ma pewności że ją wezmę bo musze rodziców jeszcze przekonac a przyznam ze sama sie troche boje jak to bedzie..czy dam rade..:roll: Quote
luka1 Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 Sonia, Pati to mądra bestja, ale boi sie ludzi - szczególnie nowych. Pan, który wziął Patke przestraszył sie tego, co nagadała mu psycholog, która ja oglądała. Jak można wyrazić opinię o psie, którego sie widzi z daleka, którego nie można dogonić, którego sie dłużej nie poobserwuje. Psycholog nakazała Panu zamknąć drzwi domu, nie wypuszczać Pati na dwór bez smyczy i zero kontaktów z innymi psami. Pan ma pracę w domu i nie wyobraża sobie by zamknąć przed psami drzwi i ganiać się z Pati po domu. Poza tym bał sie że jak otworzy bramę - automatyczną - to pies czmychnie i coś mu sie stanie. I choć wiele razy otwierał bramę, a Pati się tylko gapiła to stanowiło to dla niego problem. W końcu Pan się poddał. Pati na prawdę będzie cudownym psem tylko trzeba jej kilu dni na poznanie sytuacji w jakiej się znajdzie. To bardzo przyludzki pies ale musi ludzi poznać i się przekonać osobiście że nic jej nie grozi z ich strony. No i nic na siłę - ona sama musi zaakceptować dom. Wskazane by dom wychodził jej na przeciw, ale nie zmuszał jej do czegokolwiek. Quote
tomcug Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 A ja myślałam, że sunia strasznie nawywijała. :-( A tu trzeba dużo czasu, miłości i cierpliwości i wszystko będzie ok. Quote
sonia&me Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Ja też mam brame automatyczną:roll: I właśnie boję się ucieczek bo z mojej działki to nie będzie trudne akurat..A co do kontaktów z psami to miała by kontakt z Sonią cały czas. Przyznam ze strasznie się boję.. Bo Sonia odkąd tu jest była królową:evil_lol: Bywały u nas różne psy i była ok w stosunku do nich,była zazrdosna ale nie jest agresywna(poza incydentem obrony miski przed psem który nie chciał zrozumieć że to jej miska:diabloti:) Rodzice w sumie udobruchani,ale boję się..Zadzwonie jeszcze do p.Beaty jak znajdę dłuższą chwilke i zobaczymy Quote
sonia&me Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Właśnie skończyłam rozmawiać z p.Beatą:p Ogólnie przemiła osoba i naprawde miło się gadało:cool3: Dowiedziałam się wszystkiego chyba czego chciałam,aż mi się kasa na koncie skończyła:evil_lol: No i..bardzo mnie ten telefon zachęcił..muszę jeszcze wszystko na spokojnie przemyśleć,bo na pomoc w podjęciu decyzji ze strony rodziców nie mam co liczyć:roll: ale ogólnie bardzo pozytywnie..Jedyna rzecz jaka mnie troche nurtuje to to że zaczyna sie rok szkolny i nie będzie mnie w domu kilka godzin dziennie a będę musiała zdobyć jej zaufanie przecież.. Quote
luka1 Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f85/sochaczew-muminek-z-krainy-zielonych-lak-juz-ma-dom-136874/ wklejam tu ten watek jako dowód że jak się chce to można. Pati jest w obecnej chwili o wiele mniej lękliwa niż kiedyś Muminek. I proszę zobaczyć co sprawił upór i cierpliwość. Quote
Recommended Posts