Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 664
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam! Przepraszam za długą nieobecność, jednak byłam nieobecna cały weekend... ponieważ wyjechaliśmy z rodzicami na dog- trekking do Przesieki w Karkonosze! :cool3: I, dla informacji, to wilczanda nie próżnowała i też startowała. Pierwszy raz! :evil_lol: Aby uprzedzić pytania; foty będą,ale z przykrością stwierdzam, że dopiero kiedy mama wystawi na wolfdoga. Poza tym walczę o szóstkę na semestr z informatyki i robię pracę na konkurs :shake:

A teraz o Przesiece. Trasa świetna, chociaż trudna. Najgorszym miejscem dla mnie było przejście przez "kawałek" czarnej trasy. Nota bene dzieliłyśmy się z mamą psem, a na ten odcinek Łowca pomagał mamie. Ja szłam na własnych nogach. Na tym kawałku było dość dużo stromych wzniesień. Za przejściem każdego mówiłam sobie: To już ostatnie! Ale niestety, co chwila były nowe górki :evil_lol: Reszta trasy była lepsza, jeśli nie liczyć tego, że ostatnie zejście z góry było zalane i szliśmy strumykiem :roll: Jednak wbrew obawom mamy na metę nie przyszliśmy ostatni... W kategorii rodzinnej "zajęliśmy" piąte miejsce :multi:

Ps. Witamy Doggerkę! :evil_lol:

Posted

Dzięki za przywitanie ^^

A ja czekam na nowe fotki : P

(Też walczę 6 z informatyki. Ha! I widzę, że masz wyrażenie z angielskiego w podpisie :lol:)

Posted

[quote name='sunshine']Gratki:D Wypożycz mi rodziców:D Zazdroszczę ci ich:)
Hehe, dziękujemy za słowa uznania. ;) :lol:

Dla potwierdzenia słów Wilczandy jedno zdjęcie (resztę wstawi sobie sama wg uznania):

Posted

Czarnulka, chętni to jesteśmy, ale na pewno nie w tę sobotę. Cała zajęta :roll: W przyszłą? Nie wiem. Ale na pw Ci podam swój nr telefonu ;)

He, he mój rodzic się ujawnił :evil_lol:

Taaa, tata powiedział, że może być wypożyczony... ale za 300 zł za godzinę :evil_lol:

Posted

Nie poszły, bo wczoraj mi Dogo nie działało :eviltong:.

A teraz są. Będę po kawałku wystawiała, bo dużo ich i by się bajzel zrobił :evil_lol:. Nie są po kolei, ale poopisuję, więc mam nadzieję, że się nie pogubicie ;)

Idziemy w stronę czarnego szlaku i jeszcze nie wiemy, co nas tam czeka :evil_lol: (To ja :lol:)

I moja mama z przypiętym Łowcą

Chwila oddechu

I męczące podejście pod górę czarnym szlakiem:

Wilczanda ma doła :p

Obie mamy doła :evil_lol:

Zaznaczam, że wszystkie zdjęcia z Przesieki są robione przez mojego tatę ;)

Posted

[quote name='sunshine']Al widzę że guardy się lepiej niż sledy spisują:)

P.S to są szelki Manmat długodystansowe czy zwykłe guardy?:)
To faktycznie komplet Manmata. :) Wybraliśmy szelki typu guard, bo wg mnie lepiej się sprawdzają na takich wyprawach. Pies może sobie spokojnie iść w nich także z boku. :)

A co do dogtrekkingu, to faktycznie zachęcamy; świetna zabawa, świetne "pozytywnie zakręcone" psie towarzystwo, piękne widoki itd.
Najbliższy 10.07 Góra Św. Anny, potem pod koniec sierpnia Brenna i zakończenie sezonu we wrześniu w Olsztynie na Jurze :)
Szczegóły: www.dogtrekking.com.pl :)

Posted

He, he, Grin mnie wyręczyła :)

I kolejny pakiet fot:

Zacznę od widoczku:

Idziemy do schroniska Odrodzenie (punkt kontrolny 3)

Jest! :multi:

O nie! Jednak to to na tej górze :shake:

No i teraz wilczandzie się dostał napęd :evilbat:

Posted

I reszta

Włazimy

I weszliśmy :)

I kawałek trasy, który był odpoczynkowy:

Martwa Puszcza

I już na żółtym szlaku, czyli początek końca :evil_lol:

A jutro zdjęcia z mety ;).

Ps. Do zobaczenia na Górze Św. Anny :evil_lol:

Posted

Nie! :evil_lol: Tak prawdę mówiąc, to człowiek na dłuższą metę bardziej męczy bez psa, szczególnie pod górkę :lol: Chociaż z górki ciężej z psem :evil_lol: