kacper_29 Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Dostałem informację, że Warszawie (dokładnie - w Wesołej) oszczeniła się bezdomna suka. Pojechałem tam. Na miejscu zastałem dużą sukę stojącą przy norze, w której znajdowało się jej 5 szczeniąt. Szczeniaki niedługo zaczną chodzić. Niedaleko nich jest ruchliwa autostrada. Jeżeli szybko im czegoś nie znajdziemy - wiadomo, jak się to skończy... Oto dorosła sunia: Zdjęć szczeniąt niestety nie posiadam.
li1 Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Kolejna tragedia. Czy suczka jest nieufna, czy daje do siebie podejsc ? Wyczuwam, ze moze bronic szczeniaczkow przed obcymi.
kacper_29 Posted May 1, 2009 Author Posted May 1, 2009 li1 napisał(a):To dobrze. A szczeniaczki, ile moga miec tygodni ? Ok. 3 tyg.
li1 Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 kacper_29 napisał(a):Sunia jest ufna, przyjacielska... To dobrze. A szczeniaczki, ile moga miec tygodni ?
kacper_29 Posted May 1, 2009 Author Posted May 1, 2009 Widzę, że wątek nie cieszy się zainteresowaniem...
karolina_g_k Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Przydałoby sie jakieś miejsce dla suni i małych. :( Niewiele moge pomóc. Podrzucę chociaż
li1 Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 kacper_29 napisał(a):Widzę, że wątek nie cieszy się zainteresowaniem... Tez to widze, tylko nie wiem dlaczego ?
malagos Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Suka ma na szyi łańcuch? Czy obrozę? Jakoś tak widać na zdjeciu. Trzeba poszukać kogoś z Wesołej. A czy dostaje jedzenie i wodę od kogoś, od miejscowych?
Eva12 Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 czy to jest suczka owczarka niem.? bo na 1 zdjęcu wygląda jak owczarek niem. a jej młode to owczarki czy kundelki? prosze o szybką odpowiedź:)
kacper_29 Posted May 1, 2009 Author Posted May 1, 2009 Ewo, sunia jest mieszańcem ONka. Malagos, sunia ma na szyi kolczatkę. Dokarmają ją okoliczni mieszkańcy. Piorytetem w tej chwili jest znalezienie psom jakiegoś DT!
Eva12 Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 [quote name='kacper_29']Ewo, sunia jest mieszańcem ONka. Malagos, sunia ma na szyi kolczatkę. Dokarmają ją okoliczni mieszkańcy. Piorytetem w tej chwili jest znalezienie psom jakiegoś DT! Możliwe że znajdę im dom:) ale jeszcze nie wiem czy to wypali ;)
Eva12 Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 li1 napisał(a):Eva, wstrzymuje oddech. Oby sie udalo. Musi się udać!! one potrzebują domu :-(Są tak małe nie zasługują na schronisko :placz:
gagata Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 basia0607 napisał(a):Następna tragiedia !Mie było by ich tyle,gdyby ludzie bardziej odpowiedzialnie kochali zwierzęta - na suwalskim wątku niektóre panie stoczyły całą batalię,byle nie dopuścić do uśpienia ślepego miotu bezdomnej suki...W imię miłości do zwierząt oczywiście...
gagata Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 basia0607 napisał(a):Ktoś mądry powiedział, że milczenie jest złotem.Zwierzęta też milczą i dlatego cierpią...
li1 Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Na poczatku bylam tu sama, a teraz coraz wiecej ludzi. Chyba tez wieksze szanse na dom ?
li1 Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 li1 napisał(a):Na poczatku bylam tu sama, a teraz coraz wiecej ludzi. Chyba tez wieksze szanse na dom ? Oczywiscie dom dla onkowej rodzinki, a nie dla mnie.
gagata Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Domku nie widać,szanse na jego znalezienie są nikłe,a obrończynie ślepych miotów też jakos nie kwapią się z pomocą...Czyli wsio normalno...:shake:
pajunia Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 a obrończynie ślepych miotów też jakos nie kwapią się z pomocą...Czyli wsio normalno... Gdyz obronczynie slepych miotow ( jak np. ja) maja dosc wyzwisk, pomowien, obelg ze strony takich, jak ty - gagato.
Recommended Posts