Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wszystkim dziewczynom :Rose: :Rose: :Rose: .
Zdjęcia super:laugh2_2::loveu: Ho ho, powiem Wam, ze trzeba uważać, bo nam Panią Olę z Rufusem razem jeszcze jakiś turczyn cholerka porwie.

Obiecane rozliczenie.
Przychód : wpłata Pani Oli 300 EUR przeliczona przez Bank = 1 157,25 PLN
Wydatki :
1. Kastracja + paszport = 201,0 PLN
2. Pobyt w hotelu - 10 dni + dwukrotny transport z hotelu do gab. lekarskiego = 350,0 PLN

ŁĄCZNIE = 551,0 PLN POZOSTAŁO = 606,25 PLN

Kwota 606,25 PLN jutro frunie do MyrkurkaDagurka, a dziś na maila scany wszystkich papierów.

Jeszcze raz : WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA OLI I RUFUSA :loveu:
ZA ICH ZDROWIE I POMYŚLNOŚĆ :pepsi: ( A KTO MOŻE :knajpa:)

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem ponownie i znów gęba mi się śmieje :lol: Te zdjęcia !!! :loveu:

masienka napisał(a):
(...)

Piękności !!! :loveu: I przyznać trzeba, że Rufus i Pani Ola wspaniale do siebie pasują !!! :loveu:

Pies Wolny napisał(a):
(...)
Zdjęcia super:laugh2_2::loveu: Ho ho, powiem Wam, ze trzeba uważać, bo nam Panią Olę z Rufusem razem jeszcze jakiś turczyn cholerka porwie.

Słuszne słowa :cool3: :loveu: :lol:

Odi napisał(a):
Poznałam Rufusa - pięknego, wspaniałego Psa, który w niczym nie przypominał tego upodlonego i dogorywającego nieszczęśnika na uwięzi.

Tak naprawdę, to Rufus zawdzięcza życie Tobie MyrkurDagur (...)

Odi - bardzo dziękuję Ci za te słowa :oops: ...no dobrze - wszyscy przyczyniliśmy się do szczęścia tego wspaniałego psiaka :loveu:

Jak to ładnie zachary podsumowała:

zachary napisał(a):
Tak, gdyby nie determinacja i nieustające " prześladowanie" Rufusa przez MyrkurkaDagurka, nie trafiłby do Pani Oli, czyli do swojego prawdziwego domu!!!Oczywiście, że w tej długiej drodze przez mękę towarzyszyły Jej cudowne cioteczki i wujkowie z dogo, bez których pewnie nie dałaby rady, ale od tego oni wszyscy są! Od czynienia świata lepszym dla naszych braci mniejszych!!!!

Historie takie, jak naszego Rufusa - te skomplikowane, tragiczne, przykre, ale jednocześnie z pięknym zakończeniem, stanowią wspaniałą motywację do dalszych działań! :) A Rufus i Pani Ola niech uskrzydlają nas jak najdłużej :loveu:

Psie Wolny - gdy pieniążki dotrą, dam znać :) Jutro z samego rana sprawdzę konto, bo teraz po zakończeniu wpisu u Rufusa, zmykam do spania... :oops:

Dobrej nocy wszystkim !!! :loveu:

Posted

Takie historie sa tylko potwierdzeniem tego iz marzenia sie spelniaja. Rufus trafil w opiekuncze rece i zapewne teraz, czeka go juz tylko szczesliwe zycie.

Z wyrazami szacunku dla pani Oli oraz wszystkich osob, ktore byly zaangazowane w akcje,

Freya

Posted

Jeszcze jedno - po Rufusie zostało miejsce w kolejce do hoteliku u Murki i obecnie to miejsce pierwsze! Czy znacie psiaka, który poszukuje hoteliku? Ja obecnie "nie mam" takiego... A warto skorzystać, bo wiemy jak z hotelikami ciężko sprawa wygląda... A jeśli nie, to do hoteliku pojedzie psiak, który był w kolejce za Rufusem. Przy czym chciałabym dać Murce znać, czy zwalniam miejsce, czy też przeznaczę go na innego psiaka.

Posted

[quote name='Marta666']Zaginiony wątek podbijam do góry :)

Wątek zaginął, bo przez pomyłkę trafił do archiwum, ale na szczęście moderatorka go przywróciła.

Uffff.... :)

Dotarły pieniążki od Psa Wolnego, a dokładnie pozostała suma od Pani Oli - dziękujemy !!! :loveu::loveu::loveu:

606 zł 25 gr dokładnie :)

Posted

To nie watek... to forum ginie w wielkich mekach... :/

Pisanie wiesci chcialam pozostawic Oli ale ona ma takie same problemy z dostaniem sie jak wiekszosc z nas. Wiem, ze probowala juz pisac dlugi post ale niestety nie udalo jej sie go zalaczyc, co mnie zreszta wcale nie dziwi przy obecnych szalenstwach dogo :/
Tak wiec skoro sie martwicie to tak tylko ogolnie napisze, ze Rufiasty ma sie swietnie, zaczyna interesowac sie zabawkami, bawi sie z pancia i na ile smycz pozwala czasem z napotkanymi suczkami. Mam nadzieje, ze jak czas pozwoli to umowimy sie niedlugo na wspolny spacerek bo jak moja go zachecala do zabawy to jeszcze nie byl zainteresowany - moze mu sie odmieni i beda wspolne szalenstwa :)

A na razie chlopak ma tyle wrazen, ze po calym dniu zasypia jak kamien na swojej polowie lozka przy czym zawsze usiluje choc troche wepchnac sie na pancina czesc ;) blyskawicznie uznal, ze jego materacyk jest nieodpowiedni i tylko lozko jest jego godne. Zreszta to ewidentnie jest pies domowy, ktory jakims cudem trafil na lancuch bo jego pierwsze kroki w nowym domu po pozwiedzaniu i zapoznaniu sie byly skierowane w strone sofy i to calkowicie bez zapraszania.
Tylko bez paniki prosze :) Ola jest osoba, ktora zdecydowanie nie pozwoli sobie wejsc na glowe i konsekwentnie trzyma sie ustalonych od poczatku zasad wspolnego zycia. A Rufus jest znakomitym przykladem psa, ktory calkiem pokojowo i upartoscia osla przejalby rzady w domu gdyby tylko mu na to pozwolono. I gdyby trafil do kogos mniej konsekwentnego to moglby z tego potem byc problem bo robil by co by mu sie podobalo.
W sobote brunecik byl na pierwszych zajeciach w psiej szkole i sprawowal sie wspaniale. Chlopak jest mocno nakrecony na polowanie ( pokazal juz Oli jak sie chodzi na dwoch lapach gdy w poblizu mozna wyczuc sarny) i trenerka podsunela pomysl uzywania oprocz smakolykow rowniez zajeczej skorki do szkolenia. :) zobaczymy jak sie bedzie sprawdzac.

Natomiast juz wieczorem po szkole uznal, ze moze sobie pofolgowac i scial sie z psem staruszkiem, ktorego Ola czesto zabiera ze soba na spacer. Chlopcy spotkali sie po raz pierwszy bo jak dotad Rufus nie wykazywal najmniejszej niecheci do kontaktow z innymi psami. No coz... czeka Ole troche pracy zeby chlopcy zaczeli sie olewac i chocby tolerowac bo spacery z nia sa bardzo wazne dla trzynastoletniego Bandita - biedak jest nieszczesliwy i nie chce nawet jesc odkad nie ma wieczornych wypadow.
Teraz najwyrazniej Rufus uznal juz, ze pani jest jego i trzeba intruzowi pokazac gdzie jego miejsce. A potem zamkniety w samochodzie zeby Bandit tez mial choc krotki spacerek sfrustrowany i zly poczestowal sie pasem bezpieczenstwa kierowcy. I co sie z tego wyniknelo???
Ano jak wyczul, ze pancia wsciekla i gadac z nim nie chce to wyszlo szydlo z worka i okazalo sie, ze wszystkie uczone dotad komendy i zachowania chlopak ma w malym palcu ;) Bez absolutnie zadnych powtorek i upomnien potrafi np. czekac przed kuchnia gdy pancia przygotowuje jedzenie i nagle nie ma potrzeby 50 razy w tym czasie wyprowadzac go na miejsce ;) albo "siad", "waruj" czy "zostan" nagle tez przestalo byc dla niego tajemnica ;) choc wczesniej konkursowo udawal glupa, ze nie wie o co chodzi i wykonanie komendy zajmowalo mu sporo czasu. Ogolnie w robieniu ludzi w konia jest mistrzem nad mistrzami dlatego tym bardziej sie ciesze, ze trafil wlasnie do Oli, ktora nie spocznie nim nie wyegzekwuje od niego pozadanych zachowan i nie wyciszy niepozadanych :)

Jak tylko uda nam sie umowic na spacerek i dogo sie nie zbiesi to obiecuje jakies nowe foteczki tego uroczego cwaniaka :)

Posted

Witam Was po małej przerwie - miałam ostatnio trochę problemów osobistych, a gdy z kolei chciałam wczoraj wejść na Dogo, to nie było to w ogóle możliwe...

Masienko - ależ piękny post pozostawiłaś !!! :loveu: Tyle wiadomości, wspaniałych wiadomości !!! :multi: Wiadomości podnoszących na duchu i dających ogromną dawkę energii !!! :multi: Rufus nie mógł lepiej trafić i ja także zastanawiam się jak mógł stać się psem "łańcuchowym", skoro potrafi radzić sobie w domu i wie gdzie najlepiej odpoczywać ;) :loveu: Jestem przeszczęśliwa !!! :multi: Masienko pozdrów serdecznie Panią Olę od nas !!! ;)

Przypominam o miejscu u Murki i pieniążkach po Rufusie - czas podzielić je na inne psiaki (sądzę, że lepiej kilka psiaczków po trochę wspomóc, aniżeli jednego) Dajcie znać, jeśli macie propozycje, bo pieniążki czekają.

Posted

[quote name='Marinkaa']Myrkurku, jeśli chodzi o miejsce u Murki, proponuje zwolnić je dla psiaka w dużej potrzebie - kizimizi szukała takiego miejsca

Jeśli ona potrzebuje miejsca, to daj jej znać, że "mam" takie. Do tej pory i tak nikt inny się nie zgłosił.

EDIT: Jeszcze agata51 prosiła o to miejsce dla Bumeranga, ale ja to jakoś przeoczyłam... :oops:

Posted

Mam prosbe: jakbyscie mogli cos z pieniedzy po Rufusie przeznaczyc na Stefana: pies siedzial 5 lat w schronie, teraz jest w DT, ale jakos adopcja kiepsko idzie i musial zostac przeniesiony do innego DT, bo stale barkuje pieniedzy, pare osob nie wypelnia deklaracji:

http://www.dogomania.pl/threads/106611-A-A-dA-Stefan-5-lat-w-schronie-JuA-w-hotelu-Nadal-potrzebne-wsparcie?p=14304577#post14304577

Tu jest jeszcze jedna okrutna bida: Balbinka sunia w stasznym stanie, chora i zaniedbna, bez pieniadzy:

http://www.dogomania.pl/threads/180764-WyA-ysiaA-a-mikro-sunia-z-nuA-ycAE-Brak-pieniAE-dzy-na-leczenie-PomA-A-jAE-uratowaAE?p=14303384#post14303384

Posted

[quote name='Szarotka']Mam prosbe: jakbyscie mogli cos z pieniedzy po Rufusie przeznaczyc na Stefana: pies siedzial 5 lat w schronie, teraz jest w DT, ale jakos adopcja kiepsko idzie i musial zostac przeniesiony do innego DT, bo stale barkuje pieniedzy, pare osob nie wypelnia deklaracji:

http://www.dogomania.pl/threads/106611-A-A-dA-Stefan-5-lat-w-schronie-JuA-w-hotelu-Nadal-potrzebne-wsparcie?p=14304577#post14304577

Tu jest jeszcze jedna okrutna bida: Balbinka sunia w stasznym stanie, chora i zaniedbna, bez pieniadzy:

http://www.dogomania.pl/threads/180764-WyA-ysiaA-a-mikro-sunia-z-nuA-ycAE-Brak-pieniAE-dzy-na-leczenie-PomA-A-jAE-uratowaAE?p=14303384#post14303384

[quote name='monika083']kochani ,tutaj bardzo kazdy grosik potrzebny ,psiakowi grozi amputacja jesli nie zostanie zoperowany ,a koszt operacji to 900zl..
http://www.dogomania.pl/threads/181116-potrzeba-na-cito-900zA-na-operacjAE-bo-inaczej-grozi-mu-amputacja-A-apki?p=14315735

Zaglądałam na te wątki (przy czym wątek Balbinki znałam już wcześniej) i sądzę, że jeśli wszyscy są na tak, to można wspomóc te psiaki. I tak jak pisałam, według mnie sprawiedliwie będzie podzielić te wszystkie Rufusowe pieniążki między kilka psiaków.

O pomoc prosiła także agata51 - chodzi o psa Bumeranga - dla niego także możemy coś przeznaczyć, przy czym warto byłoby pomyśleć o stałych deklaracjach... Czy ktoś chciałby przerzucić jakąś deklarację z Rufusa na niego...? To taki psiaczek do Rufusa podobny... siedzi biedak w schronie... i nie ma prawie żadnych deklaracji...

http://www.dogomania.pl/threads/136526-Bumerang-mix-wyA-eA-sznaucer-6-lat-w-schronisku-ZbiA-rka-deklaracji-na-hotelik

Od siebie podrzucam wątek potrzebującej Azy... - warto zainteresować się historią tej suni, zwłaszcza, że jest ona tylko jednym psiakiem wyrwanym z piekła, w którym przebywa jeszcze wiele innych psów... - psów "do pilnowania" - to co otrzymały od swojego "pana" to łańcuchy i beczki służące im za budy... makabra...

Aza także nie ma prawie żadnych deklaracji... a jej DT kosztuje tylko 150 zł...

http://www.dogomania.pl/threads/181071-A-aA-cuch-beczka-wycieA-czenie-prawie-A-mierAE-czy-Aza-bAE-dzie-musiaA-a-wrA-ciAE-na-wieA?p=14322710

Jeszcze jedno - to jak z tym miejscem u Murki? Kizimizi podobno była zainteresowana, a wiem, że także agata51 chciała to miejsce dla Bumeranga...

Posted

Rufusowy kudlacz srodowy :p

i fotki z soboty tj. po piatkowej wizycie w salonie pieknosci ;) kapiel byla beeeeeee ale za to suszenie sie chlopakowi bardzo podobalo :p a po strzyzeniu dopiero odzyl bo jak sie tego futrzyska pozbyl to podobno bylo czyste szalenstwo na spacerze

nawet czasami zaczyna sie Rufusiasty zabawkami bawic :p co prawda to sa na razie tylko sekundy ale beda z niego jeszcze ludzie

to jeszcze cos z serii "Jaki ze mnie grzeczny piesek" :loveu: (nie wspomne o tym, ze kilka dni wczesniej malo nie doprowadzil panci do zawalu bo zostawiony na 10 minut wylazl z samochodu przez szyberdach uchylony na jakies 20cm :diabloti: akrobata z niego niezly)