Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I ja sobie cmoknęłam namiętnie.

W piątek wysłałam swoje 3 dyszki (pocztą) i, jak będzie trzeba, cosik jeszcze dorzucę. Tylko niech ten pies jedzie wreszcie do domu! Za jak najmniejsze pieniądze, ma się rozumieć!

Posted

Patrycja moglaby wziasc na te kilka dni Rufusa do siebie ale rowniez jest maly problem z terminami i wlasciwie nic by nam to nie przyspieszylo. Mianowicie wolne miejsce w domu bedzie miala dopiero 22.02 jak wyjada obecne "domowe" psy. Dodatkowo 27.02 musi wyjechac a nie ma nikogo kto by mogl ja zastapic na caly dzien a to by znaczylo, ze Rufus piec dni po kastracji musialby zostac kilka godzin przed i kilka po poludniu bez nadzoru bo osoba, ktora bedzie wtedy opiekowac sie psami nie da rady pilnowac chlopaka caly czas.
Koszty: 150 zabieg plus 20 kolnierz i 20/dobe w domu. Do tego oczywiscie badania, szczepienia i paszport ale to tak jak wszedzie.

Nie jestem przekonana czy dobrym pomyslem byloby zostawianie psa piec dni po zabiegu chocby na kilka godzin samego. Rozne pomysly moga wtedy wpasc do glowy bo przeciez kolnierza zawsze mozna sie jakos pozbyc. Co myslicie?

Mamy wiec niejako kilka mozliwosci do wyboru.
1. kastracja 22.02 plus kilka dni w klinice w Warce, powrot do Jamora i szczepienia, paszport
2. kastracja 22.02 u Patrycji, szczepienia, paszport
3. teraz szczepienie a po 27.02 kastracja u Patrycji

Wlasciwie jest jeszcze opcja nr 4, moim zdaniem najprostsza do przeprowadzenia tylko nie bijcie mnie od razu ;)
4. szczepienia, paszport a Rufus moglby zostac wykastrowany juz na miejscu tylko nie wiem czy np. skan rachunku wszystkich zadowoli...

Posted

aaaa jeszcze kwestia finansow. Rufusowa pancia deklaruje na dzien dzisiejszy 300€, oczywiscie co uda sie zalatwic taniej to zostaloby w rufusowej skarpecie i moze moglybyscie na jego miejsce ulokowac u Jamora innego psiaka? Z Waszych zebranych i ewentualnej reszty od pani byloby na kilka pierwszych miesiecy dla jakiegos biedaka.

Posted

Masienka, a ew. przyszła pani Rufusa ma jakis kłopot, aby odezwać sie na dogo, bo moim zdaniem opcja nr 4 na jej koszt powinna być, jak bym brała psa to z całym dobrodziejstwem...
Rufus na pewno po zabiegu powinien mieć opiekę.Nie ma sensu na siłę się spieszyć.
Czy po ew. pobycie u Patrycji Rufus miałby jeszcze wrócić do Jamora, czy pojechałby do DS.

Posted

a czy ja gdzies pisalam, ze to nie byloby na jej koszt? To przeciez naturalne, ze nikt inny tym nie bedzie obciazony ;) zreszta przyrownujac do kosztow kastracji w Warce to nawet taniej by ja wynioslo juz tutaj na miejscu :)
o skanie rachunku pisalam tylko i wylacznie w kontekscie zaufania, ktore przy adopcjach zagranicznych jest dosyc mocno "nadwyrezone". Ja wiem, ze pani by go na sto procent wykastrowala bo zawsze miala kastrowane psy i doskonale zdaje sobie sprawe ile kastracja ulatwia zarowno psu jak i wlascicielowi. No ale nie wszyscy w moje "ja wiem" musza wierzyc...

hotelik Patrycji znajduje sie kolo Srody Wlkp czyli jakies 40 km od Poznania. Wypada wiec po drodze do nowego domu dlatego bez sensu byloby wozic psa tam i z powrotem. Gdyby mial byc u Patrycji kastrowany to potem jechalby juz na swoje.

Posted

Hm, Hm, oj jakiś ciężki kaszel mam , jakieś niezdrowe pyłki kurzu ktoś tu wytrząsł.

Jeśli pani oferuje taką kwotę to ona wszystko załatwia. Jest na pograniczu hotel w Brzozowcu k/Gorzowa - bardzo dobry. Jest do dyspozycji lekarz w Gorzowie- odjajczy za 250,0 PLZ max. może utarguję jak wezmę psola sobie na stan. Szczepienie - kmpl. , paszport z chipem ; razem do kupy niech wyjdzie 400 + hotel (jutro mogę dokładnie powiedzieć) z hotelu do Świecka - prezent ode mnie. Koszt dojazdu do Brzozowca od Jamora przewiduję ca 450 do 500 PLZ (proponuję edie21 - wiozła Bacę do Gaju).
Ma być 300 E X ca. 4 = 1200 złociszy, nie sądzę aby brakło. Cięcie po jajkach musi być - reszta ...
Ja jestem w okolicy do 21.02. - potem też jestem , ale w innej okolicy. Jeśli macie pytania - PW lub mail jest odnośnik w profilu.

Tak sobie gadam, ale jakby coś to czekam.:p

Posted

Ja tu co prawda zadnych decyzji nie podejmuje wiec trzeba poczekac az wszyscy sie wypowiedza ale uwazam, ze byloby super gdybys mogl sie dowiedziec o dokladne koszty hotelu i reszty. Rufus czipa juz ma ale szczepienie i badania przed kastracja trzeba liczyc.
Moze w taki sposob dzieki Twojej pomocy wyszloby najszybciej :)

Posted

Już jestem. Zapoznałam się ze wszystkimi propozycjami i pozowlę je sobie tu powtórzyć:

[quote name='masienka']Patrycja moglaby wziasc na te kilka dni Rufusa do siebie ale rowniez jest maly problem z terminami i wlasciwie nic by nam to nie przyspieszylo. Mianowicie wolne miejsce w domu bedzie miala dopiero 22.02 jak wyjada obecne "domowe" psy. Dodatkowo 27.02 musi wyjechac a nie ma nikogo kto by mogl ja zastapic na caly dzien a to by znaczylo, ze Rufus piec dni po kastracji musialby zostac kilka godzin przed i kilka po poludniu bez nadzoru bo osoba, ktora bedzie wtedy opiekowac sie psami nie da rady pilnowac chlopaka caly czas.
Koszty: 150 zabieg plus 20 kolnierz i 20/dobe w domu. Do tego oczywiscie badania, szczepienia i paszport ale to tak jak wszedzie.

Nie jestem przekonana czy dobrym pomyslem byloby zostawianie psa piec dni po zabiegu chocby na kilka godzin samego. Rozne pomysly moga wtedy wpasc do glowy bo przeciez kolnierza zawsze mozna sie jakos pozbyc. Co myslicie?

Mamy wiec niejako kilka mozliwosci do wyboru.
1. kastracja 22.02 plus kilka dni w klinice w Warce, powrot do Jamora i szczepienia, paszport
2. kastracja 22.02 u Patrycji, szczepienia, paszport
3. teraz szczepienie a po 27.02 kastracja u Patrycji

Wlasciwie jest jeszcze opcja nr 4, moim zdaniem najprostsza do przeprowadzenia tylko nie bijcie mnie od razu ;)
4. szczepienia, paszport a Rufus moglby zostac wykastrowany juz na miejscu tylko nie wiem czy np. skan rachunku wszystkich zadowoli...

[quote name='Pies Wolny']Hm, Hm, oj jakiś ciężki kaszel mam , jakieś niezdrowe pyłki kurzu ktoś tu wytrząsł.

Jeśli pani oferuje taką kwotę to ona wszystko załatwia. Jest na pograniczu hotel w Brzozowcu k/Gorzowa - bardzo dobry. Jest do dyspozycji lekarz w Gorzowie- odjajczy za 250,0 PLZ max. może utarguję jak wezmę psola sobie na stan. Szczepienie - kmpl. , paszport z chipem ; razem do kupy niech wyjdzie 400 + hotel (jutro mogę dokładnie powiedzieć) z hotelu do Świecka - prezent ode mnie. Koszt dojazdu do Brzozowca od Jamora przewiduję ca 450 do 500 PLZ (proponuję edie21 - wiozła Bacę do Gaju).
Ma być 300 E X ca. 4 = 1200 złociszy, nie sądzę aby brakło. Cięcie po jajkach musi być - reszta ...
Ja jestem w okolicy do 21.02. - potem też jestem , ale w innej okolicy. Jeśli macie pytania - PW lub mail jest odnośnik w profilu.

Tak sobie gadam, ale jakby coś to czekam.:p

Nie ukrywam, że propozycja Psa Wolnego miło mnie zaskoczyła ( Psie Wolny - dziękujemy za zaangażowanie w Rufusowe sprawy :) ).

Jutro jeszcze się wypowiem dokładniej. A w międzyczasie proszę o opinie wszystkich tu zebranych.

Posted

Ja tez widze opcje oferowana przez Psa Wolnego za najbardziej korzystna.

Przypominam ile razy sie na tym watku pytalam o kastracje Rufusa....
Ze powinna ona zostac wykonana w Polsce przed wyjazdem to chyba nie musze nikogo przekonywac, przy najwiekszym zaufaniu zawsze wole pewne kwestie miec uregulowane :)

Posted

Jestem. Podaje szacunek kosztów :

- kastracja 150 do 230 zł max. (pohandluję, może zostać na min., zależy to od wagi jajek z psolem łącznie), z powodu odłączenia jajek cena może spadnie :evil_lol:
- Heksadog kmpl. 65 zł ( znaczy wszystko i trochę więcej),
- paszport 51 zł ( chip już jest),
- hotel - opieka pooperacyjna, miejsce grzane - 30 zł/doba, w razie 'W' natychmiastowa reakcja (należymy do jednej bandy - lekarz, hotel i ja pies), wtedy może być jakiś koszt dojazdu do gab. weta do pokrycia, ale niewielki, jeśli wszystko pójdzie gut zostaje wyłącznie 30/dobę.
- dojazd do Świecka - jeśli ja zdążę w deklarowanym czasie - mój, jeśli mnie nie będzie na miejscu zrobi to kolega z hotelu - też mój.
- przygotowanie umowy adopcyjnej : Wasze,
- decyzja : Wasza,
- transport do Brzozowca k/Gorzowa (hotel Rancho) - właść. Piotr K. od Jamora : Wasz,
- mogą dojść jakieś pierdołowate koszty, ale nie sądzę,
- przekazanie dokumentów : wspólnie i w porozumieniu.

Jeśli nie będę na miejscu to i tak jak bym był. Wszystko poukładam i dokończę.

Posted

Psie Wolny, a jak z terminami? Mozna by bylo w kazdej chwili?

Potrzebna w takim razie konkretna decyzja zeby jak najszybciej mozna bylo to wszystko zaczac zalatwiac bo chocby na dojscie kasy do Psa Wolnego kilka dni jest potrzebne. I ktos kto sie podejmie ewentualnego dogrania transportu do Gorzowa.

Posted

wellington napisał(a):
Ja tez widze opcje oferowana przez Psa Wolnego za najbardziej korzystna.

Przypominam ile razy sie na tym watku pytalam o kastracje Rufusa....
Ze powinna ona zostac wykonana w Polsce przed wyjazdem to chyba nie musze nikogo przekonywac, przy najwiekszym zaufaniu zawsze wole pewne kwestie miec uregulowane :)

I tak nad oczywistosciami nie ma co dyskutowac, tylko szybko je zrealizowac z korzyścia dla Rufuska!

Posted

masienka napisał(a):
Psie Wolny, a jak z terminami? Mozna by bylo w kazdej chwili?

Potrzebna w takim razie konkretna decyzja zeby jak najszybciej mozna bylo to wszystko zaczac zalatwiac bo chocby na dojscie kasy do Psa Wolnego kilka dni jest potrzebne. I ktos kto sie podejmie ewentualnego dogrania transportu do Gorzowa.

Można w każdej chwili. Jeśli jestem na miejscu pilnuję wszystkiego osobiście, jeśli jestem w oddali - mam dłuuuugie łapy i przyjaciół, nie ma strachu wszystko, ......wszystko pod kontrolą. Te pierdołowate koszty to co najwyżej przewóz Rufusa z hotelu do weta i nazad - łącznie 30 km tylko wtedy gdy jestem w oddali.

Najważniejsze, że wszyscy uczestnicy 'imprezy' już o niej powiadomieni, umyli łapy i czekają na danie główne - jajecznica z dwu.
To co ja potrzebuję to osoba do kontaktu telefonicznego i przekazywania uzgodnień, w razie awarii, mogą być dwie. Zdecydujcie kto , tel. podam na PW. Kasa ? - kasa może być przekazana spokojnie z transportem do Piotra. To bardzo porządny obywatel. Można do mnie, szczegóły na tel. Na wszystko oczywiście faktury - dane osoby do faktury też potrzebuje.

No co tu jeszcze mogę ?....no mogę wycałusić Zuzlikową :evil_lol: , ........już to zrobiłem.

Posted

[quote name='Pies Wolny']Jestem. Podaje szacunek kosztów :

- kastracja 150 do 230 zł max. (pohandluję, może zostać na min., zależy to od wagi jajek z psolem łącznie), z powodu odłączenia jajek cena może spadnie :evil_lol:
- Heksadog kmpl. 65 zł ( znaczy wszystko i trochę więcej),
- paszport 51 zł ( chip już jest),
- hotel - opieka pooperacyjna, miejsce grzane - 30 zł/doba, w razie 'W' natychmiastowa reakcja (należymy do jednej bandy - lekarz, hotel i ja pies), wtedy może być jakiś koszt dojazdu do gab. weta do pokrycia, ale niewielki, jeśli wszystko pójdzie gut zostaje wyłącznie 30/dobę.
- dojazd do Świecka - jeśli ja zdążę w deklarowanym czasie - mój, jeśli mnie nie będzie na miejscu zrobi to kolega z hotelu - też mój.
- przygotowanie umowy adopcyjnej : Wasze,
- decyzja : Wasza,
- transport do Brzozowca k/Gorzowa (hotel Rancho) - właść. Piotr K. od Jamora : Wasz,
- mogą dojść jakieś pierdołowate koszty, ale nie sądzę,
- przekazanie dokumentów : wspólnie i w porozumieniu.

Jeśli nie będę na miejscu to i tak jak bym był. Wszystko poukładam i dokończę.

Jestem jak najbardziej za! :) Psie Wolny - podaj mi proszę na PW swój numer.

Tylko jeszcze transport trzeba zorganizować do hotelu. Pies Wolny wspominał o kimś, kto mógłby się tego podjąć - edie21.

Kto wie, jak przygotować umowę adopcyjną?

Dotarły pieniążki od agaty51 - dziękuję :loveu:

Wpłaciłam pieniążki jamorowi za hotel i odrobaczenie.