MyrkurDagur Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 wellington napisał(a):No to ja jeszcze raz zapytam o jaka fundacje chodzi ? I na koniec przypominam pytanie wellington. Sama jestem ciekawa... Quote
bros Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Rufi :loveu: psiaki 08.09.2009 - Zwierzęta > Psy - Fotosik.pl Quote
wellington Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 MyrkurDagur napisał(a): Musimy zdecydować co dalej w przypadku Rufusa. Proszę o Wasze opinie. Absolutnie za kastracja ! psiaki 08.09.2009 - Zwierzęta > Psy - Fotosik.pl Rufus ma ewidentnie cos z psa na polowanie, a tam mu ktos przy kojcu zajaczka powiesil na sznurku :mad: Quote
NaamahsChild Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Absolutnie kastracja na tak! Kasiu, poproszę nr konta na PM - przeleję pieniążki z bazarku na Rufiego:loveu: Quote
gibon301 Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 ja tez jestem za kastracją. z nowymi właścicielami nigdy nic nie wiadomo - i niekoniecznie mam tu na myśli czyjąś złą wolę... Quote
Randa Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Każdy zabieg to ryzyko,ale trzeba je podejmować.Dla przyszłości Rufusika i tysięcy jemu podobnych.Szkoda go stresować, ale jestem za. Quote
Kaja i Aza Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Jak jamor mial zle doswiadczenia, to moze trzeba weta zmienic; to jest jednak stosunkowo prosty zabieg. Osobiscie nie wydala bym do adopcji niekastrowanego psa, zeby nie wiem co. Quote
MyrkurDagur Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 Przede wszystkim zacznę od zdjęć Rufusa :loveu: Ale niespodzianka :loveu: I pomyśleć, że chciałam napomknąć jamorowi o nowych fotkach Rufusa, a tu takie wspaniałości czekają :loveu: Jamorze, dziękujemy :multi: bros napisał(a):Rufi :loveu: psiaki 08.09.2009 - Zwierzęta > Psy - Fotosik.pl wellington napisał(a): (...) Rufus ma ewidentnie cos z psa na polowanie, a tam mu ktos przy kojcu zajaczka powiesil na sznurku :mad: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: NaamahsChild napisał(a):Absolutnie kastracja na tak! Kasiu, poproszę nr konta na PM - przeleję pieniążki z bazarku na Rufiego:loveu: Zaraz prześlę te dane. Dziękuję Ci Naa !!! :loveu: ******************* A teraz sprawa poważna... kastracja Rufusa. Ja także jestem za kastracją... ale chodzi także o to, że jamor, między innymi po tych doświadczeniach, raczej wolałby nie wikłać się więcej w to... Faktem jest, że dla niego to dodatkowe zajęcie i stres... Oczywiście nie mogę się wypowiadać w jego imieniu... Jeszcze do niego napiszę i dam znać, jak sprawy się mają. Quote
jamor Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 jesli kastracja , to ewentualnie tu Klinika Weterynaryjna Redline ul. Łączności 2G, Wólka Kosowska, tel 22-7577774 + 5 dni u nich w klinice na obserwacji pielegnacyjnej Quote
Randa Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 jamor napisał(a):jesli kastracja , to ewentualnie tu Klinika Weterynaryjna Redline ul. Łączności 2G, Wólka Kosowska, tel 22-7577774 + 5 dni u nich w klinice na obserwacji pielegnacyjnej No i bardzo dobrze.Za obserwację koszty wzrosną, ale bedzie bezieczniej i Tobie nerwów się zaoszczędzi. Quote
izulkabu Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Obejrzałam fotki kilka razy :) To nie ten sam pies, radość na pysku, śliczna sierść, ładna postura, nic tylko wyadoptowywać :loveu: zrobiłam przelew na Rufuska, nie deklaruję sie comiesięcznie, ale jeśli tylko będę mogła, to będę wpłacać. Buziaki dla chłopaka Quote
Marinka Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Uwaga !!! OSZUST również na DOGO: http://www.dogomania.pl/forum/f99/oszust-uwaga-oszust-przeczytajcie-koniecznie-146228/ Quote
MyrkurDagur Posted September 11, 2009 Author Posted September 11, 2009 Melduję, że dotarły pieniążki od izulkabu i Agaty51 :multi: Dziękuję Wam !!! :loveu::loveu::loveu: Zaraz dopiszę te wpłaty w pierwszym poście. Za chwilę także przeleję jamorowi pieniążki za hotel Rufusa. Nie da się ukryć, że nasz chłopak ma tam prawdziwy raj :cool3: :loveu: Jeśli chodzi o kastrację Rufusa, to możnaby skorzystać z kliniki zaproponowanej przez jamora. Faktem jest, że będzie drożej, ale Rufus będzie miał opiekę, a i jamor nie będzie miał tylu kłopotów... Quote
MyrkurDagur Posted September 11, 2009 Author Posted September 11, 2009 450 zł za hotelik Rufusa przelane. Quote
Marinka Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Widać nareszcie szczęście w całej postaci Rufuska:loveu: ... oby dobry dom szybko się dla niego znalazł Quote
jamor Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 teraz to juz jest tak, że jak puszczam go na wybieg ( z panienkami) to on szybko w krzaczory kupe wali, siknie i szybko wraca do kojca, nawe nie wybiega sie. wskakuje na bude i ty ciepłym mokrym jezorem chlasta mnie po karku w czasie gdy ja szoruje mu posadzke. Z takim gosciem mozna isc smiało w teren , nie odejdzie dalej jak 30 m , uwielbia byc klepany po klacie. naprawde ze szczerego serca polecam. wyglad dostojny, zdrowy jak koń i w głowie dobrze poukładane. Powierzony mu sprzet szanuje. kuma po polsku. Quote
marysia55 Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 jak zwykle jamor swoim tekstem powalił mnie na kolana :evil_lol: pewnie inne ciotki też :lol: Quote
MyrkurDagur Posted September 12, 2009 Author Posted September 12, 2009 marysia55 napisał(a):jak zwykle jamor swoim tekstem powalił mnie na kolana :evil_lol: pewnie inne ciotki też :lol: :cool3: :diabloti: Świetny opis jamorze :D Genialnie przedstawione spostrzeżenia :D Dziękujemy :loveu: A może Zuzliku dodałabyś jamorowe spostrzeżenia do allegro Rufusa? :cool3: (Zuzliku, allegro chyba się znowu kończy...? Wystaw proszę ponownie wyróżnione, a ja pieniążki Ci podeślę) Quote
bros Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 doskonały opis i baaardzo zachęcający :loveu::loveu::loveu: Quote
Randa Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 dzwonił ktoś do kliniki w sprawie kastracji? Quote
MyrkurDagur Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 Ojojoj, a cóż to za pustki u naszego Rufusa? Dzwoniłam do kliniki i juz podaję wszystkie informacje: zabieg psa ważącego do 25 kg kosztuje 380 zł (powyżej 25 kg to już 470 zł). Pytałam o możliwośc przetrzymania psa na obserwacji - oni to przeznaczają przede wszystkim dla psów, które tuż po zabiegu mają problemy, na przykład nie mogą się wybudzić, a te które normalnie funkcjonują, wypuszczają do domu. Doba hotelowa dla psa do 30 kg kosztuje 50-60 zł. Co do transportu, to jamor może się tego podjąć - łącznie to 100 km, tylko nie pamiętam ile wychodzi za kilometr - muszę odnaleźć na wątku, bo gdzieś już o tym pisałam. Quote
marysia55 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 :crazyeye::crazyeye: faktycznie pustki, wszystkie ciotki wywiało :cool3: Rufus robimy nocny obchód i przypominamy tym paskudnym ciotkom co omijają wątek :mad: Quote
Onaa Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Strasznie droga ta kastracja, nie miałam pojęcia że to takie koszty. Zwłaszcza, że Rufusik to chyba ponad 30 kg waży. Quote
izulkabu Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 W Katowicach w marcu są organizowane akcje sterylizacji i kastracji, które są dofinansowywane przez UM. Wtedy zabieg z lekami kosztuje około 200 zł bez względu na wielkośc psa. My skorzystaliśmy. Polecam klinike Katowice Brynów. Quote
Kaja i Aza Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 No tak, tylko Rufus jest pod Warszawa. Ale tak czy inaczej trzeba go bedzie ciachnac. Quote
Recommended Posts