Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przede wszystkim zacznę od zdjęć Rufusa :loveu: Ale niespodzianka :loveu: I pomyśleć, że chciałam napomknąć jamorowi o nowych fotkach Rufusa, a tu takie wspaniałości czekają :loveu:

Jamorze, dziękujemy :multi:

bros napisał(a):

wellington napisał(a):

(...)
Rufus ma ewidentnie cos z psa na polowanie, a tam mu ktos przy kojcu zajaczka powiesil na sznurku :mad:

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

NaamahsChild napisał(a):
Absolutnie kastracja na tak!
Kasiu, poproszę nr konta na PM - przeleję pieniążki z bazarku na Rufiego:loveu:

Zaraz prześlę te dane. Dziękuję Ci Naa !!! :loveu:

A teraz sprawa poważna... kastracja Rufusa.

Ja także jestem za kastracją... ale chodzi także o to, że jamor, między innymi po tych doświadczeniach, raczej wolałby nie wikłać się więcej w to... Faktem jest, że dla niego to dodatkowe zajęcie i stres... Oczywiście nie mogę się wypowiadać w jego imieniu... Jeszcze do niego napiszę i dam znać, jak sprawy się mają.

Posted

jesli kastracja , to ewentualnie tu Klinika Weterynaryjna Redline

ul. Łączności 2G, Wólka Kosowska, tel 22-7577774
+ 5 dni u nich w klinice na obserwacji pielegnacyjnej

Posted

jamor napisał(a):
jesli kastracja , to ewentualnie tu Klinika Weterynaryjna Redline

ul. Łączności 2G, Wólka Kosowska, tel 22-7577774
+ 5 dni u nich w klinice na obserwacji pielegnacyjnej

No i bardzo dobrze.Za obserwację koszty wzrosną, ale bedzie bezieczniej i Tobie nerwów się zaoszczędzi.

Posted

Obejrzałam fotki kilka razy :) To nie ten sam pies, radość na pysku, śliczna sierść, ładna postura, nic tylko wyadoptowywać :loveu:

zrobiłam przelew na Rufuska, nie deklaruję sie comiesięcznie, ale jeśli tylko będę mogła, to będę wpłacać. Buziaki dla chłopaka

Posted

Melduję, że dotarły pieniążki od izulkabu i Agaty51 :multi: Dziękuję Wam !!! :loveu::loveu::loveu: Zaraz dopiszę te wpłaty w pierwszym poście.

Za chwilę także przeleję jamorowi pieniążki za hotel Rufusa. Nie da się ukryć, że nasz chłopak ma tam prawdziwy raj :cool3: :loveu:

Jeśli chodzi o kastrację Rufusa, to możnaby skorzystać z kliniki zaproponowanej przez jamora. Faktem jest, że będzie drożej, ale Rufus będzie miał opiekę, a i jamor nie będzie miał tylu kłopotów...

Posted

teraz to juz jest tak, że jak puszczam go na wybieg ( z panienkami) to on szybko w krzaczory kupe wali, siknie i szybko wraca do kojca, nawe nie wybiega sie. wskakuje na bude i ty ciepłym mokrym jezorem chlasta mnie po karku w czasie gdy ja szoruje mu posadzke. Z takim gosciem mozna isc smiało w teren , nie odejdzie dalej jak 30 m , uwielbia byc klepany po klacie. naprawde ze szczerego serca polecam. wyglad dostojny, zdrowy jak koń i w głowie dobrze poukładane. Powierzony mu sprzet szanuje. kuma po polsku.

Posted

marysia55 napisał(a):
jak zwykle jamor swoim tekstem powalił mnie na kolana :evil_lol: pewnie inne ciotki też :lol:

:cool3: :diabloti:

Świetny opis jamorze :D Genialnie przedstawione spostrzeżenia :D Dziękujemy :loveu:

A może Zuzliku dodałabyś jamorowe spostrzeżenia do allegro Rufusa? :cool3:

(Zuzliku, allegro chyba się znowu kończy...? Wystaw proszę ponownie wyróżnione, a ja pieniążki Ci podeślę)

Posted

Ojojoj, a cóż to za pustki u naszego Rufusa?

Dzwoniłam do kliniki i juz podaję wszystkie informacje: zabieg psa ważącego do 25 kg kosztuje 380 zł (powyżej 25 kg to już 470 zł). Pytałam o możliwośc przetrzymania psa na obserwacji - oni to przeznaczają przede wszystkim dla psów, które tuż po zabiegu mają problemy, na przykład nie mogą się wybudzić, a te które normalnie funkcjonują, wypuszczają do domu. Doba hotelowa dla psa do 30 kg kosztuje 50-60 zł.

Co do transportu, to jamor może się tego podjąć - łącznie to 100 km, tylko nie pamiętam ile wychodzi za kilometr - muszę odnaleźć na wątku, bo gdzieś już o tym pisałam.

Posted

W Katowicach w marcu są organizowane akcje sterylizacji i kastracji, które są dofinansowywane przez UM. Wtedy zabieg z lekami kosztuje około 200 zł bez względu na wielkośc psa. My skorzystaliśmy. Polecam klinike Katowice Brynów.