Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Freya73'] (...)
Wspaniale, ze sprawa nabiera tempa. Czekamy tylko na dobre wiesci.

Tak, ruszyło coś do przodu, ale znowu stoi... obawiam się... Cały czas zbieram informacje, co i jak... :sadCyber:

[quote name='Freya73']Dziewczyny, czy ktos wyjasni mi te cegileki, aukcje itd? Rozumiem, ze to kolejny sposob pomocy materialnej, tylko jak to zrobic ...?:???:

Cegiełki kupuje się na Allegro. O tak, jak na przykład tutaj:

LIKWIDACJA psiego AZYLU - EKSMISJA 27 psów-POMOCY (649185519) - Aukcje internetowe Allegro

Jedna taka cegiełka kosztuje 5 zł, kupujesz taką ilość, jaką chcesz, wpłacasz pieniążki na konto danej fundacji i po zakończeniu aukcji otrzymujesz od nich jakiś "upominek", np. zdjęcie psiaka/psiaków, dyplom i tym podobne. Tylko trzeba na Allegro się zarejestrować.

Ja dopiero od niedawna użytkownikiem Allegro jestem :lol:

Acha, i chyba można przy pomocy PayPal płacić ;)

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Odpisałam juz MyrkurDagur na PW ale nie wiem czy to bedzie pomocne i tej sprawie ... sprobuje jeszcze zasiegnac jezyka u madrzejszych odemnie ale nie wiem czy to cos zmieni :hmmmm:

poczytam jeszcze ten watek bo troche jestem nie w temacie ale to dopiero po pracy ;)

Posted

[quote name='ewatr']Odpisałam juz MyrkurDagur na PW ale nie wiem czy to bedzie pomocne i tej sprawie ... sprobuje jeszcze zasiegnac jezyka u madrzejszych odemnie ale nie wiem czy to cos zmieni :hmmmm:

poczytam jeszcze ten watek bo troche jestem nie w temacie ale to dopiero po pracy ;)

Dziękuję za pomoc ewatr :-)

Ja niestety kompletnie nie orientuję się na razie w tych sprawach i jestem wdzięczna za wszelkie informacje. Nie ukrywam jednak, że od strony prawnej troszkę to wszystko zagmatwane... A przede wszystkim nie rozumiem, jak można tak utrudniać życie tym, którzy próbują pomagać zwierzętom... Przecież każdy pies, który zaznał jakiejkolwiek formy okrucieństwa ze strony człowieka, powinien mieć prawo trafić do nowego domu, bez względu na to, czy toczy się sprawa przeciwko jego właścicielowi, zwłaszcza, że oczywiste jest, iż ten człowiek skrzywdził to zwierzę... Ale to przecież nasza Polska... :cool1:

Ech...

Jeszcze raz dziękuję Ci ewatr ;)

Posted

Witajcie, dostałam Twoje wiadomości Kasiu i już się melduję na wątku!
Słuchajcie, mnie zwalnia się tymczas od dzisiaj, ale dla mniejszego psa..
Mam sesję, 5 egzaminów, fizycznie nie dam rady z dużym psem. Za miesiąc, owszem. Teraz nie, przepraszam was dziewczyny, ale nie poradzę sobie w tej chwili z 3 psami, w tym jednym dużym.

Posted

NaamahsChild napisał(a):
Witajcie, dostałam Twoje wiadomości Kasiu i już się melduję na wątku!
Słuchajcie, mnie zwalnia się tymczas od dzisiaj, ale dla mniejszego psa..
Mam sesję, 5 egzaminów, fizycznie nie dam rady z dużym psem. Za miesiąc, owszem. Teraz nie, przepraszam was dziewczyny, ale nie poradzę sobie w tej chwili z 3 psami, w tym jednym dużym.

Przede wszystkim dziękuję Ci za odpowiedź.

Rozumiem Twoją sytuację, w porządku. A jeśli za miesiąc faktycznie będziesz miała większe możliwości, to proszę, pamiętaj o Rufusie... jeśli do tego momentu nic się dla niego nie znajdzie...

Załatwianie jego spraw od strony prawnej i tak zapewne jeszcze potrwa...

Posted

[quote name='MyrkurDagur']...
Załatwianie jego spraw od strony prawnej i tak zapewne jeszcze potrwa...

Myrkurku, na czym polega problem ... na tym, czy wlasciciel zrzeknie sie psa dobrowolnie? Czy ten facet robi jakies problemy?:crazyeye:
Czy problemy robia urzedasy z przeniesieniem psa?

Dziekuje za wyjasnienie allegro, cegielek, fantow itp.

Dla Rufusa bede musiala jednak prosic Cie o pomoc Myrkurku.

Posted

Jestem Rufusku!
Mam nadzieję,że tam gdzie jesteś dbają o Ciebie...niestety przy naszym sposobie załatwiania wszystkich spraw,mozesz chwilę poczekać.Ale to i tak lepiej niż we wcześniejszym miejscu.
Domek będziesz miał! Musisz w to wierzyć!:loveu:

Posted

To ja może jeszcze nawiążę do wątku, o którym gdzieś tam wcześniej wspomniałam. Pozwoliłam sobie skopiować dwa posty:

"Bardzo się cieszę, ze Prada ma juz zaklepany domek . Pamiętajmy jednak, ze mała na 100% bedzie dowodem w sprawie przeciwko jej katu . Czy ktos wie, jak wygląda procedura adopcyjna w takim wypadku, bo może byc problem?"

i odpowiedź:
"Pies który jest tak jakby "dowodem w sprawie" teoretycznie nie moze iśc do adopcji do czasu zakończenia sprawy. Jednak moze isc spokojnie do domu tymczasowego i po zakończeniu sprawy dopiero podpisac umowe adopcyjną,a narazie poprostu umowe o DT.
Bardzo sie ciesze ze ta sunia tak szybko znalazła kogos kto chce dac jej dom. Trzymam kciuki i pisac jakbym była potrzebna"

Dodam tylko, że Prada jest już w domku u Muczi i czeka na sprawę

Posted

[quote name='Freya73']Myrkurku, na czym polega problem ... na tym, czy wlasciciel zrzeknie sie psa dobrowolnie? Czy ten facet robi jakies problemy?:crazyeye:
Czy problemy robia urzedasy z przeniesieniem psa?

Właściciel chce się zrzec Rufusa, ale do czasu zakończenia jego sprawy, psa nie można podobno nigdzie przenosić... czyli musiałby zostać w przytulisku... Wiem jednak, że np. niektóre schroniska oddają do DT psiaki, które są dowodami w sprawie...

Ileż można czekać na zakończenie tej sprawy... naszym sądom się nie śpieszy... niedługo miną dwa miesiące od momentu zabrania psa, a nadal nic się nie ruszyło...

[quote name='Freya73']
Dziekuje za wyjasnienie allegro, cegielek, fantow itp.

Dla Rufusa bede musiala jednak prosic Cie o pomoc Myrkurku.

A co planujesz Freya ??? :)

Posted

[quote name='zula131']To ja może jeszcze nawiążę do wątku, o którym gdzieś tam wcześniej wspomniałam. Pozwoliłam sobie skopiować dwa posty:

"Bardzo się cieszę, ze Prada ma juz zaklepany domek . Pamiętajmy jednak, ze mała na 100% bedzie dowodem w sprawie przeciwko jej katu . Czy ktos wie, jak wygląda procedura adopcyjna w takim wypadku, bo może byc problem?"

i odpowiedź:
"Pies który jest tak jakby "dowodem w sprawie" teoretycznie nie moze iśc do adopcji do czasu zakończenia sprawy. Jednak moze isc spokojnie do domu tymczasowego i po zakończeniu sprawy dopiero podpisac umowe adopcyjną,a narazie poprostu umowe o DT.
Bardzo sie ciesze ze ta sunia tak szybko znalazła kogos kto chce dac jej dom. Trzymam kciuki i pisac jakbym była potrzebna"

Dodam tylko, że Prada jest już w domku u Muczi i czeka na sprawę

Zula - dziękuję za zwrócenie uwagi na sprawę Prady - sama czytałam o niej, śledząc wątek Ciapulki - gdzie ja mam głowę :shake: Co więcej, teraz pamiętam jak wspominałaś o tym wcześciej, a ja nawet do Niewiasty_21 napisałam... :oops: Odpowiedziała mi, że nie wie jak to od strony prawnej wygląda, ale oni w schronisku oddają psiaki - "dowody w sprawie" - do DT.

Problem także, że osoby związane ze sprawą Rufusa - Pan z prztuliska i Pani z TOZu nie są pewni co robić.

Posted

[quote name='Marinka']Dziś Rufusek ma odwiedzinki

Został wpisany na listę w hotelu u Murki

Miłego Dnia Rufus- Myrkurku wymiziaj go ode mnie

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Trzymajcie kciuki, żeby deszcz nie padał :cool1:

Od wszystkich cioteczek Rufuska wymiziam :cool3:
I ponownie kabanosy mu kupię :lol: Tak ładnie je ostatnio zajadał :loveu:

Posted

Właśnie dostałam telefon od Pana z przytuliska - można zabierać Rufusa !!!

O mojej wczorajszej wizycie napiszę za chwilę.

Drogie Cioteczki z Rufusowego wątku, przypomnijcie się proszę wszystkie i bardzo prosiłabym o potwierdzenie, czy podtrzymujecie złożone wcześniej deklaracje na Rufusa - było tego sporo i chciałabym to wszystko zebrać w jednym poście.

No i oczywiście szukamy DT lub DS !!!

Posted

[quote name='MyrkurDagur']Właśnie dostałam telefon od Pana z przytuliska - można zabierać Rufusa !!!

O mojej wczorajszej wizycie napiszę za chwilę.

Drogie Cioteczki z Rufusowego wątku, przypomnijcie się proszę wszystkie i bardzo prosiłabym o potwierdzenie, czy podtrzymujecie złożone wcześniej deklaracje na Rufusa - było tego sporo i chciałabym to wszystko zebrać w jednym poście.

No i oczywiście szukamy DT lub DS !!!

oczywiscie ,ze podtrzymuje ,tylko nie pamietam ile deklarowalam :/ 20 lub 30 zl ..niech bedzie 30zl :)

Posted

No cudne psisko w porownaniu do zdjecia z banerka :lol:.
To taki naprawde prawie wyzelek szorstkowlosy.
I poradze jeszcze, zebyscie za wczasu posprawdzaly reakcje Rufusa na inne psiaki, suczki i ... najwazniejsze - na kotki.
Moze mu sie trafic dom z kotkami, a okaze sie, ze w Rufusie jest 99 % charakterku wyzla i ... klapa.