Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Już jestem. Troszkę mnie tu nie było :shake:

Dziękuję wszystkim cioteczkom, że pamiętają i zaglądają do Rufusa :Rose:

Marinko, ten hotelik to byłaby wielka szansa dla Rufusa... Napisałam do Pani z oławskiego TOZu i liczę na jakieś wieści... dobre wieści... :-(

..... :sadCyber:

Posted

MyrkurDagur napisał(a):
Już jestem. Troszkę mnie tu nie było :shake:

Dziękuję wszystkim cioteczkom, że pamiętają i zaglądają do Rufusa :Rose:

Marinko, ten hotelik to byłaby wielka szansa dla Rufusa... Napisałam do Pani z oławskiego TOZu i liczę na jakieś wieści... dobre wieści... :-(

..... :sadCyber:

Mogę więc wstępnie złożyć propozycję Murce?

Posted

Marinka napisał(a):
Mogę więc wstępnie złożyć propozycję Murce?

Marinko, a czy ewentualnie, gdyby Rufus był już tym pierwszym w kolejce do Murki, ale jego sprawa niestety nie byłaby jeszcze zamknięta, to czy mógłby przeskoczyć go jakiś psiak, a Rufus ponownie byłby tym następnym "najbliżej" hoteliku? Ech, trochę to zakręciłam, ale mam nadzieję, że wiadomo o co chodzi :oops:

Pani na razie nie odpisuje...

Posted

MyrkurDagur napisał(a):
Marinko, a czy ewentualnie, gdyby Rufus był już tym pierwszym w kolejce do Murki, ale jego sprawa niestety nie byłaby jeszcze zamknięta, to czy mógłby przeskoczyć go jakiś psiak, a Rufus ponownie byłby tym następnym "najbliżej" hoteliku? Ech, trochę to zakręciłam, ale mam nadzieję, że wiadomo o co chodzi :oops:

Pani na razie nie odpisuje...

Z Murką mam tak ustawione, że Mari ma miejsce zapewnione jako pierwsza...nikt jej nie przeskoczy... oby u Rufuska wszystko nareszcie było na tak :sadCyber::happy1:... pisz proszę natychmiast jak coś będziesz wiedziała - najlepiej na maila:
ania.k-71@o2.pl

Posted

Marinka napisał(a):
Z Murką mam tak ustawione, że Mari ma miejsce zapewnione jako pierwsza...nikt jej nie przeskoczy... oby u Rufuska wszystko nareszcie było na tak :sadCyber::happy1:... pisz proszę natychmiast jak coś będziesz wiedziała - najlepiej na maila:
ania.k-71@o2.pl

Pani napisała mi, iż Rufus wciąż czeka na rozprawę swojego właściciela... :shake: Według niej to jeszcze potrwa... :angryy: Słów mi brakuje... Szlag mnie trafia !!!

Hotel u Murki to dla niego wielka szansa !!! A podobno niektóre schroniska wydają psy będące "dowodami w sprawie" do DT lub hotelu i dopiero po zakończeniu sprawy do DS. Dziś jeszcze raz będę pisać do tej Pani...

Posted

MyrkurDagur napisał(a):
Pani napisała mi, iż Rufus wciąż czeka na rozprawę swojego właściciela... :shake: Według niej to jeszcze potrwa... :angryy: Słów mi brakuje... Szlag mnie trafia !!!

Hotel u Murki to dla niego wielka szansa !!! A podobno niektóre schroniska wydają psy będące "dowodami w sprawie" do DT lub hotelu i dopiero po zakończeniu sprawy do DS. Dziś jeszcze raz będę pisać do tej Pani...

Koniecznie napisz, przecież on jest dowodem (żywym, nie przedmiotem :angryy: ), a nie sprawcą ... mnie też trafia szlag:mad:...u Murki miałby fantastycznie

Cudownie, że psiak dochodzi do siebie :cool3:

Posted

Marinka napisał(a):
Koniecznie napisz, przecież on jest dowodem (żywym, nie przedmiotem :angryy: ), a nie sprawcą ... mnie też trafia szlag:mad:...u Murki miałby fantastycznie

Napisałam. Mam nadzieję, że szybko odpowiedź otrzymam...

Co za kraj :shake: :angryy:

Posted

Jestem na tym forum od ponad miesiaca. Podczytujac " z ukrycia" bo niezalogowana, konczylam swoja lekture zawsze z zapuchnietymi oczami. Czlowiek dowiaduje sie jak bardzo zwyrodnialym i chorym potrafi byc gatunkiem. Bycie czlowiekiem to wcale nie brzmi dumnie ... Wiem, ze to plytka filozofia i dla Was to zadna nowosc ale pragne Wam wszystkim pomagajacym i wyrywajacym z niedoli te biedne zwierzeta pogratulowac przede wszystkim odwagi, konsekwencji w dzialaniu i charakteru. Slowem, jestem pelna podziwu dla Was.

A teraz do rzeczy ...

Przebywam w UK i bardzo chcialbym byc sponsorem Rufusa, pokochalam go od pierwszego wejrzenia (uwierzcie mi, to mozliwe!). Niestety oplaty bankowe to £20 za przelew. Czy istnieje mozliwosc PayPal? To byloby o wiele rozsadniejsze rozwiazanie dla ludzi wplacajacych z zagranicy gdyz nie placa zanych dodatkowych oplat. Postanowilam tez zadzialac z wlasnej strony na rzecz Rufusa i sklecilam cos takiego:

"Don't be scared [FONT=sans-serif][FONT=sans-serif][SIZE=2][FONT=sans-serif][SIZE=2]Rufus[/FONT][/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=sans-serif][SIZE=2]" I wish I could say. [/FONT]
[/FONT][FONT=sans-serif][FONT=sans-serif][SIZE=2][FONT=sans-serif][SIZE=2]Rufus[/FONT][/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=sans-serif][SIZE=2] was in a very sad state of affairs. There are no words to describe his pain and cruelty he’s been through. [/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=sans-serif][SIZE=2][FONT=sans-serif][SIZE=2]Rufus[/FONT][/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=sans-serif][SIZE=2] has been neglected and abused for about eight years! Starvation was his “every day companion” that almost killed him. Some how [/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=sans-serif][SIZE=2][FONT=sans-serif][SIZE=2]Rufus[/FONT][/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=sans-serif][SIZE=2] ended up in a good hands but still lonely, abandoned and full of fear about unsure tomorrow. Please open your hearts to [/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=sans-serif][SIZE=2][FONT=sans-serif][SIZE=2]Rufus[/FONT][/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=sans-serif][SIZE=2], he needs you now, he will need you and he did need you before ...sadly ... you were not there ...[/FONT]

[/FONT]
Postaram sie cos zadzialac i umiescic chociaz lokalne ogloszenia i zebrac jakies srodki pieniezne. Nie obiecuje zlotych gor bo zawsze rzeczywistosc wyglada inaczej.
Jak tylko bylabym w Polsce to bez wzgledu na odleglosc, zglosilabym sie na liste adopcyjna Rufusa (wiem, ze to proces, ktory troche trwa) ale niestety nie mieszkam w kraju:-(. Pozdrawiam Was wszystkie.

Z wyrazami szacunku. Freya

Posted

MyrkurDagur jak wejdzie na wątek na pewno sie ucieszy tymi wspaniałymi wiadomościami. Tak samo z reszta jak i wszystkie pozostałek ciotki z tego wątku. Witaj na pokładzie Freya73 :loveu:

Posted

:loveu: Freya :loveu: Nawet nie wiesz jak bardzo byłam zaskoczona, wchodząc dziś na wątek Rufusa - pojawiła się wspaniała osoba :multi: której słowa bardzo mnie wzruszyły i dały tak wiele nadziei :multi:

Freya - jestem bardzo szczęśliwa, że dołączyłaś do Nas i że tak bardzo przejęłaś się losem Rufusa - dziękuję Ci z całego serca i jednocześnie wiem, iż wiele cioteczek, również ucieszy się, że tu jesteś. A potrzeba właśnie takich ludzi - tych, którym los zwierząt nie jest obojętny, tych, którzy będę próbowali zmieniać i naprawiać tę całą potworność będącą dziełem pozostałych przedstawicieli naszego gatunku...

Napisałaś piękny, przejmujący tekst o Rufusie i mam nadzieję, że wzruszy on innych...

Dziękuję także za chęć wsparcia finansowego Rufusa :Rose: Jedyny problem jest taki, że ja nie znam się zbyt dobrze na zasadzie działania PayPal :oops: Czy któraś cioteczka mogłaby to objaśnić i napisać, czy można to jakoś załatwić? :oops:

Jeśli chodzi o samego Rufusa - psiak przybrał na wadze i czuje się dobrze, a przede wszystkim jest w bardzo dobrych rękach, u wspaniałych ludzi. Jedyny problem jest taki, iż trzeba czekać na rozprawę jego właściciela, zanim cokolwiek zrobi się z psiakiem... Dlatego z wpłatami musimy się wstrzymać do czasu umieszczenia Rufusa w DT lub hoteliku.

Freya - wspaniale, że jesteś ;)

Przy okazji pozdrawiam wszystkie cioteczki śledzące wątek Rufusa ;) :loveu:

Posted

MyrkurDagur napisał(a):
:loveu: Freya :loveu: Nawet nie wiesz jak bardzo byłam zaskoczona, wchodząc dziś na wątek Rufusa - pojawiła się wspaniała osoba :multi: której słowa bardzo mnie wzruszyły i dały tak wiele nadziei :multi:

Freya - jestem bardzo szczęśliwa, że dołączyłaś do Nas i że tak bardzo przejęłaś się losem Rufusa - dziękuję Ci z całego serca i jednocześnie wiem, iż wiele cioteczek, również ucieszy się, że tu jesteś. A potrzeba właśnie takich ludzi - tych, którym los zwierząt nie jest obojętny, tych, którzy będę próbowali zmieniać i naprawiać tę całą potworność będącą dziełem pozostałych przedstawicieli naszego gatunku...

Napisałaś piękny, przejmujący tekst o Rufusie i mam nadzieję, że wzruszy on innych...

Dziękuję także za chęć wsparcia finansowego Rufusa :Rose: Jedyny problem jest taki, że ja nie znam się zbyt dobrze na zasadzie działania PayPal :oops: Czy któraś cioteczka mogłaby to objaśnić i napisać, czy można to jakoś załatwić? :oops:

Paypal , to faktycznie rewelacja, a jego instrukcja obsługi jest prosta.
Należy wejść na stronę:
Płatności i przelewy internetowe - PayPal
wybierasz "załóż konto"
następnie wybierasz "konto specjalne", klikając na "rozpocznij"
podajesz dane i klikasz "załóż konto"
Na maila dostajesz link aktywacyjny, zatwierdzasz i już masz konto :lol:

A konto działa tak, że można odbierać i przesyłać pieniądze na inne konta.

Posted

Marinka napisał(a):
Paypal , to faktycznie rewelacja, a jego instrukcja obsługi jest prosta.
Należy wejść na stronę:
Płatności i przelewy internetowe - PayPal
wybierasz "załóż konto"
następnie wybierasz "konto specjalne", klikając na "rozpocznij"
podajesz dane i klikasz "załóż konto"
Na maila dostajesz link aktywacyjny, zatwierdzasz i już masz konto :lol:

A konto działa tak, że można odbierać i przesyłać pieniądze na inne konta.

Dziękuję za info Marinko :loveu:

Posted

MyrkurDagur, dziekuje za bardzo mile slowa i tak szczegolnie cieple przywitanie.
Nie moge zniesc tego, ze Rufus nadal czeka na final sprawy, ktorej konca nie widac. Pokrzepiajace jest jednak to, ze znalazl sie u dobrych ludzi i nie grozi mu juz najgorszy z wrogow - glod i oczywiscie zwyrodnialec.

Rufus jest bardzo urzekajacym psem, ma tak madre i dostojne spojrzenie.

Pierwszy raz zajme sie taka sprawa, ktora dla Was to zapewne chleb powszedni. Napisalam juz do organizacji "Dogs In Needs" oraz tak popularnej tutaj RSPCA i praktycznie czekam na odpowiedz. Dam ogloszenia w polskim sklepie, klubie i na plebanii (hahaha to sie nazywa marketing ;)). Musze jednak wiedziec kiedy to wszystko rozpoczac wiec czekam na dalsze info.

Pozdrawiam wszystkie Cioteczki na watku. Ciotka Freya:loveu:

Posted

Freya73 napisał(a):
Czy ktos mi podpowie co to takiego jest to podnoszenie? Nie mam pojecia, wiec z gory dziekuje.

własnie to robię pisząc z tobą, jeżeli ktos cos pisze na wątku on automatycznie idzie na samą górę, jest tylu ludzi tyle ważnych wątków, mało odwiedzane spadają na sam dół i mało osób go ogląda ,dlatego jeżeli ktos pisze" podnosimy " podnosi watek na pierwsze miejsce i ma większą szanse na dostrzeżenie -tak jak ty nas dostrzegłaś .

Mam nadzieję ,że dobrze wytłumaczyła :roll:

więc podnoszę ;)

Posted

Basia i Barni napisał(a):
Mam nadzieję ,że dobrze wytłumaczyła :roll:więc podnoszę ;)

dobrze wytłumaczyłaś :lol::lol::lol: to ja też sobie podrzucę na pierwszą stronę :p