agata51 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Rufusku, pamiętam i buziaki ślę. A kaska pójdzie na dniach. Quote
MyrkurDagur Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 Zaglądam do Rufusa i informuję, że dziś wpłaciłam 450 zł za kolejny miesiąc hotelowania naszego psiaka. ...w sprawie domu dla niego cisza... :shake: Quote
izulkabu Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 a jak stoi Rufusik finansowo, skoro kolejny miesiąc uregulowany ? Chodzi mi o saldo, bo ja jakoś cienka w obliczeniach jestem ;) choć wszystko na pierwszej stronie tak ładnie opisane :/ Quote
MyrkurDagur Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 izulkabu napisał(a):a jak stoi Rufusik finansowo, skoro kolejny miesiąc uregulowany ? Chodzi mi o saldo, bo ja jakoś cienka w obliczeniach jestem ;) choć wszystko na pierwszej stronie tak ładnie opisane :/ Zaraz podliczę wszystko, bo faktycznie tylko wypisuję wpłaty i opłaty, a sumy brakuje :oops: Quote
MyrkurDagur Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 MyrkurDagur napisał(a):Zaraz podliczę wszystko, bo faktycznie tylko wypisuję wpłaty i opłaty, a sumy brakuje :oops: Zrobione! ;) Zerknijcie proszę - mam nadzieję, że wszystko się zgadza... Quote
zuzlikowa Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Wznowione allegro Rufuska...dzięki Myrkurkowi wyróżnione:loveu: RUFUS_Piękny elegant szuka domu_Wyżeł_Sznaucer? (779316987) - Aukcje internetowe Allegro Quote
izulkabu Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 No ślicznie podsumowane :loveu: to ja w listopadzie dorzucę do hoteliku :lol: a może już nie będzie potrzeby, bo Rufusik w nowym domku się znajdzie :razz: Quote
scorpio133 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Nie bylo mnie długo a u psiaczka same dobre wiesci. Rufusku obys do dobrego , kochanego domku juz na zawsze trafił Quote
Kaja i Aza Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 To ja ponawiam pytanie, co z kastracja Rufusa? Chyba nie zamierzacie go wyadoptowac niekastrowanego. Quote
Marinka Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Piękny Rufusku :loveu:, melduję odnowiony cafeanimal: RUFUS_Piękny elegant szuka domu_Wyżeł_Sznaucer? (2950) - psy - oddam zwierzaka do adopcji - Ogłoszenia - Zwierzaki na CafeAnimal.pl Quote
scorpio133 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 witam Rufuska. Tyle ogłoszeń a domku nie widac:shake: a taki elegant zrobił sie z niego Quote
MyrkurDagur Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 Przede wszystkim melduję, że od kilku dni są na moim koncie pieniążki od Agaty51 dla Rufusa - dziękuję :loveu: ************ Zuzliku i Marinko - dziękuję Wam za ogłoszenia :loveu: Martwi mnie tylko, że pomimo tych ogłoszeń nikt się na razie Rufusem nie zainteresował... :shake: Ale może i na niego przyjdzie kolej... nie on jeden długo na dom musiał czekać... :roll: ************ [quote name='izulkabu']No ślicznie podsumowane :loveu: to ja w listopadzie dorzucę do hoteliku :lol: a może już nie będzie potrzeby, bo Rufusik w nowym domku się znajdzie :razz: Dziękuję Ci izulkabu :loveu: ************ [quote name='Kaja i Aza']To ja ponawiam pytanie, co z kastracja Rufusa? Chyba nie zamierzacie go wyadoptowac niekastrowanego. Nikt nie ma takich zamiarów... ale w sprawie adopcji nic się niestety nie dzieje... żeby chociaż ktoś zapytał, zainteresował się... a tymczasem cisza... :shake: Poza tym, zanim wydamy komukolwiek Rufusa, trzeba będzie zorganizować wizytę przedadopcyjną, a to potrwa... Quote
kluska z lublina Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 chciałbym dać opiekunom Rufusa zmartwionych postawą wobec innych psów parę słów na pocieszenie sama aoptowałam psa o potrzebie dominacji Gromka znanego niektórym z was jako Dramek pies jest bardzo spokojny i łagodny jednak mino że staruszek nie ma już prawie zębów po przybyciu do mnie na spacerach wdawał się w utarczki z każdym psem który przyjął jego wyzwanie jednak czas wspólnie spędzony zaufanie i zrozumienie które udało nam się zbudować wydało wspaniały plon Gromek wie że nie życzę sobie okazywania agresji i chwalę go za każdym razem kiedy nie zareaguje na zaczepki albo sam ominie szerokim łukiem psa którego łatwo sprowokować poza tym dużo lepiej jest odkąd chodzi bez smyczy jest pewniejszy bo inne psy biegające na naszym osiedlu luzem nie atakują go wykorzystując jego słabsza pozycję. Myślę że zachowanie Rufusa wobec spotykanych na neutralnym terenie psów jest do naprostwania tylko jednego nie da się przeskoczyć napewno nie zniesie spokojnie drugiego psa dominującego na swoim domowym terytoium tylko z psem dyplomatycznie reaguje na jego zaczepki może się to udać. osoba adoptująca musi mieć świadomość że to pies o chęci dominacji i odpowiednio z nim postępować zachować spokój nie krzyczeć na niego nie wpadać w panikę przy konflikcie tylko dać mu do zrozumienia że nie akceptuje takiego zachowania mocno wierze ,że to mądry pies i zrozumie o co chodzi ale szansę ma na to pewnie dopiero w nowym domku podzielam opinię że w dużym skupisku psów będzie zestresowany i trudno będzie mu zmienić zachowanie Quote
Randa Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Myrkur, zamierzamy kastrować, czy nie? A jeśli tak, to moze zacznijmy zbierać kasę. Quote
MyrkurDagur Posted October 22, 2009 Author Posted October 22, 2009 Randa napisał(a):Myrkur, zamierzamy kastrować, czy nie? A jeśli tak, to moze zacznijmy zbierać kasę. Tak, kastrujemy Rufusa - przecież nigdy nie pisałam, że jestem temu przeciwna. Jeśli chodzi o finanse na tę kastrację, to wyglądają one następująco: 332 zł od anonimowego darczyńcy i 200 zł od Ati. Ale to może być mało... bo to nie tylko kastracja, ale także pobyt psa w klinice przez kilka dni, a także transport jamora. Quote
MyrkurDagur Posted October 22, 2009 Author Posted October 22, 2009 Randa napisał(a):A ile jeszcze brakuje? To zależy, gdzie go będziemy kastrować... W klinice zaproponowanej przez jamora, kastracja psa wielkości Rufusa kosztuje około 450 zł (jeśli dobrze pamiętam), do tego 5 dni na obserwacji - muszę odnaleźć post, w którym podawałam dokładnie, czego dowiedziałam się od weterynarza z tej kliniki. Quote
Randa Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Cos tam drogo bardzo wychodziło. A czy w grę wchodzi jeszcze jakaś klinika? Quote
NaamahsChild Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Uwaga. W niedzielę we Wrocławiu na klinikach potrzebne są psy na pokazowe operację. Część zabiegu wykonują także studenci. Koszta zabiegu są symboliczne - ok 20-30 zł. Co Wy na to ciocie? Quote
Randa Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 nie wiem, transport daleko, czy to dodatkowo Rufusa za bardzo nie zestresuje chyba to nie najlepszy pomysł, może niech skorzystają z tego psy z bliższej okolicy nie macie jakiśch znajomych ciotek z okolicy jamora, które znałyby dobre kliniki po niższych cenach Quote
izulkabu Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 NamahsChild dobrze mówi. Słuchajcie,o ile się nie mylę, to hotel Jamora jest w okolicach Warcki tak ? a to tylko ok 60 km od Warszawy, może lepiej załatwić mu kastrację na SGGW w Warszawie ? Z tego co wiem na uczelni zawsze mozna poprosic, zeby pies byl "pacjentem dydaktycznym" wtedy koszty sa sporo nizsze, bo przypadek omawiany jest na zajeciach ze studentami...... spróbujcie, tam zadzwonić,może się uda Quote
MyrkurDagur Posted October 26, 2009 Author Posted October 26, 2009 Naa, dziękuję za tę propozycję w sprawie kastracji, ale to faktycznie byłoby za daleko... Koszty niewielkie, ale pozostałby poważny problem z transportem... A jeśli chodzi o kliniki w Warszawie, to mam jeszcze od Ati namiary na osobę z Dogo, która może mogłaby pomóc w sprawie tej kastracji... Odnalazłam także post, w którym podawałam informacje z tej kliniki zaproponowanej przez jamora: zabieg psa ważącego do 25 kg kosztuje 380 zł (powyżej 25 kg to już 470 zł), a doba hotelowa dla psa do 30 kg to 50-60 zł. Quote
Recommended Posts