Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już z biednego, wystraszonego psiaka mało pozostało. Pies jest bardzo odważny, obszczekuje obcych. Gdy wymknie się spod kontroli gania rowerzystów. :roll: Próbuje mu wpoić zasady dobrego wychowania, że np. nie skacze się na ludzi czy czeka się spokojnie na swoją miskę. Niestety, nie widzę na razie żadnych rezultatów.
Gdy moje psy biegają po ogrodzie, Piorun zmienia się o 180 stopni. Jest uległy, bardzo boi się moich psów, a zwłaszcza dużego owczarka- Borysa. Borys chce się z nim zaprzyjaźnić pobawić, Piorun niemiłosiernie boi się go.
Piorun jest bardzo kochany, pcha się na kolana, uwielbia pieszczoty.

Jestem zdania, że jest to cudowny pies, który trafił na nieodpowiedniego właściciela, który nie potrafił poradzić sobie z jego ogromnym potencjałem. Pies wychował się sam i wykorzystał swoje talenty w nieodpowiedni sposób.

Posted

woow, to sciagam aukcje, jak oni go odnalezli? sa z twojej miejscowosci? a tak pozatym to chcialam ci pogratulowac bo wiem ze jestes mala dziewczynka o wielkim serduszku:) i pomagasz wiecej niz inni:)

Posted

Opowiem wszystko, jeśli chcecie. ;)

Mój tata jechał rowerem do Lubochni. Piorun zaprzyjaźnił się z nim. Pobiegł za nim. Tak się złożyło, ze właściciel Pioruna jechał samochodem z przeciwnej strony. Facet go poznał i po godzinie przyjechał z dzieciakami do nas, do domu. Okazało się, że Piorun mieszka 3 km ode mnie, w Lubochni. U słynnego piekarza lubocheńskiego (ocelot, to ten, który ma budkę z chlebem u was na Niebrowie), a jego syn chodzi ze mną do szkoły, do równoległej klasy. :) Jaki ten świat mały...

Posted

To nie było tak...

Po śmierci teścia, gdy cała rodzina była zaobserwowana czymś innym, psy wychodziły za bramę. Widocznie komuś przeszkadzały i wywiózł do lasu.. :roll: Starszy wrócił, Piorun nie... Potem na drodze stanęła ciotka Zuzanna i tak się zaczęło. :)