mosii Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 jasne jasne, mozecie odwiedzac Fuksa, kto chce i kiedy chce.... najlepiej dzwonic bo i jeden i drugi adres własciwy;) charakter.... hmmmm.. nie chce sie zapędzac w ocenie, za krótko pies jest u mnie, poza tym ludzie zaunteresowani bedą na pewno czytac watek ale..... Fuks to trudny pies. Ma nie wiecej niz 1.5 roku do dwóch lat, (nie 4) Zero socjalizacji stąd takie zachowania lękowe. Ale jego natura nie jest lękliwa, w sytuacjach mu znanych zachowuje sie pewnie. Był szczuty na zwierzęta(baaardzo agresywnie reaguje na komende "bierz" itp:shake: ) agresywny do obcych ludzi(ale z elementami lękowymi), był drazniony przez kraty. Przekierowuje agresje. Do adopcji na razie sie nie nadaje, poznajemy sie, i zaczynamy pracować. Quote
HebaNova Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 :-o ale ma jęęęęęęęęęzor, kto go będzie chciał z takim łozorem :evil_lol: pozwolę sobie skorzystać z tych ładnych fotek, przekleję na stronkę fundacji :cool3: Quote
karluta Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Piękne psisko:p Wygląda na zadowolonego. A my wraz z nim cieszymy się, że nie siedzi bidulek w schronie:multi: Quote
Tengusia Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 no i prosze jakiez piekne psisko z tego naszego Fuksa :grins: Mosii ja sie do ciebie wybieram ale okazalo sie ze w pierwszy weekend czerwca musze byc w pracy i klapa :angryy: ale moze w drugiej polowie miesiaca mi sie uda :grins: Quote
HebaNova Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Fuks - w typie Mastifa - FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT kącik Fuksia Quote
furciaczek Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Az trudno uwiezyc ze to ten sam pies:loveu: http://img12.imageshack.us/img12/3555/img8814l.jpg Quote
JOMA Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 mosii - a ja życzę tobie cierpliwości do tego ślicznego, ogromnego wielkoluda - żeby wyszedł na psy :loveu: Quote
__Lara Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 mosii napisał(a):jasne jasne, mozecie odwiedzac Fuksa, kto chce i kiedy chce.... najlepiej dzwonic bo i jeden i drugi adres własciwy;) charakter.... hmmmm.. nie chce sie zapędzac w ocenie, za krótko pies jest u mnie, poza tym ludzie zaunteresowani bedą na pewno czytac watek ale..... Fuks to trudny pies. Ma nie wiecej niz 1.5 roku do dwóch lat, (nie 4) Zero socjalizacji stąd takie zachowania lękowe. Ale jego natura nie jest lękliwa, w sytuacjach mu znanych zachowuje sie pewnie. Był szczuty na zwierzęta(baaardzo agresywnie reaguje na komende "bierz" itp:shake: ) agresywny do obcych ludzi(ale z elementami lękowymi), był drazniony przez kraty. Przekierowuje agresje. Do adopcji na razie sie nie nadaje, poznajemy sie, i zaczynamy pracować. Jak to dobrze, że został zabrany ze schroniska, aż strach pomyśleć co by było gdyby tam został :roll: A jęzor to ma zabójczy :evil_lol: Quote
Nicol Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Co tam u Fuksa słychac? Jakies postępy robi chłopak?? Quote
Tengusia Posted May 16, 2009 Author Posted May 16, 2009 Mosii bywa na dogo sporadycznie o najnowsze wiesci najlepiej dzwonic o niej :grins: Quote
Tengusia Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 hotel mamy oplacony do 10 czerwca :grins: rozliczenie post 85 str 9 Quote
mosii Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Jest zdecydowanie lepiej z Fuksem, w stosunku do mnie i do osób mu znanych jest bardzo przyjazny i przyjemny, uczymy sie wszystkiego w zasadzie ale pies uczy sie szybko- szkolenie tylko metodami pozytywnymi. Mysle ze mozna juz go powoli ogłaszać dom bez zwierząt(choc widze ze Fuks próbuje zaprzyjaznic sie z jedną suką) bez dzieci z osobami z jako takim doswiadczeniem Quote
Nicol Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Dziękuję Mosii za wieści. Ja moge mu zrobic allegro i gratke, chyba że ktos inny chce to zrobic, dajcie znać dziewczyny. Mosii czy w ogłoszeniach mozna podawac Twój numer telefonu? Quote
Tengusia Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 ok juz wszystko wiemy a ogloszenia prosze podawac z moim telefonem 662 243 881 koniecznie z dopiskiem by dzwonic po godzinie 16:00 !!!!!! pytanie czy ktos moze sklecic tekst do ogloszen bo mi nijak nic nie wychodzi :shake: Quote
Tengusia Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Fuks - mix tosa inu - pies który poznał człowieka ze złej strony! Ma półtorej roku, człowiek dla niego to ból i zło! Trafił do schroniska przerażony, agresywny, skurczony niczym nie ten pies ... dzięki wielkiemu sercu wolontariuszy i miłośników psów dostał on natychmiastową pomoc i trafił do hotel gdzie pod okiem szkoleniowca ma czekać na ten jedyny, wymarzony dom! Pies przejawia agesje lękową, do osób znanych jest przyjacielski i ma pozytywny stosunek, do osób obcych potrafi być agresywny. Zwierząt nie toleruje. Jego lękliwość wg opini szkoleniowca bierze się z braku socjalizacji w wieku szczenięcym. Pies wymaga wiele pracy, długa droga jeszcze przed nim ale już teraz po tym czasie który spędził w hotelu możemy powiedzieć że pies robi naprawdę duże postępy, otwiera się powoli na ludzi, uczy się że człowiek to nie tylko zło i ból! Możliwe że nigdy nie będzie typowym kanapowym pluszakiem ale w odpowiednich rękach będzie wspaniałym towarzyszem i obrońcą domu. Docelowo szukamy mu domu z ogrodem, bez dzieci, bez innych zwierząt. Ważne jest aby jego przewodnikiem (właścicielem) była osoba z dużym doświadczeniem, z umiejętnościami szkolenia psów i prowadzenia psów trudnych po przejściach. By dom w którym zamieszka dał Fuksowi poczucie stabilizacji. Quote
Tengusia Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 [quote name='Nicol']Dziękuję Mosii za wieści. Ja moge mu zrobic allegro i gratke, chyba że ktos inny chce to zrobic, dajcie znać dziewczyny. Mosii czy w ogłoszeniach mozna podawac Twój numer telefonu? Nicol daj znac bo jak cos to allegro moze mu zrobic Agaga21 jak ja ladnie poprosze :oops: Quote
Tengusia Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 Mosii watek suni o ktorej ci mowilam http://www.dogomania.pl/forum/f28/amstaff-ludzie-na-wakacje-ona-z-auta-precz-138187/#post12321241 Quote
Nicol Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Pozwoliłam sobie odrobine zmienić tekst, mam nadzieje, ze nie macie mi za złe :oops:, dodałam równiez ze poszukiwany dom bez małych dzieci, bo takie 20letnie to chyba moga byc, co? :lol: PIES W TYPIE TOSA INU SZUKA ODPOWIEDNIEGO DOMU (642061789) - Aukcje internetowe Allegro PIES W TYPIE TOSA INU SZUKA ODPOWIEDNIEGO DOMU jak cos mam zmienic to prosze pisac Quote
Alicja Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 [FONT=Arial]Fuksik ....szukamy chłopaczku domeczku [/FONT] Quote
Tengusia Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 mialam pierwszy telefon, pan po glosie smiem twierdzic w starszym wieku, podobno mialy Tosy wczesniej ale sie im odeszlo za TM pan ma domek i zaklad swoj w domku, pies mialby mieszkac w kojcu i sama nie wiem ... czy te psy wogole nadaja sie do kojca? wiadomo ze teraz to krzywda sie nie dzieje bo cieplo jest ale co z zima? co wy o tym sadzicie? prosze o rady ... bo o ile wiem czego szukam dla amstaffow to tu troche sie gubie ... skoro on rzeczywiscie jest mieszancem Tosy to czy ktos moze mi cos wiecej o tej rasie powiedziec o tym jakie sa, jakie maja wymagania i wogole? Quote
Recommended Posts