Jump to content
Dogomania

[Katowice] Fuks ma wspanialy, wymarzony domek !!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

chorego psa do Mosii nie wezme za duzo u niej jest psow zeby ryzykowac, jutro porozmawiam na jego temat z Aneta czy nie daloby rady wziasc go do kliniki na diagnozowanie a potem jak bedziemy wiedzieli na czym stoimi ewentualnie zabrac go na hotel ;)

na molosach mialam deklaracje 2x 50zl/m-c to juz jest 1/4 utrzymania psa w hotelu miesiecznie :p

widze ze jest kolejna deklaracja na molosach 50zl/m-c + 100zl na teraz :grins:

jutro zadzwonie do Anety i dam wam wszystkim znac co dalej robimy ;)

Posted

Witajcie.....
widziałam na molosach że Ewusek zaproponowała pobyt u p.Beaty.
Pobyt to 20zł za dzień, czyli ok. 600zł za miesiąc. Z tego co wiem to miałby tam superowe warunki.

Są też pierwsze deklaracje - dwie osoby po 50zł i jedna 100zł. Zaraz założe psiakowi wątek na forum tosim. Jesli wszysto sie uda to my jako forum dołozymy brakujące 400zł miesięcznie (musze to uzgodnić na forum i uzyskac zgodę ludzi wpłacających na nasza tosiakową skarpete, zrobie to w ciągu dzisiejszego dnia). Tylko trzeba go jak najszybciej zabrac stamtąd. No i potrzebna będzie kasa na leczenie. My jako forum nie damy rady nic więcej dołozyc, będzie potrzebna Wasza pomoc tutaj!!!

Posted

Nicol napisał(a):
Tylko trzeba go jak najszybciej zabrac stamtąd.
Właśnie, trzeba by działać szybko, bo pies przeszedł na boksy ogólne i jest do wydania. Może go wziąć każdy, w każdej chwili.

Jeśli chodzi o finanse, to na pewno byśmy coś dołożyli z tzw. "katowickiego konta".

Posted

Czy ktoś może zarezerwować psiaka, żeby nie trafił w niepowołane ręce??
I co z hotelem? Czy Mosii przyjmie psa i za jaką kwotę?

Nasze forum jak najbardziej moze pomóc finansowo.

Posted

Powiem szczerze ze zaskoczyl mnie az taki odzew na moj apel, wogole nie sadzilam ze uda sie go wziasc na hotel wlasnie ze wzgledu na finanse a tu prosze jakie zaskoczenie :) jestescie naprawde wspaniali.

Ja ze swojej strony powiem ze probuje sie dodzwonic do Mosii w sprawie hotelu ale nie odbiera, bede jednak probowac dalej. Hotel jak dla mnie dobry, tanszy niz u Beaty bo 13zl/doba a i Monika (Mosii) jest osoba z duzym doswiadczeniem zarowno w opiecie jak i tresurze psow ;) no i sam hotelik duzo blizej latwiej bedzie nam go przewiezc.

Jutro Aneta z fundacji bedzie w schronisku i zarezerwuje psiaka jak i dowie sie jak tam z jego zdrowiem, jesli wszystko dobrze pojdzie to do konca tygodnia przewieziemy chlopaka na hotel.

Ja ze swojej strony powiem wam kilka rzeczy, po pierwsze zajmuje sie adopcjami bullowatych i na molosach nie znam sie wogole, nie znam ich charakteru i jakiego wlasciciela miec powinny, jakie warunki itd, tutaj potrzebowalabym waszych rad zeby zrobic selekcje nowych domow ;) chyba ze ktos jest w stanie wziasc odbieranie telefonow na siebie ... po drugie psa wezme na hotel tylko dzieki waszym deklaracja pomocy bez tego nie zdecydowalabym sie na to bo wiem jak trudnym i nieraz dlugim procesem jest szukanie domu i zbiorka pieniedzy na hotel a moje zdrowie nie sprostaloby kolejnemu wyzwaniu - ale dzieki wam mysle ze razem nam sie uda i pies znajdzie naprawde dobry dom!

Jak tylko uda mi sie skontaktowac z Mosii to dam wam znac czy mamy tam dla niego miejsce, jutro tez potwierdze czy pies bedzie nam wydany i kiedy ;)

raz jeszcze wielki uklon w wasza strone :)

poki nie bede miala potwierdzenia mozliwosci zabrania psa przez nas na hotel nie bede podawac numeru konta, poczekajmy na 100% pewnosc ze pies zostanie nam wydany wtedy ruszymy z kasa zeby nie trzeba bylo potem wszystkiego odkrecac gdyby jednak pies nie trafil w nasze rece - mysle ze tak bedzie uczciwie :)

Posted

mamy miejsce u Mosii, do jutra trzyma je dla nas :) jutro umowilam sie ze rano jej zadzwonie i potwierdze czy pies bedzie do niej jechal - tu znowu czekac bede na tel od Anety ktora w schronisku ma sie jutro dowiedziec o jego stan i ma mi dac znac czy psa mozna brac :) pies pojedzie do kliniki gdzie zostanie wykastrowany a w weekend przewioze go pociagiem do Mosii chyba ze znajdzie sie ktos kto moze pojechac autkiem to byloby super :)

to narazie tyle jutro popoludniu napisze co i jak ;)

Posted

Tengusia napisał(a):
w weekend przewioze go pociagiem do Mosii chyba ze znajdzie sie ktos kto moze pojechac autkiem to byloby super

Zapytaj Monikę, czy przypadkiem Jej brat nie będzie jechał do Katowic. Wiem, ze często jeździ, a nuż....
Wymiziaj przy okazji naszego collaczka u Mosii :)

Posted

myśle żeby pociągiem się nie porywać skoro on taki spanikowany, jak nie będziecie mieć transportu samochodowego, to pogdam z moim Tz, myśle że nie będzie problemu jednak do 18 pracujemy, więc dopiero po 18 wyjechalibyśmy z Gliwic do Katowic po niego, no i do Częstochowy. Potrzebuje tylko informacji czy jest agresywny, jeśli tak to mój Tz się nie zgrodzi, szczególnie że jest taki duży.

Posted

iwona213 napisał(a):
jestem pod wrazeniem tak szybkiej akcji.

Skąd dokąd trzeba psiaka przetransportować??

Z Katowic do Czestochowy (jakies 30 min od Czestochowy jeszcze) ale poki co moze moj TZ ze mna pojedzie, jutro bede z nim o tym dyskutowac ;)

Posted

Qrcze, przewożenie psa tak spanikowanego i o takiej masie musi być wyzwaniem:-o A jeszcze pociągiem...:p

Niestety ja mam daleko, nie mogę pomóc:shake:

Posted

Spinca napisał(a):
Zapytaj Monikę, czy przypadkiem Jej brat nie będzie jechał do Katowic. Wiem, ze często jeździ, a nuż....
Wymiziaj przy okazji naszego collaczka u Mosii :)

widzialam collaczka podobno ma charakterek :diabloti: wymiziam z pewnoscia :loveu:

Posted

Przepraszam za off...
Zbieramy fundusze na płatny DT dla bezdomnej suni i jej 7 szczeniąt. Wczoraj byłem świadkiem niewiarygodnej męczarni szczeniaków w schronie, które umierały na betonie na parwo... Nie chcę, żeby te psy spotkał podobny los... Za każdą, nawet najmniejszą wpłatę - dziękuję!
Wątek rodzinki: http://www.dogomania.pl/forum/f28/bezdomna-sunia-7-szczeniat-potrzebne-wsparcie-finansowe-136999/

Posted

iwona213 napisał(a):
myśle żeby pociągiem się nie porywać skoro on taki spanikowany, jak nie będziecie mieć transportu samochodowego, to pogdam z moim Tz, myśle że nie będzie problemu jednak do 18 pracujemy, więc dopiero po 18 wyjechalibyśmy z Gliwic do Katowic po niego, no i do Częstochowy. Potrzebuje tylko informacji czy jest agresywny, jeśli tak to mój Tz się nie zgrodzi, szczególnie że jest taki duży.

dam ci znac jakby co, co do agresji nie wiemy jaki jest ale mysle ze jak tylko pojedzie do kliniki bedziemy wiedziec na czym stoimy, mielismy bialego amstaffa ktory tez w schronisku byl przerazony a poza nim byl najukochanszym psem swiata ;) co do jazdy samochodem zawsze mozna dac mi cosik na uspokojenie jak by szalal :)

Posted

Super, że u Mosii jest miejsce. Mam nadzieje, że wydadzą psiaka i jak najszybicej uda sie go przewieźć do Mosii. Podróż pociągiem to chyba nie jest dobry pomysł, on przerażony jest biedak. Co do charakteru molosa to jak najbardziej mozesz liczyc na nasza pomoc.

Posted

Ja zupełnie nie wiem o co poszło fundacji Rottka. Śledzę również forum bordoże i z tego co wiem to i oni hoteluja czasem psy u Mosii i nie doczytałam sie jakichkolwiek zastrzeżeń.
Jeśli macie zaufanie do Mosii i jest to dla Was wygodniejsze to niech psiak idzie do niej, takie jest moje zdanie. Komuś trzeba wkońcu ufac na tym świecie kurcze.....
Poza tym niestety z racji odległości ja nie będe mogła jeździć do psiaka i czuwac nad nim, robić zdjęć, sprawdzać jego postępów, a wszystkie te informacje będa konieczne by znaleźć mu właściwy dom. Jesli hotel u Mosii lepiej Wam pasuje to nie ma nad czym sie zastanawiać.

Posted

Fundacja DrLucy też hoteluje owczarki u Mosii. Byłam tam osobiście, teren do pozazdroszczenia i ogromna wiedza Moniki robią wrażenie. Nie musicie się martwić o warunki w jakich mieszkają u Niej psy.

Posted

Pies jutro bedzie mial kastracje, w weekend zawioze go do Mosii (mam nadzieje ze uda mi sie zalatwic kogos z autem bo szczerze nie usmiecha mi sie z nim pociagiem jezdzic)

pieniadze prosze wplacac na konto fundacji SOS dla zwierzat :)

dane do przelewu

Fundacja SOS dla Zwierząt
Konto bankowe: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001
41-303 Dąbrowa Górnicza
ul. Kasprzaka 62 m21
z dopiskiem "pomoc dla molosa"

bardzo prosze aby dopisek wplat byl dokladnie taki jak napisalam bo tylko dzieki temu nie bede miala problemow z przeplywem informacje od kogo pieniadze wplynely i kiedy, czesto ludzie wpisuja sobie co popadnie w tytule przelewu i potem jest duzy problem z namierzeniem wplat tym bardziej ze ja nie mam wgladu w konto fundacji informacje te udziela mi dziewczyna ktora zajmuje sie ksiegowoscia fundacji ;)

Posted

potrzebujemy imie dla chlopaka !!!!!

ja mysle nad FUKS bo chlopak mial niesamowitego fuksa ze dziewczyny od rodesianow i molosow postanowily go sponsorowac w hoteliku :grins:

czekam na inne propozycje !!!

Posted

Jeśli nie macie transportu mam dwie propozycje:
możemy z TZ podrzucić psiaka do Mosii za zwrotem kosztów paliwa lub jeśli wolicie mogę udostępnić auto jeśli macie kierowcę a auta wam brakuje. Tylko nie wiem czy chłopak zmieści się do cinqucento bo auto TZ poszło do kasacji i tylko to nam zostało:roll:

Posted

deklaracje

Ewusek (molosy) 50 zl/m-c
Aneta1 (molosy) 50 zl/m-c
Js (molosy) jednorazowo 100zl potem 50 zl/m-c
Nicol jako datek z forum (rodesiany) 400 zl/m-c

to jest wiecej niz potrzeba nam na miesieczne utrzymanie psa u Mosii (pobyt miesieczny to 400 zl/-mc) bardzo bardzo wam wszystkim dziekuje :)

poczatkowo z pierwszych wplat pozwole wziasc pieniadze na przewiezienie psa, na zakup porzadnej obrozy co by bezpiecznie go przewiezc (smycz wezme od swoich psow)

zobaczymy tez jak bedzie z jego zdrowiem, poki co weci twierdza ze psiakowi nic powaznego nie jest i tylko troche sie przeziebil ;) mysle ze i tak bedzie potrzebna mu wizyta u weta co by go skontrolowac ...

Posted

Cel wpłat ma być "pomoc dla molosa" i tylko tak.
Dzięki temu dokładnie wiem, które są na Fuksa.
Jak ci, którzy wpłacają ujawnią nicki, będę wpisywać.
Wpłaty są w poście nr 85.