Tengusia Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Fuks od 10 maja przebywa w hotelu dla psow u Mosii ;) hotel mamy oplacony do 10 lipca :grins: rozliczenie post 85 str 9 Pies w typie mastifa. Bardzo wystraszony. Boi się ludzi, boi się praktycznie wszystkiego. Przez pierwsze 2 tygodnie pobytu w schronie objawiał agresję lękową, teraz już nie jest agresywny, ale potwornie wystraszony. Ten pies praktycznie nie idzie tylko się czołga :-(. Bardzo źle znosi pobyt w schronisku. Obecnie jest na leczeniu - ma albo kaszel kenelowy albo nosówkę :-(. Przydałby się jakiś dt, który by się nim porządnie zajął, zrobił test na nosówkę, leczył i pozwolił na nowo uwierzyć w człowieka... Ma ok. 3-4 lat. Jego numer to 417/09. kontakt w sprawie psa ze mna na pw ;) Quote
Spinca Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Właściciele przeprowadzili się do małego mieszkania i mają nienormowany czas pracy? Przepraszam za komentarz, ale .... Zaznaczam, dajcie znać jak trzeba ogłoszenia, allegro, pomogę. Ale to pewnie potrwa, skoro bida chora :( Quote
Tengusia Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 watek na molosach http://www. forum. molosy. pl/showthread.php?p=733893#post733893 (adres trzeba wkleic bez spacji!!!) Quote
irysek Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 spinca, a skad takie info o wlascicielach? skad psiak sie znalazl w schronie, oddali go wlasciciele, ktos go znalazl. biedunio, taki duzy, a taka trzesidupka. zanim sie obejrzy bedzie juz w DT :) Quote
sacred PIRANHA Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 o rany jaka bidulinka:placz: zaznaczam i ide spac kombinujac... Quote
Spinca Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 irysek napisał(a):spinca, a skad takie info o wlascicielach? skad psiak sie znalazl w schronie, oddali go wlasciciele, ktos go znalazl. biedunio, taki duzy, a taka trzesidupka. zanim sie obejrzy bedzie juz w DT :) Chwilę wcześniej skomentowałyśmy z Ciotkami post o nowym domu dla astka, bo Państwu się priorytety w życiu zmieniły. Nie powinnam była być złośliwa, przepraszam, ale poniosło mnie trochę. Nie na temat się tu wypowiedziałam, ale serce mnie boli jak widzę piękne psy tam gdzie nigdy ich noga nie powinna postać. Nikogo nie chciałam zmylić, nie znam historii tego psiaka :-(Przepraszam za offa Quote
karluta Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Zaznaczam sobie i podnoszę. Taki piękny musi iść szybko do domku Quote
maciaszek Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Pies trafił do schroniska odłowiony, znaleziony na ulicy. Minęła już jego kwarantanna, nikt się po niego nie zgłosił. Jest maksymalnie przerażony. Najpierw objawiał agresję lękową (jak był na kwarantannie), a teraz jest "tylko" przerażony. Kiedy przyprowadzono mi go do zdjęcia, to myślałam, że jest o połowę niższy, bo na takich ugiętych łapach szedł. Gdyby mógł to pewnie by się czołgał. Do tego jest chory. Glut ma do pasa. Albo kaszel kenelowy albo nosówka. Testu nikt nie robił - takie realia schroniskowe (testy drogie są). Dostaje leki. Jest odizolowany. Jak będzie lepiej to będzie, jak nie to... Na razie jest na początku leczenia, zobaczymy za kilka dni czy będzie jakaś poprawa. A to więcej zdjęć, choć wszystkie prawie takie same, bo pies za cholerę nie wstanie :( Tu była próba zachęcenia go do wstania ale spełzła na niczym... Quote
Tengusia Posted May 1, 2009 Author Posted May 1, 2009 piekne psisko z niego, strasznie mi go zal glownie ze wzgledu na jego zdrowie zarowno to fizyczne jak i psychiczne :( chcialabym mu jakos pomoc ale nie wiem jak jeszcze :placze: Maciaszku czy jest szansa bysmy razem podjechaly do schroniska i wziely malucha na trawe by zrobic mu dobre zdjecia ??? takie ktore oddalyby jego urok ktory niewatpliwie ma :grins: Quote
maciaszek Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Tengusia napisał(a):Maciaszku czy jest szansa bysmy razem podjechaly do schroniska i wziely malucha na trawe by zrobic mu dobre zdjecia ??? takie ktore oddalyby jego urok ktory niewatpliwie ma :grins:Tak, jak pisałam Ci na gg - nie ma takiej opcji. OIn wyjątkowo został mi wyprowadzony do zdjęcia, bo jest już jakiś czas w schronie, a nie ma jego fot (bo wcześniej był agresywny). Teraz jest chory i nie zgodzą się na jego wyprowadzanie :shake:. Poza tym on jest taki przerażony, że lepszej foty raczej byś nie uświadczyła, najwyżej rozpłaszczenie na trawie... Quote
Tengusia Posted May 1, 2009 Author Posted May 1, 2009 chyba musze zagadac Anetke o ta sierotke :roll: trzeba mu jakos pomoc bo inaczej czeka go ... :placz: Quote
Tengusia Posted May 1, 2009 Author Posted May 1, 2009 mialam jedna propozycje DT zapytam dziewczyny moze zgodzi sie go wziasc, jutro bede u Mosii to z nia tez pogadam o tym biedaku ... trzeba jakos mu pomoc przeciez ... Quote
maciaszek Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Tengusia napisał(a):mialam jedna propozycje DT zapytam dziewczyny moze zgodzi sie go wziasc, jutro bede u Mosii to z nia tez pogadam o tym biedaku ... trzeba jakos mu pomoc przeciez ...Dowiem się jutro czy w ogóle go wydadzą takiego chorego... Bo nie muszą, a nawet w zasadzie nie mogą :shake: Jeśli się nie uda to do wzięcia były po wyleczeniu dopiero. A czy ten ew. dt ma psy? Nie zapominaj, że czy jest chory na kaszel kenelowy czy na nosówkę, to jest źródłem zakażenia dla innych psów :(. Czyli do mosii raczej nie powinien jechać... Quote
Tengusia Posted May 2, 2009 Author Posted May 2, 2009 DT odpadl :( co do Mosii to bardziej chodzilo mi o znajomosci, moze ona zna kogos kto moglby pomoc przy tym biedaku :( Quote
Isadora7 Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Serce z żalu się zwija. Zaraz wezmę sie za baner. Quote
Tengusia Posted May 2, 2009 Author Posted May 2, 2009 Isadorko dziekuje ci bardzo :loveu: czestowac sie bannerkami ciotki :evil_lol: Quote
maciaszek Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Dzwoniłam dziś do schroniska. Pies został przeniesiony do kojców ogólnych i jest do wydania, czyli jak ktoś go zechce to zostanie wydany. Ale z zaznaczeniem, że jest chory i trzeba go leczyć! Tengusiu, powiedziałam w schronie, że to Ty założyłaś wątek i go pilotujesz i że jakby co to Ty będziesz do nich dzwonić w sprawie psiaka. Kierowniczka Cię pamiętała i miło się o Tobie wypowiadała. Quote
Recommended Posts