Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

05.07.09,
Onek w hoteliku u Megii1, w Serocku.
Jedna doba 12zł, prosimy o pomoc w ogłaszaniu i utrzymaniu psiaka!

20.06.2009
Jest szansa na hotelikowanie Onka, 12zł/dobe.
Potrzebne pieniądze i transport z okolic Piły do Warszawy!

---

Nero to młody pies, ma ok. roku. Jest grzeczny, ładnie chodzi na smyczy. Dobrze dogaduje się z innymi psami, lubi dzieci. Bardzo inteligentny, lubi się uczyć.
Jest aktywny, lubi biegać, bawić się i pilnuje posesji, na której mieszka. Nie jest agresywny.

Nero jest odrobaczony i zaszczepiony.
Szukamy dla niego najchętniej domu z ogrodem, bo pies na dużo energii. Mieszkanie z dużą ilością spacerów też jest mile widziane ;-)
Pies nie będzie wydany do kojca czy na łańcuch.
Kontakt w sprawie adopcji:
Tel: 507 443 597, email: i.puchalska@googlemail.com
Aukcja ma charakter charytatywny i ma na celu znalezienie domu dla psa. Zastrzegam sobie prawo do jej zakonczenia przed czasem jeśli znajdzie się wymarzony dom.
Proszę o kontakt telefoniczny lub mailowy przed zalicytowaniem. Licytacja nie oznacza nabycia psa, wcześniej konieczna jest rozmowa i wizyta przedadopcyjna.
Zastrzegam sobie prawo wyboru najlepszego domu dla psa.

---

przygarnijzwierzaka
cafeanimal
animalia
adopcjapsa
pajęczyna
adsy
telezoo
eoferty.com.pl
kupsprzedaj.pl
szerlok.pl
oglosili.pl
ofertownia.pl
warsza.pl
ogloszeniadrobne.warszawa.pl
wa.stacja.biz
Przeżyłem schronisko... Ja, Nero, owczarek niemiecki.
adopcje.org
psy.pl
e-zwierzak.pl
kupiepsa.pl
allegro.pl

+
-120zł -Mysza 1
-50zł-p.Alina z Wołomina
RAZEM:170zł
-
-25zł-wykupienie ze schroniska
-30zł-bilety z i do Bydgoszczy
-67zł-weterynarz (książeczka,odrobaczenie, odpchlenie, szczepienie zakaźne)
-bilett do i z Warszawy-60zł+15zł pies
RAZEM:197zł

---
Pies to jeszcze szczeniak, ma około 9-10 miesiecy, bez problemu dał się odrobaczyć. Cieszy się z pieszczot, chciał wyjść, pobiegac, a nie może nawet wyjść z kojca
To schronisko to jedno wielkie nieporozumienie, psy nie mogą wychodzić, mieć zdjęć, ogłoszeń, NIE BO NIE!!
Do schroniska przychodzą juz tylko rolnicy, a ten pies się zmarnuje na łańcuchu...
Bez DT nie ma szans na normalne życie, jesli ktoś mógłby pomóc oferuje się z ogłoszeniami, pomoge ile moge, byleby udało się go uratować...

Kliknij tutaj, by zobaczyć cały obrazek.

603 224 392
aaadamczak@wp.pl

• Replies 261
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pietrucha204 napisał(a):
a jak myślicie? jak zachowywał by się w mieszkaniu? tzn umie zachować czystość itp? ma ktoś więcej info o nim? zdjęć?

To młody pies, więc nawet jeśli nie mieszkał w srodku to szybko powinien załapać o co chodzi ;)
Moja suka kilka lat mieszkała w kojcu, a teraz w mieszkaniu ani razu jej sie nic nie zdarzyło.

To co wiem napisałam, zdjęc nie będzie bo jest zakaz wolontariatu , ogłoszeń, zdjęc, itp...
ale normalnie uszy ma stojące, sierść półdługą, taką właśnie onkowatą,miłą w dotyku
Pies jest młodziutki, energiczny, przywieziony przez SM, mnie nie zna a zaczął skakać i się łasić, dał się zakroplić i odrobaczyć, je ładnie z ręki, pozwala soboe grzebać w misce.

Posted

pietrucha204 napisał(a):
to może zapiszmy go gdzieś u kogoś i tak nie ma w tej chwili innego rozwiązania:(( a w między czasie pozbierać jakies fundusze na jego utrzymanie

Bardzo słusznie, kto odpowiada za ten wątek i się tym zajmie?

Posted

to w sumie ogłoszenia już można dawac gdzie się da. na razie trzeba coś o zbiórce kasy napisać. a moze spróbuj też do lokalnej prasy w pile ? że oddasz młodego psa w typie ON nie na łańcuch? ja u nas zaczynam od takich ogłoszeń jak jest akcja ;) allegro już u mnie leci ale musze je bardziej dramatyczne zrobic :roll:

Posted

Szczurosława napisał(a):
Za tydzień/dwa może byc miejsce.
Doba 10zł z karmą /15zł bez karmy

Fajnie by było gdyby tak było ale chyba jest odwrotnie;)
10 zł bez karmy.

Zauroczył mnie ten psiak więc będę wpłacać. Nie deklaruję konkretnej kwoty, bo zobaczę ile osób tu przyjdzie. Na razie strasznie pusto:shake:

Posted

no wlaśnie:// moze trzeba pozmieniać tytuł wątku? że jest DT ale trzeba kase pozbierać? ja tez w tej chwili nie powiem ile ale nawet 30 osób po 10 zł ;) + wór jakiejś karmy:) nie musi być niewiadomojakasuper;)