Jump to content
Dogomania

Kropka-od szczeniaka w schronisku. Straciła wzrok. Święta spedzi w nowym domu!!! :)

Recommended Posts

Posted

gonia66 napisał(a):

A kropeczka nie daje mi spokoju..;(..mysle intensywnie....zbierajmy deklaracje..jesli sie nie uda znaleźć bezplatnego domku, to deklaracje zawsze sie przydadza..a jesli znajdziemy, to pieniazki bylyby potrzebne na leczenie wyposazenie Kropeczki, transport....lepiej "oddac" deklaracje, niz mialoby ich brakowac....

Absolutnie się zgadzam! Nic nie szkodzi zbierać deklaracje - najwyżej się ich nie ściągnie, a tak - to zostawiamy ślepego psa na umarcie bez żadnej próby pomocy. Może się nie uda, ale tak po prostu wzruszyć ramionami??

• Replies 248
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

NIE NIE NIE!!!!!NIE WZRUSZYC RAMIONAMI ABSOLUTNIE!!!!!!Musimy Kropeczke wydostac....MAm wiadomosć od kochanej Kochanej Cioetczki malicji, ze przesle na moje konto dla Kropeczki(na moje dlatego, ze jeszcze wysyla dla innego psiunia)ok 140 zł:):):)To oczywiscie wplata jednorazowa, ale za to jaka:)
KTO JESZCZE CHCE POPRAWIC LOS TEJ PRZEKOCHANEJ SUNI, KTORA NIE ZNALA INNEGO ZYCIA POZA SCHRONISKOWYM?????

Posted

Kropeczko..pamietamy o Tobie....trzymaj sie dziewczynko dzielnie, niebawem przyjdzie "odsiecz"...znajdziemy dla Ciebie najlepszy z domkow...tylko pamietaj, ze masz czekac i walczyc..masz życ..dla nas:)

Posted

gonia66 napisał(a):
Kropeczko..pamietamy o Tobie....trzymaj sie dziewczynko dzielnie, niebawem przyjdzie "odsiecz"...znajdziemy dla Ciebie najlepszy z domkow...tylko pamietaj, ze masz czekac i walczyc..masz życ..dla nas:)

Gonia66 ale ładnie to ujęłaś :)
Teraz ja tylko będe w schronie to dam jej coś do jedzenia żeby głodna nie była...

Posted

Tola^^ napisał(a):
Gonia66 ale ładnie to ujęłaś :)
Teraz ja tylko będe w schronie to dam jej coś do jedzenia żeby głodna nie była...

i PROSZE O GLASKI SPECJALNIE OD CIOETCZEK DOGOMANIACKICH:)pOWIEDZ JEJ NA USZKO ZE JUZ SIE TROSZCZYMY:) i ze jej nie zostawimy:D
Tolu- wyslalam Ci maila:)

Posted

dziekuje ze nie zostawiacie Kropeczki.
napisałam do kobiety którą poznalałm u mnojej znajomej, mówiła ze jak bedzie w schornie bardzo potrzebujący pies to wezmie, wczoraj o niej sobie przypomniałam i właśnie pisze do niej bo tylko maila mam, nie wiem na ile jest powazna, trzeba ja sprawdzić ale mam nadzieje ze moze Kropke wezmie, tymbardziej ze sa deklaracje i mozna jej pomóc w utrzymaniu Kropulca...

Posted

ana666 napisał(a):
napisałam do kobiety którą poznalałm u mnojej znajomej, mówiła ze jak bedzie w schornie bardzo potrzebujący pies to wezmie, wczoraj o niej sobie przypomniałam i właśnie pisze do niej bo tylko maila mam, nie wiem na ile jest powazna, trzeba ja sprawdzić ale mam nadzieje ze moze Kropke wezmie, tymbardziej ze sa deklaracje i mozna jej pomóc w utrzymaniu Kropulca...

Niecierpliwie czekamy!!!

Posted

ana666 napisał(a):
BYloby cuuuudownie..ja tez napisalam w jedno cudowne miejsce..ale obawiam sie ze za to zbiore razy:/...no ale trudno- kto nie ryzykuje, ten nie zyje:D

Posted

gonia66 napisał(a):
BYloby cuuuudownie..ja tez napisalam w jedno cudowne miejsce..ale obawiam sie ze za to zbiore razy:/...no ale trudno- kto nie ryzykuje, ten nie zyje:D

Tak to właśnie jest... A może akurat?

Posted

REJA napisał(a):
Oczywiście się dokładam na Kropeczkę jak obiecałam .Deklaruje 20zł

Dziękujemy!!!!

DEKLARACJE STAŁE:

50 - Ketunia
10 - Bjuta
10 - Sodalis
20 - Rodzice Maciusia
30 - Lika1771
20 - Reja

czyli 140

Posted

REJA napisał(a):
Oczywiście się dokładam na Kropeczkę jak obiecałam .Deklaruje 20zł

BArdzo dziekujemy cioteczce Reja za kolejna deklaracje..jak tylko ochlone z Edim i Swiatem to zrobie szturm z prosba o deklaracje..ale moze do tego czasu ktos by mi pomogl??Bo ja to juz troszke sie wstydze i martwie ze moich maili to juz nie beda chcieli nawet czytac:/..trzeba rozeslac watek po cioteczkach...i wujaszkach...jak bedziemy miec deklaracje to zobaczycie ze i "bezplatny" DT sie znajdzie:)

Posted

gonia66 napisał(a):
BArdzo dziekujemy cioteczce Reja za kolejna deklaracje..jak tylko ochlone z Edim i Swiatem to zrobie szturm z prosba o deklaracje..ale moze do tego czasu ktos by mi pomogl??Bo ja to juz troszke sie wstydze i martwie ze moich maili to juz nie beda chcieli nawet czytac:/..trzeba rozeslac watek po cioteczkach...i wujaszkach...jak bedziemy miec deklaracje to zobaczycie ze i "bezplatny" DT sie znajdzie:)

Ja jutro będę mogła wysyłać PW prośbą o deklaracje dla Kropcieńki :)

Posted

Kiri211 napisał(a):
Słuchajcie z Kropcią coraz gorzej...sama skóra i kości. Ledwo się porusza.
Jak wcześniej pisała Tola, że Kropcia znalazła sobie kolegę lecz nasz
Pluto odszedł za TM ['] był tak stary, że wogóle nie mógł chodzić.
I Kropka znów została sama w wielkiej zimnej budzie:(

jesli możecie gdzieś znaleźć , kupić słomę ( najłatwiej gdzieś w stadninie) to wymoście jej budke ..
słoma grzeje i nie zbiera wilgosci , psiakowi wtedy łatwiej przetrzymac chłody a szczególnie mrozy.

czy ktos zastanowił sie dlaczego Kropka oślepła ??? i szukał przyczyny?

slepota nie przychodzi ot tak ..
z objawów które podajecie na wątku , niestety ale bardzo mi to pasuje na cukrzycę ...
nie leczona daje takie objawy ....ślepota, chudnięcie i to ostre, osłabienie tylnych łap....
czy ktos ma zwyczajny glukometr ??
mozna to prosto i łatwo sprawdzić ...w schronisku również ..kropelka krwi i pasek i będzie wiadomo..
dziwi mnie postawa kierownika schroniska -- psa nie wyda na dt ale prostego badania u suni nie zrobi bo i po co
sama odejdzie ...
więcej nie napiszę bo to okrutne .
ona nie ma juz czasu
bardzo bardzo mi żal suni

Posted

Słoma już jest kupiona...
Kierownik ją kupił:crazyeye:
Normalnie mnie zaskoczył bo mówił że nie będzie słomy w tym roku jednak chyba zmienił decyzje :multi: