Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='teapot']Nie uwierzycie:
Zuza sikała opierając ciężar ciała na tylnych łapkach! :multi::multi::multi:

Karmiłam ją, gdy nagle zaczęła się wiercić. Chciałam gnojka odłożyć na podkład, więc wsadziłam dłoń pod nią i przenoszę. Gdy już miałam kłaść - Zuza zaparła się tylnymi łapkami i nie dała się położyć. Próbowałam raz i drugi, aż doszłam do wniosku, że mała chce "postać" i wtedy Zuzka najzwyczajniej w świecie zaczęła siusiać!!! Prawie jak normalny pies! Potem bez sprzeciwu dała się położyć. :multi:

jak ja lubię takie poniedziałkwe niespodzianki :loveu:. suzy, całusy!

erazm - coś krótki ten miesiąc miodowy :roll:.
ale na pewno było bosko i romantycznie. powiedz, ze tak :p

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Erica']Czy Suzy nadaje się już do adopcji?
Tutaj ktoś szuka małej, yorkowatej: http://www.dogomania.pl/forum/f97/przygarniemy-suczke-rasy-mini-najlepiej-wielkosc-w-stylu-yorka-mini-na-krotkich-noga-139447/
Erica, wybacz- czy poświęciłaś choć chwilę, żeby poczytać wątek?
Suzy prócz tego, że jest yorkiem- jest psem więcej niż specjalnej troski. Nie chodzi, nie jest w stanie samodzielnie dostać się do miski z wodą czy zjedzeniem. W efekcie siusia i kupka pod siebie i nie może się na tyle skutecznie przemieścić, żeby nie leżeć we własnych odchodach.
Trzeba jej trzy razy dziennie podawać leki, rehabilitować. Małej poświęca się minimum 3-4 godziny dziennie na intensywną opiekę i pracę, prócz tego cały dzień powinna dostawać bodźce pobudzające ją do rozwoju.
Oczywiście nie wspomnę o kosztach utrzymania dziewczynki.

A odpowiedź na Twoje pytanie: Tak, Zuza nadaje się do adopcji, ale nie znam człowieka który również by się do tego nadawał.

Posted

teapot napisał(a):
Erica, wybacz- czy poświęciłaś choć chwilę, żeby poczytać wątek?
Suzy prócz tego, że jest yorkiem- jest psem więcej niż specjalnej troski. Nie chodzi, nie jest w stanie samodzielnie dostać się do miski z wodą czy zjedzeniem. W efekcie siusia i kupka pod siebie i nie może się na tyle skutecznie przemieścić, żeby nie leżeć we własnych odchodach.
Trzeba jej trzy razy dziennie podawać leki, rehabilitować. Małej poświęca się minimum 3-4 godziny dziennie na intensywną opiekę i pracę, prócz tego cały dzień powinna dostawać bodźce pobudzające ją do rozwoju.
Oczywiście nie wspomnę o kosztach utrzymania dziewczynki.

A odpowiedź na Twoje pytanie: Tak, Zuza nadaje się do adopcji, ale nie znam człowieka który również by się do tego nadawał.

A do tego ma wredny charakter i wymaga biustu w rozmiarze co najmniej C:diabloti:

Posted

Wszyscy myślą, że mała żyje jak księżniczka.

Ma wielkie łoże:

Obróżki ze szlachetnych kamieni:

Perły

Wierzą w bajki o codziennych masażach:

Posted

Isadora7 napisał(a):
Ja już powiadomiłam odpowiednie organizacje prozwierzęce :) zbierają ekipy i będzie YnTrWeNcYja

Dobrze cioteczko,co dwie ekipy to nie jedna:cool3::evil_lol:

Posted

Ewa i flatki napisał(a):
Jakby szanowna dręczycielka do tej miski kurzą łapkę wrzuciła to by rozmiary dręczonego zwierzęcia lepiej można określić :diabloti:

No też o tym myślałam, ale dręczycielka tak dręczy, że nawet łapków nie ma.
Łebków tyż nie.
O suchym pysku trzyma bidulkę! :mad:

Posted

diuna_wro napisał(a):
Zuzaaaaaanna, wstawaaaaaj!

Kiedy my się dopiero spać kładłyśmy!

A dzisiaj z rańca mała zwaliła kupacza i postanowiła swoim bobkiem pograć w piłkę nożną. Jak kopnęła to odchodek na drugi koniec pokoju poleciał.
Ma coraz większą krzepę pannica! :loveu:

Posted

teapot napisał(a):
Kiedy my się dopiero spać kładłyśmy!

A dzisiaj z rańca mała zwaliła kupacza i postanowiła swoim bobkiem pograć w piłkę nożną. Jak kopnęła to odchodek na drugi koniec pokoju poleciał.
Ma coraz większą krzepę pannica! :loveu:

Dobre:megagrin:piłkarka nam rosnie:p

Posted

A my dziś zaczęłyśmy dzień od integracji międzygatunkowej (lub jak kto woli robienia materaca z koty):

A potem przyszła pora na edukację w towarzystwie brodacza:

Oczywiście dbamy o odpowiedni dobór lektur:

Posted

[quote name='rita60']Jestescie niesamowici:calus:nawet kotowy materac rewelacyjny:multi:

No niesamowici są. Czym się tu zachwycać, znęcają się nad dzieciakiem, a macocha sobie pojechała. I jeszcze każą czytać i kamuflują prawdę: