Abrakadabra Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Erazm napisał(a):Teraz znowu od poczatku.... Mala byla na przeswietleniu nozki( to bylo jakis miesiac temu) albowiem jest koszmarnie zminiaturyzowana i oczywiscie kulawizna jak sie patrzy,( wtedy przyplatalo sie zapalenie pluc), mala momentalnie po wizycie na rtg przestala chodzic, po jakims czasie zaczela przebierac lapkami i sie czolgac. napewno widzi, slyszy, nie slychac szmerow w sercu, je z apetytem, sama wylizuje miske z convalescence support, podaje jej glukoze tez ja sama wypija nie trzeba uzywac strzykawki. Na siku i koopke wypelza z poslanka. W ponedzialek zapisujemy sie na tomografie i do neurologa na SGGW. Nie wiem co bedzie, ale sprobowac trzeba... Dżiżus - Erazm - słyszałam o małej od SleepBD... Qrcze - jak na ten wiek jest podejrzanie mała :-( Badania tomograficzne na pewno przybliżą przyczynę jej stanu... Ona w ogóle nie staje? Quote
Erazm Posted May 1, 2009 Author Posted May 1, 2009 Na poczatku podobno lezala zupelnie plackiem teraz pelza, ale nozki w kiepskim stanie, jutro ciaag dalszy badan. bedzie tez badanie na wodoglowie. Niestety, takie rzeczy przy tak przerasowionej, malej rasie ujawniaja sie w mlodym wieku. czekam co powiedza lekarze. Dzis mala mnie slicznie obsikala, bo sie zagapilam. Z tomografia pewnie trzeba bedzie i tak poczekac bo to zabieg pod narkoza, ale zdam sie oczywiscie na lekarzy Quote
majqa Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Erazm napisał(a):(...) Dzis mala mnie slicznie obsikala(...) Czyli jakaś postać chrzcin była. ;) Quote
Isadora7 Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 majqa napisał(a):Czyli jakaś postać chrzcin była. ;) :roflt::roflt::roflt::roflt::roflt: Quote
Erazm Posted May 1, 2009 Author Posted May 1, 2009 Bylo, bylo;) Mam nadzieje, ze mala za bardzo nie cierpi...probowalam czytac w necie, ale bez podstawowych wynikow badan gdybanie nie ma sensu... Quote
majqa Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Śpiuniaj słodko maleńka, nabieraj snem sił ku radości wszystkich, wiernie Ci sekundujących. Quote
Erazm Posted May 2, 2009 Author Posted May 2, 2009 Mala dzis miala znow pobierana krew na biochemie- pobierali jak od krolika, male darlo sie i pyszczylo, zgrzytalo zebami, ale to dobrze, bo wtedy krew wykapywala i udalo sie pobrac wystarczajaca ilosc. Na obnizenie leukocytow dostala Convenie. Na razie domu nie szukamy, nie wiadomo co bedzie, a chorego psiaka nie oddam do adopcji, sunia potrzebuje opieki calodobowej Quote
majqa Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Hm...jednyna "pocieszajka" w tej chwili to złość malizny, czyli...jest na chodzie. Quote
Erazm Posted May 2, 2009 Author Posted May 2, 2009 Sa wyniki biochemi, praktycznie wszystko w normie, troszke mocznik podwyzszony, ale kraetynina ok, niestety znow trzeba mala skluc bo nie udalo sie zrobic wapnia i fosforu, jutro jedziemy do weta. Z nowosci mala mnie dziabnela. Lekarz kazal szczypac ja delikatnie w lapki, aby sama je cofala, wiec probowalam, a ten maly gremlin mnie:razz: Quote
Isadora7 Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Erazm napisał(a):Sa wyniki biochemi, praktycznie wszystko w normie, troszke mocznik podwyzszony, ale kraetynina ok, niestety znow trzeba mala skluc bo nie udalo sie zrobic wapnia i fosforu, jutro jedziemy do weta. Z nowosci mala mnie dziabnela. Lekarz kazal szczypac ja delikatnie w lapki, aby sama je cofala, wiec probowalam, a ten maly gremlin mnie:razz: No to pozytywny objaw, mała czuje. Quote
Abrakadabra Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Isadora7 napisał(a):No to pozytywny objaw, mała czuje. A kiedy badania neurologiczne? Jeśli biochemia w normie, to może w grę wchodzi neurologia? Co z wodogłowiem? Ktoś się już wypowiedział? Qrcze... Futerko ma takie rzadziutkie. Quote
beka Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Ale kurczaczek maleńki, a do którego neurologa z nia idziesz? Quote
Erazm Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 Dzis nie pojechalismy na pobranie krwi, bo chce dac malejodpoczac, trzy dni z rzedu pobieranie to nie najlepsza opcja. Polecono mi dr Sterne( zapisac sie mozna dopiero w przyszly czwartek) albo dr Janickiego. Najbardzdziej przeraza mnie fakt, ze trzeba bardzo dlugo czekac na wizyte Quote
Maupa4 Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 To spróbuj u dr Lenarcika. Ja uważam że jest najlepszy ... A i czekać pewnie nie będziesz musiała bo w niektórych wypadkach/przypadkach jak wiemy to liczy się ... czas. Quote
Erazm Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 Rany, dzieki wielkie. Mam nadzieje, ze Lenarcik mi Suzy na bulwe nie przerobi , bo Yoorek bulw sie boja:shake: Quote
Maupa4 Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Nie przerobi. Chociaż czy posiadanie bulwy to wstyd ? A zwłaszcza kudłatej bulwy ? ;) Quote
Erazm Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 Ale Yoorek:placz: Yoorek sie ich boi:placz: Ale moze Migotki Twojej bulwy, by sie nie bal...hmm moze przetestowac, a potem z czystym sumieniem do Lenarcika Quote
Erazm Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 Suzi zre jak najeta, podgryza kazdy paluch rowniez u facetow...., a myslalam, ze tylko bab nie lubi Quote
rita60 Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Oj jaka sliczna drobinka,mam nadzieje malenka,ze przy takiej opiece staniesz na te malenkie nozki. Cholera by wzieła tych idiotow,co eksperymentuja i chca tworzyc krasnale,a nie psy:angryy: Quote
teapot Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Erazm napisał(a):Suzi zre jak najeta, podgryza kazdy paluch rowniez u facetow.... Jest cudna, rozbrajająca, rozczulająca - wyjątkowa.:loveu: I niesamowicie biedna! Ale ma chęć do życia, a dzięki tuczowi praktykowanemu przez Erazm obok chęci pojawia się coraz więcej sił. TZ już straszy kotę, że ją wymieni na pokrzywionego chomika... :evil_lol: Quote
majqa Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Erazm napisał(a):Suzi zre jak najeta, podgryza kazdy paluch rowniez u facetow.... Pozostaje pytanie - kto ją najął? Biedne paluszki chować się w piąstki! :evil_lol: Quote
beka Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Jeśli chodzi neurologa to polecam dr. Olkowskiego. Przyjmuje na SGGW a prywatnie w Milanówku. Erazm a malutka miała miała ten rtg z kontrastem czy bez? Quote
Recommended Posts