Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Posted

Dominiko,

Na szkolenie nigdy nie jest za późno, a beagle to mądre psy!

Mieszkam w Warszawie, więc nie mogę w sposób wiarogodny polecać szkolenia w Krakowie, ale pomimo to mam dwie uwagi. Po pierwsze, na pewno krakowski oddział związku kynelogicznego organizuje szkolenia. My tu w Warszawie chodzimy właśnie na takie szkolenia. A po drugie, wpadły mi kiedyś w oko strony internetowe psiej szkoły w Krakowie. Nic o niej nie wiem poza tym, że mają dużo fajnych informacji o szkoleniu w internecie (trafiłam na nich, kiedy szukałam amerykańskich regulaminów szkoleniowych -- oni mają komplet i to przetłumaczony na polski). Szkoła nazywa się Ovari, wydaje się prowadzić bardzo szeroki wybór zajęć, a jej strony internetowe znajdziesz tu: http://www.ovari.ipon.pl

• 4 months later...
Posted

Jeśli do tej pory nie znalazłas dobrej szkoły to polecam "gościa " , który teraz szkoli psy na terenie XX LO os.Górali obok Teatru Ludowego. Nie można się tylko zrażać na początku bo strasznie krzyczy [ na właścicieli ]

ale szkoli świetnie i wLaścicieli , a szczególnie psy.

• 2 weeks later...
Posted
Jeśli do tej pory nie znalazłas dobrej szkoły to polecam "gościa " , który teraz szkoli psy na terenie XX LO os.Górali obok Teatru Ludowego.

Oj obrywa mi się czasem od niego :D

Elżbietka czy Ty też do niego chodzisz? Bo ja jakoś nie mogę Cię skojarzyć :oops:

Pozdrawiam

Posted

Elżbietka,

dzieki za pozdrowienia. Już Cię rozszyfrowałam po małym, czarnym łobuziaku :D

Pozdrawiam

PS. Drapki za uszkami dla Nikusi.

Posted

U nas szkolenie jest 2 x w tygodniu (wtorek po południu i sobota rano) i trwa około 1,5 godziny ale nie ćwiczymy cały czas bo młode psy szybko by się zmęczyły i znudzily. Zajęcia wyglądają tak: wychodzimy na plac, ćwiczymy około 5-10 minut komendy ( w czasie ćwiczeń dajemy psom duzo nagród i pochwał) potem jest zabawa psa z właścicielem około 5 minut (przeciąganie szmatkami, rzucanie piłeczek) i przerwa 10 minutowa, żeby psy odpoczęły. Szkoleniowiec obserwuje prace psa i właściciela i czasem przerywa komuś ćwiczenia jak widzi, że piesek jest zmęczony.

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

slyszalem duzo dobrego o polecanym ci ovari (przedeszystkim to ze szkola wyjatkowo na wzmacnianie pozytywne :-) )

sam nigdzie nie szkolilem sie :-) sam szkole psa i czytam grupe dyskusyjna poswiecona szkoleniu klikerowemu

• 3 months later...
Posted

A ja z moją Dumką chciałabym u kogos koło miesiąca pochodzić sobie na PT 1, zeby sobie co nieco przypomniec i szukamy kogos w Krakowie kto nie "zedrze" od nas za ten miesiac duzo cashy...

Moze Wy - jak zwykle niezawodni kogos znacie ????

Posted

Hej Justyna :D Pamiętasz mnie ? A co chcesz zrobic z psem ? Możemy sobie razem poćwiczyć, przydasz się jak rozproszenia dla mojego psiaka :D

Słomka a jaki masz ID ?? Ciekawe czy mnie kojarzysz ? Swoją drogą czemu do nas nie zaglądniesz ??

"slyszalem duzo dobrego o polecanym ci ovari "

:D :D :D :D Zapraszam :D

• 1 month later...
Posted

A słyszeliście cokolwiek o dość prężnie i długo już działajacej szkole "tresury" Hittdog (coś takiego), zajęcia tej szkoły odbywają się na stadionie Juvenii jak również w Myślenicach?

Posted

Do Hitt Doga chodziłam na część kursu PT1. Byłam bardzo zadowolona, bardzo urozmajcone ćwiczenia (PT1 z elementami wyzszego posluszenstwa, przeszkody). Ceny takie do wytrzymania (175 zł za miesiąć PT1 * 3 + 50 zł egzamin ).

• 10 months later...