Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sytuacja nie nowa. Umarł właściciel, psy - 11 letnia suka, 3 letnia suka i 2 letni pies -zostały w czarnej dziurze. Na dodatek na wsi Grożą im Miedary! Ci, którzy orientują się w warunkach schroniskowych, wiedzą, że to drugi Olkusz. Psy są duże, szczekliwe i nadają się do stróżowania. Najlepiej wspólnego. Sąsiadka psów na szczęście się nimi zajęła, ktoś daje najstarszej suce dożywocie, a pozostałe bierzemy pod opiekę fundacji. Psy zostały wysterylizowane i trafią do tymczasowego kojca. Potrzebujemy: -pieniędzy na zadaszenie kojca i karmę - pomocy w szukaniu domu.

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zaznaczam. dopiszcie jeszcze coś to je wrzucę na stronkę fundacyjną. jakich są rozmiarów te sierotki - wielkości ONka? i gdzie będą na tymczasie - w jakim mieście. czy suczka bedzie sterylizowana?

Posted

Podnoszę psiaki, jak znajdę chwilkę czasu, to poogłaszam je, tylko muszę mieć info gdzie psiaki będą przebywać, jakiej są wielkości i kontakt do kogoś z kim można się kontaktować w sprawie psiaków

Posted

Psiaki ogłosiłam na:
Pineska.pl
adopcjapsa.pl
animalia.pl
ojej.pl
i to na razie na tyle, kontakt jest do mnie, jak ktoś sensowny zadzwoni to będę informować. Czy taki tekst może być:

CZY JE POKOCHASZ??

Oto 2 psie sieroty: 3 letnia ZUZIA i 2 letni BUBUŚ. Oba psy straciły w krótkim czasiee coś więcej niż tylko pełną miskę, posłanko czy zabawki... Te psiaki straciły osobę, której ufały bezgranicznie, osobę, która sprawiała, że każdy dzień ZUZI i BUBUSIA promieniał niczym słońce w letnie południe... Jednak życie jest nie przewidywalne i tak oto psy znalazły się w kojcu, w którym były by szczęśliwe gdyby jednak miały osobę, która je pokocha całym swym sercem czy jesteś gotowy?? czy chcesz przyjąć do swojego domu i serca te 2 psie nieszczęścia, które straciły w JEDEN dzień WSZYSTKO??!!!

Psiaki mogą zamieszkać w kojcu. Są bardzo kochane, przyjazne i wysterylizowane. Przebywają teraz w domu tymczasowym, ale PILNIE szukają stałej przystani.

WARUNKIEM ADOPCJI JEST PODPISANIE UMOWY ADOPCYJNEJ!!!

ZUZIA- czarno brązowa sunia
BUBUŚ- brązowy z czarnymi pręgami piesek

Posted

Dzisiaj Zuzia i Bubuś trafiły do kojca.Zobaczyłam je "na żywo". O ile Bubuś jest wielkości Onka, to Zuzia jest mniejsza. Są naprawdę ładne. Nie od razu zaufają nowemu człowiekowi, ale po chwili już czekają na głaski. Zobaczymy jak się zaadaptują w nowych warunkach. Mam nadzieje, że nie będzie źle, mają przecież siebie. Bubuś pierwszy odwiedził budę. Może jej całej nie zagarnie i podzieli się z Zuzią. Jutro będę miała nowe wieści.

Posted

Okazało się, ze sieroty mają tasiemca. Dzieki uprzejmości weterynarza z brynowskiej kliniki dostały zastrzyki przeciwko temu paskudztwu. Przydałoby się, zeby ktoś je odwiedzał, od czasu do czasu słomę w budzie wymienił. I zaglądajcie tu ludziska i ogłoszajcie je kto może, bo ja nie dam rady i tym się zając.

Posted

Psy są w kojcu w stadninie między Tychami i Mikołowem. Szukamy dla nich "stróżówki". Najlepiej wspólnej, ale ważne , zeby nie odciętej od ludzi. One cały czas miały kontakt z człowiekiem.