jotka Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Sytuacja nie nowa. Umarł właściciel, psy - 11 letnia suka, 3 letnia suka i 2 letni pies -zostały w czarnej dziurze. Na dodatek na wsi Grożą im Miedary! Ci, którzy orientują się w warunkach schroniskowych, wiedzą, że to drugi Olkusz. Psy są duże, szczekliwe i nadają się do stróżowania. Najlepiej wspólnego. Sąsiadka psów na szczęście się nimi zajęła, ktoś daje najstarszej suce dożywocie, a pozostałe bierzemy pod opiekę fundacji. Psy zostały wysterylizowane i trafią do tymczasowego kojca. Potrzebujemy: -pieniędzy na zadaszenie kojca i karmę - pomocy w szukaniu domu. Quote
jotka Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 Wklejam po kawałku, bo ciągle mnie wyrzuca. Bubuś Quote
malawaszka Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 ale ulga, że starszą sunią się ktoś zajął, te psiaki są sliczne - mam nadzieję, że szybko znajdą domy, póki co zapisuję wątek Quote
jotka Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 One już są wysterylizowane. Będą w kojcu w stadninie "Krajka" w Tychach. To są duże psy wielkości ON. Quote
jotka Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 Kontakt do mnie, 722 394 983 czyli na tel i mail fundacyjny Quote
HebaNova Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 zaznaczam. dopiszcie jeszcze coś to je wrzucę na stronkę fundacyjną. jakich są rozmiarów te sierotki - wielkości ONka? i gdzie będą na tymczasie - w jakim mieście. czy suczka bedzie sterylizowana? Quote
Daria_13 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Podnoszę psiaki, jak znajdę chwilkę czasu, to poogłaszam je, tylko muszę mieć info gdzie psiaki będą przebywać, jakiej są wielkości i kontakt do kogoś z kim można się kontaktować w sprawie psiaków Quote
Daria_13 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Psiaki ogłosiłam na: Pineska.pl adopcjapsa.pl animalia.pl ojej.pl i to na razie na tyle, kontakt jest do mnie, jak ktoś sensowny zadzwoni to będę informować. Czy taki tekst może być: CZY JE POKOCHASZ?? Oto 2 psie sieroty: 3 letnia ZUZIA i 2 letni BUBUŚ. Oba psy straciły w krótkim czasiee coś więcej niż tylko pełną miskę, posłanko czy zabawki... Te psiaki straciły osobę, której ufały bezgranicznie, osobę, która sprawiała, że każdy dzień ZUZI i BUBUSIA promieniał niczym słońce w letnie południe... Jednak życie jest nie przewidywalne i tak oto psy znalazły się w kojcu, w którym były by szczęśliwe gdyby jednak miały osobę, która je pokocha całym swym sercem czy jesteś gotowy?? czy chcesz przyjąć do swojego domu i serca te 2 psie nieszczęścia, które straciły w JEDEN dzień WSZYSTKO??!!! Psiaki mogą zamieszkać w kojcu. Są bardzo kochane, przyjazne i wysterylizowane. Przebywają teraz w domu tymczasowym, ale PILNIE szukają stałej przystani. WARUNKIEM ADOPCJI JEST PODPISANIE UMOWY ADOPCYJNEJ!!! ZUZIA- czarno brązowa sunia BUBUŚ- brązowy z czarnymi pręgami piesek Quote
HebaNova Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Dwie psie podwórkowe sieroty - FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT psiaki na stronce fundacyjnej Quote
jotka Posted May 1, 2009 Author Posted May 1, 2009 Dzisiaj Zuzia i Bubuś trafiły do kojca.Zobaczyłam je "na żywo". O ile Bubuś jest wielkości Onka, to Zuzia jest mniejsza. Są naprawdę ładne. Nie od razu zaufają nowemu człowiekowi, ale po chwili już czekają na głaski. Zobaczymy jak się zaadaptują w nowych warunkach. Mam nadzieje, że nie będzie źle, mają przecież siebie. Bubuś pierwszy odwiedził budę. Może jej całej nie zagarnie i podzieli się z Zuzią. Jutro będę miała nowe wieści. Quote
jotka Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 Pani Basia, która je pilotowała w swojej wsi, dodatkowo zrobiła w kojcu podłogę, maja wygodniej. Quote
jotka Posted May 9, 2009 Author Posted May 9, 2009 Okazało się, ze sieroty mają tasiemca. Dzieki uprzejmości weterynarza z brynowskiej kliniki dostały zastrzyki przeciwko temu paskudztwu. Przydałoby się, zeby ktoś je odwiedzał, od czasu do czasu słomę w budzie wymienił. I zaglądajcie tu ludziska i ogłoszajcie je kto może, bo ja nie dam rady i tym się zając. Quote
Daria_13 Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 A gdzie psiaki przebywają dokładnie? mogłabym je odwiedzić, zabrać na spacer, porobić nowe fotki ale dopiero za tydzień w wekend Quote
jotka Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 Psy są w kojcu w stadninie między Tychami i Mikołowem. Szukamy dla nich "stróżówki". Najlepiej wspólnej, ale ważne , zeby nie odciętej od ludzi. One cały czas miały kontakt z człowiekiem. Quote
jotka Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 Szukamy, szukamy. Ale z samego podnoszenia domku nie będzie. Rozesłałam wątek wszystkim z listy gg, a mało kto zagląda.:placz: Quote
Recommended Posts