Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem, ale w tym tygodniu już nie dam rady ogłoszeń zrobić, pod koniec przyszłego tu przyjdę., chyba, że dacie mi tekst to zrobię z miejsca alegratke

Posted

Tekst autorstwa Camary:

[SIZE="3"]Baca, Moskiewski Stóżujący – pies bez przyszłości?

Baca – Moskiewski Stóżujący (pies w typie)

Ma ok. 2 lata. Jest potężnym psem o typowym dla rasy charakterze: pewny siebie, inteligentny, ale zrównoważony i przewidywalny w reakcjach. Ma mocny instynkt terytorialny, jest czujny i odważny.

Baca nie jest psem dla amatora - wymaga konsekwentnego treningu i umiejętności ustanowienia właściwej hierarchii. Jest natomiast chętny do nauki, szybko się uczy i bardzo się stara, by zasłużyć na pochwały. Baca nie jest psem agresywnym lecz wymagającym!!!

Baca – pies bez przyszłości?

Wybierając na swojego towarzysza Moskiewskiego Stóżującego trzeba mieć świadomość, że jest to pies wymagający właściwego traktowania. Tej wiedzy nie posiadał jego obecny właściciel – Baca przebywa w nieodpowiednich warunkach – bez możliwości szkolenia oraz wykorzystania jego naturalnych walorów.

Pilnie szukamy dla Bacy nowego domu - z terenem, gdzie mógłby realizować potrzebę stróżowania. Szukamy człowieka, który byłby dla Bacy oparciem i przewodnikiem. Opiekuna z wiedzą i doświadczeniem w prowadzeniu psów stróżujących.

Jeśli jesteś TYM człowiekiem – zadzwoń niezwłocznie!!! Bacy grozi uśpienie!

Baca jest zaszczepiony.
Przebywa w Miliczu (dolnośląskie).

Kontakt:
Elza 692438657

Dziękuję wszystkim za obecność na tym wątku. :p
[SIZE="3"]Bardzo proszę o ogłoszenia !!!

Posted

allegro - full wypas - zrobione !

Sporo wyświetleń... :cool3:

Elza pies jest na łańcuchu na co dzień ??

To teraz "bajka" rodem z polskiej wsi !

Baca miał 6-ro rodzeństwa.
Wszystkie szczenięta zdechły po przewiezieniu do nowych domów.
On jako jedyny ocałał bo właściciele raz zaszczepili go na wirusówki.

Posted

Jak słyszę wiocha to mnie nosi.
Jak słyszę w słuchawce wiejska mowę wymyslam takie warunki , że natychmiast rezygnują. A tam , wystarczy powiedzieć, że trzeba zwrócić za szczepienia.
Kiedyś prawie pogoniłam fajny dom tylko dlatego, że facet mówił gwarą. Okazało się , że to ... Ślązak. Dom super, trafił tam mój Hektor z akwarium.

Zabierajcie Bacę. Polskiej wsi - NIE i EDUKACJA.

Posted

Wspaniały pies do którego ludzie nie dorośli.. Zaszczytem jest mieć takiego psa który akceptuje twoje przewodnictwo.
90% wielkomisiów okazuje się być psami bardzo nastawionymi na pracę ze swoim opiekunem, tylko najczęściej opiekun nie chce pracować z psem...

Posted

Agata69 napisał(a):
Jak słyszę wiocha to mnie nosi.
Jak słyszę w słuchawce wiejska mowę wymyslam takie warunki , że natychmiast rezygnują. A tam , wystarczy powiedzieć, że trzeba zwrócić za szczepienia.
Kiedyś prawie pogoniłam fajny dom tylko dlatego, że facet mówił gwarą. Okazało się , że to ... Ślązak. Dom super, trafił tam mój Hektor z akwarium.

Zabierajcie Bacę. Polskiej wsi - NIE i EDUKACJA.

Agata69 - nie przeginaj. Strasznie uogólniasz i dla wielu będzie to obraźliwe.
W 98 roku do 2003 mieszkałam na wsi. Teraz ponownie w majowy weekend tam się przeprowadziłam i powiem Ci, że moje futrzaki są wyraźnie szczęśliwsze mogąc biegać do woli, szczekać do woli i szaleć w najlepsze zamiast spacerków na smyczy w mieście gdzie wieczorem pies broń boże szczeknąć nie może.
Nie mówmy, że murzyni to lenie a wieśniaki źle traktują zwierzęta. Podobnie jedno jak i drugie się zdarza a ty mówisz tak jak nagłośniona sprawa ludzi z Białegostoku nienawidzących obcokrajowców.

Posted

Elza - jak słowo ja nie rozumiem.

Chcecie Bacy szukać domu w mieście ew. bloku? Ten pies się zamęczy.
Dlaczego nie napisałaś tego samego do mojej przedmówczyni (nie chcę również żadnych sporów - jeśli tak zostałam zrozumiana przepraszam, poniżej napiszę jaki są moje intencje) nikogo nie obrażam, wyrażam opinię, że nie ma co wyciągać wniosków o człowieku po adresie jego zamieszkania.

Starałam się to przekazać w moim poście. Jeśli mój tok rozumowania jest niewłaściwy proszę o normalną i oczywiście kulturalną wymianę zdań.

Pisałam, że moje psy są szczęśliwsze na wsi, mam porównanie bo jeszcze niedawno mieszkały ze, mną w bloku.
Nie wyobrażam sobie aby moja onka mieszkała tak całe życie.
Ona jest psem długowłosym, naprawdę bardzo dyszała w domu. Było jej za gorąco. Baca to również pies długowłosy.
On ma metabolizm przyzwyczajony do mieszkania na dworzu.

Twierdzę również, że z całą pewnością na wsi zdarzają się skandaliczne warunki życia psów. Nie podważam tego, bo to prawda - niestety.
Nie można jednak bez wizyty przed adopcyjnej wykluczać domku na wsi tylko z powodu jego adresu. Wiem, że na wsiach również mieszkają godni miłośnicy zwierząt. Trzeba porozmawiać, zobaczyć, popytać i na podstawie tych informacji zaufać lub odrzucić dom.

Baca jest pięknym psem. Nieco zaniedbanym wychowawczo jak pisałyście. Ale jeszcze nic straconego. Uczy się. Futerko wystarczy dokładnie wyczesać i będzie lśnił z daleka. Co do warczenia przy misce - każdy psiarz wie, że miska to teren zarezerwowany dla psa. To że, warknął oznacza nie agresję przeciwko dziecku a ostrzeżenie "nie zbliżaj się - to moje".

Zapytam, czy przedstawić Bacę mojemu szefowi? Zaproponowałaś Bacę na moim wątku. Uważam, że jest piękny, młody a i wyglądem samym spłoszy potencjalnych intruzów. Szczególnie zapadł mi w serce.
http://www.dogomania.pl/forum/f97/poszukuje-duzego-psa-pilnujacego-136764/index4.html#post12232396

Firma zlokalizowana jest 7 km od Płocka. Na wsi Mańkowo. Teren szczelny, ogrodzony. Szczegóły warunków dla psa na wątku powyżej.
Nie gwarantuję, że szef się zgodzi , jednak jest osobą konsekwentną i rzetelną. Nie zmienia zdania, ani mu się "nie odwidzi". Zakładając wątek chciałam mu przedstawić konkretnego psa a nie samą teorię. Stąd wątek.
Proszę o przeczytanie wątku i jeszcze raz opinię czy uważacie, że mozna Bacę przedstawić.

Pozdrawiam.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...