Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sytuacja jest bardzo nieciekawa. Ale od początku.
Pani Mira – znana z innego wątku – 6.04. przy czynnym wsparciu policji odebrała od ludzi z marginesu dwa szczeniaki. Jeden szczeniak – suczka była już w bardzo złym stanie. Niemal traciła przytomność – szczeniaki zostały odebrane w ostatniej dla nich chwili.
Wet ocenił wtedy ich wiek na pięć miesięcy.
Wczoraj sytuacja stała się dramatyczna. Pijacy już wcześniej próbowali odzyskać psiaki wyzywając, grożąc, przebijając opony w aucie Miry. Jednak wczoraj posunęli się znacznie dalej – wtargnęli na teren posesji Miry.
Nie obyło się bez policji. Pijak, główny i najaktywniejszy został w końcu zamknięty na posterunku. Jednak sytuacja w jakiej jest teraz Pani Mira wcale nie przedstawia się lepiej. Nadal jest zagrożona. Boi się że ludzie ci zrobią coś jej lub jej zwierzakom.
Trzeba natychmiast zabrać szczeniaki od Pani Miry

(zdjecia są z dnia odebrania psuiaków)

Posted

elmira napisał(a):
A ja wykasowałam, bo zobaczyłam, że już jesteś na wątku :smile:

Szukałam później tego co zacytowałam i się zastanawiałam czy w dobrym wątku odpisałam :evil_lol:

To czekamy na odpowiedź co ze szczaniakami.

Posted

Dzis Mira napisała :

Kochane!

Szczeniaki wziala Fundacja Przytul Psa dzisiaj wieczorem. Jedna z moich przyjaciolek ktora jest wolontariuszka na Paluchu prawdopodobnie bedzie miala dla tego pieska dom w sobote. Jestem troche spokojniejsza bo juz ich nie ma u mnie w domu, ale za razem czuje sie troche zle dlatego ze ja wole sama robic adopcje psow ktore sa u mnie. Chce dobrze poznac ludzi ktorzy je biora. Ale tym razem tak nie moglo byc. A jednak bardzo szkoda.

Mira