Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie znam sie na pozach wystawowych :oops:
Jestem pelna podziwu jak maluszki staraly sie sprostac zadaniu :lol:
Prezenter/ka stosownie do plci sie ubral ;)

Ja bym wybrala te sunie.
Nie dlatego ze najladniej stoi lecz dlatego ze taka spokojna i lagodna (sie wydaje) ;).
Pal licho zlamany ogon :evil_lol: ;)

A wogole to jak dorosly wyzel nosi ogon ? Oczywiscie ten, ktory go ma ;)

Posted

Evelinko nosi jak chce i to jest właśnie problem, bo nikt do końca nie wie jak nosić powinien :roll:
I zdarza się, że sędziemu noszenie ogona nie będzie się podobało :mad: a to przecież nie nasza wina... od lat wyżły długich ogonów nosić nie musiały.

Co do spokoju i łagodności... w porze zabawy nic ich nie powstrzyma... a łagodność... kiełki... ałć!

Posted

[quote name='Evelina']

A wogole to jak dorosly wyzel nosi ogon ? Oczywiscie ten, ktory go ma ;)
Swobodnie opadający wzdłuż ciała. Z racji długości lekko na końcu podwija się:p
Tzn. wszelkie nastroje manifestuje ogonem, więc może on być i podwinięty prawie pod brodę ( np. ze strachu - patrz mój Basco u weta:lol: ), lub uniesiony sztywno do góry (gdy pies np. jest hmmm. wkurzony)

Posted

[quote name='szaraduszka']Evelinko nosi jak chce i to jest właśnie problem, bo nikt do końca nie wie jak nosić powinien :roll:
I zdarza się, że sędziemu noszenie ogona nie będzie się podobało :mad: a to przecież nie nasza wina... od lat wyżły długich ogonów nosić nie musiały.

Duszko Basco przeważnie miał wpisane do karty, że ogon nosi prawidłowo, więc jednak jakieś wytyczne pewnie są. Z tego co zaobserwowałam wiemary nie mają generalnie problemu z noszeniem długiego ogona.

Posted

[quote name='szaraduszka']Evelinko nosi jak chce i to jest właśnie problem, bo nikt do końca nie wie jak nosić powinien :roll:
I zdarza się, że sędziemu noszenie ogona nie będzie się podobało :mad: a to przecież nie nasza wina... od lat wyżły długich ogonów nosić nie musiały. Dzieki czemu psie mamy mialy o jedna lekcje dobrych manier mniej do przekazania :lol:

Duszko, mnie nie chodzi o to co sie sedziom podoba :p , ale jakie sa tendencje u wyzelkow.
Nosza ogon zagarty jak czesto widac u labow, czy raczej spuszczony, jak u ... i figa nie mam przykladu :oops: Oby nie jak charty ;)

Moja psica na przyklad ogona nie nosi, ona nim wachluje bez ustanku :evil_lol:

Posted

z braku czasu na odwiedzanie innych gaslerii, a nawet swojej własnej:oops: przegapiłam tu takie wydarzenie:crazyeye: :oops: :lol:
wyżełki przecudowne:loveu:
jestem absolutnie nimi zauroczona:loveu:

uwielbiam takie pociągi z wielu wagoników słodkich złożone:evil_lol:

Posted

[quote name='szaraduszka']

o rany, trafiłam do raju! :multi:
ile tu pięknych małych weimarków... nie ma chyba piękniejszego szczeniaka, niż własnie weimarek :loveu::loveu::loveu:

pozdrawiam :)