Teba Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Kluchy :evil_lol: teraz to to już giganciki są :loveu: i oczka już pootwierane :loveu: macie już zarezerwowane wszystkie szczeniaki? jak tam Furia? już się pogodziła z myślą, że to nie ona jest mamusią? Quote
an3czka Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 szaraduszka napisał(a):Duże powiadasz 8-) Wydaje Ci się :lol: to były foteczki z 22 lipca... A te będą z 29... I co teraz o nich powiesz? :evil_lol: Te są ogromne!:lol: Już takie jakby bardziej aktywne co? Drą się bardzo?:evil_lol: Quote
szaraduszka Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 Zaczynają się pierwsze zabawy. Chodzą na coraz dłuższych dystansach. Czasem mają wenę twórczą i trochę pohałasują ale nie jest źle. Ale najcudowniejsze było szczekanie i warczenie takich zupełnych maluchów, które się wówczas jeszcze nie słyszały. Znaleźć dobre domki dla całej 10 to będzie spore wyzwanie. Quote
an3czka Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 szaraduszka napisał(a):Zaczynają się pierwsze zabawy. Chodzą na coraz dłuższych dystansach. Czasem mają wenę twórczą i trochę pohałasują ale nie jest źle. Ale najcudowniejsze było szczekanie i warczenie takich zupełnych maluchów, które się wówczas jeszcze nie słyszały. Znaleźć dobre domki dla całej 10 to będzie spore wyzwanie. Zazdroszczę Ci. Muszą być rozkoszne:loveu: Pamiętam jak pierwszy raz pojechaliśmy zobaczyć 7-tygodniowy miot Basco. Było lato. Wchodzimy do ogródka, a tu pusto. Nagle zza krzaczka wydobył się szczek jednej z suń. Za chwilę wypełzły wszystkie szaraczki, oblazły nas i zaczęły lizać i podgryzać:loveu: Wyobrażam sobie, że będziesz miała problem ze znalezieniem domów. Przy obecnej modzie na weimary łatwo trafić na nieodpowiedzialnych ludzi:cool1: Quote
Honey Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Szaraduszko - maluchy sa cudne, niech zdrowo rosna ! :loveu: Quote
Sonika Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Ale sliczniaste i jak szybko rosna :crazyeye: Quote
Tiggy Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Ojjojoj jakie skarbenki cudne! :) :D Intryguje mnie to legowisko - Szaraduszko, jakbys miala jakies foto- rzut ogolny, to bylabym wdzieczna :) Quote
Poświata Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Ha, maluchy zaczynają wchodzić w okres szczenięcy jaki najbardziej lubie, najpierw raczkowanie potem rozrabianie i wreszcie widać że to psy :multi: . Quote
szaraduszka Posted August 2, 2006 Author Posted August 2, 2006 Cieszę się, że maluchy się podobają. Dziękuję za miłe słowa :) Od początku swoim warczeniem i podszczekiwaniem informują, że są psami, nawet gdy jeszcze zuuupełnie nie wyglądają :evil_lol: Tak, teraz już jest cudowny okres pierwszych zabaw. Furia nie pogodziła się, że nie jest mamą i nie może się pogodzić gdy ją od szczeniąt odganiamy :roll: Draka ma do niej jednak anielską cierpliwosć, bo gdy znajdzie ją u szczeniaków zaczyna szczekać :lol: a ja na jej miejscu chyba bym się bardziej wściekła, zwłaszcza, że Furia chce od szczeniąt inne psy odganiać. Wita zagląda do maluchów kilka razy dziennie, ale wkłada do kojca tylko głowę, a one do niej podchodzą, wąchają, próbują łapać za uszy... Plotka szczeniątka ignoruuje, koty zresztą również udają, że ich nie ma. Kojec nie jest reprezentacyjny ale za to funkcjonalny. Ma jakieś 2x2,5 metra, jest w narożniku mojego pokoju, a 2 ścianki są z desek, dość wysokie, z wejściem dla Draki. Jak maluchy dorosną będą zrobione drzwiczki. W środku wyłożyliśmy starą zmywalną wykładziną. Na to jakieś ręczniki czy koce, ale one i tak wolą spać na samej wykładzinie. Jest ciepło, a wykładzina jest dość gruba więc nie jest za twardo. Quote
an3czka Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 szaraduszka napisał(a):Cieszę się, że maluchy się podobają. Dziękuję za miłe słowa :) Od początku swoim warczeniem i podszczekiwaniem informują, że są psami, nawet gdy jeszcze zuuupełnie nie wyglądają :evil_lol: Tak, teraz już jest cudowny okres pierwszych zabaw. Furia nie pogodziła się, że nie jest mamą i nie może się pogodzić gdy ją od szczeniąt odganiamy :roll: Draka ma do niej jednak anielską cierpliwosć, bo gdy znajdzie ją u szczeniaków zaczyna szczekać :lol: a ja na jej miejscu chyba bym się bardziej wściekła, zwłaszcza, że Furia chce od szczeniąt inne psy odganiać. Wita zagląda do maluchów kilka razy dziennie, ale wkłada do kojca tylko głowę, a one do niej podchodzą, wąchają, próbują łapać za uszy... Plotka szczeniątka ignoruuje, koty zresztą również udają, że ich nie ma. Kojec nie jest reprezentacyjny ale za to funkcjonalny. Ma jakieś 2x2,5 metra, jest w narożniku mojego pokoju, a 2 ścianki są z desek, dość wysokie, z wejściem dla Draki. Jak maluchy dorosną będą zrobione drzwiczki. W środku wyłożyliśmy starą zmywalną wykładziną. Na to jakieś ręczniki czy koce, ale one i tak wolą spać na samej wykładzinie. Jest ciepło, a wykładzina jest dość gruba więc nie jest za twardo. Duszko z wielką przyjemnością czytam wszystko, co dotyczy Twoich malutkich weimarków:loveu::loveu::loveu: Proszę o więcej relacji i zdjęć :p Quote
Marta Chmielewska Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Szaraduszko gratuluję prześlicznych maluszków. Aż sie prosi, żebym wpadła do ciebie na mega sesję zdjęciową :loveu::loveu::loveu::loveu: Tylko by mnie twoje stado na drzewo przepędziło :evil_lol: Masz swoją stronę internetową? Chętnie zoabczyłabym całe twoje stado, przy takiej ilości psiarów strona to już konieczność :cool3::p Quote
Maga100 Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 piękne maluchy :loveu: może by tak jakieś nowe zdjecia? Quote
weihaiwej Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Szaraduszko, podziel się zdjęciami, nie zatrzymuj tych chwil tylko dla siebie! :loveu: Quote
leemonca Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 *luthien* napisał(a):śliczności:loveu: I jak urosły!:-o rzeczywiście i jakie śliczne misie :multi: i już nie pręguski Quote
kate_m. Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Ależ to towarzystwo szybko rośnie! Już niedługo zacznie się niezłe rozrabianie ;) Quote
olekg89 Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 One maja kojec taki jak ja mam pokój prawie ;( Mój pokój to 3/2,5 ;( Quote
szaraduszka Posted August 9, 2006 Author Posted August 9, 2006 W takim pokoju dostałabym klaustrofobii :shake: W nocy będą zdjęcia!!! Quote
Daisunia Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 [quote name='szaraduszka']W takim pokoju dostałabym klaustrofobii :shake: W nocy będą zdjęcia!!! no to ja sobie je rano po spacerku obejze :) Quote
olekg89 Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Szaraduszko-da sie wytrzymac łóżko, biórko, komoda , i 2 kundle lezące na ziemi ;D Za to mam refleks bieg miedzy łapami :)A dodam ,że w pokoju w roku szkolnym stoi też klatka 120 cm długosci :) wtedy jest kosmos. Ciasne ,ale własne Quote
szaraduszka Posted August 10, 2006 Author Posted August 10, 2006 Wiem, że się da... ludzie tak mieszkają... ale jeśli człowiek od początku przyzwyczaja się do przestrzeni... Gdy kupowaliśmy dom na wsi trzeba było zamienić mieszkanie w mieście na kawalerkę... to był koszmar :angryy: na szczęście znaleźliśmy mieszkanie na poddaszu... metrarz jedno a przestrzeń pod skosami (nie liczona do metrarzu) pozwala mi tam żyć :evil_lol: Jeśli o szczeniaczki chodzi... rosną... biegają... rozrabiają... warczą, piszczą i szczekają (najchętniej o 4 nad ranem, gdy chcą jeść)... Mam tylko jeden mały problem... Draka sobie z tą zgrają nie radzi i sama nie chce karmić :roll: nie jest się w stanie położyć, bo z jej zapałem ma pod brzuchem ileś maleństw i się nie da... więc muszę asystować, żeby zdążyła się położyć :lol: Furia odpuściła... choć jeśli coś przypadkiem podejdzie jej pod brzuch... to czemu niby miałaby nie pozwoliś suię trochę pociumkać :evil_lol: Najlepiej w roli cioci spełnia się Vita, i w ogóle najlepiej sobie ze szczeniakami radzi... bawi się z nimi... sprząta... i nie wie po co próbują się plątać pod nogami. Plotka jest nieszczęśliwa... szczeniaczki dostały jej ulubioną zabawkę... słyszy ją ale ona do szczeniaczków się nie zbliży... 29 lipca Bywało i tak... (podczas sprzątania w kojcu) Rozmarzona Furia... "ach gdyby tak zostawiła nas same" 1 sierpnia W te ślepia mogę się wpatrywać godzinami no i ząbki już mamy... Quote
bigos Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 szaraduszka - foteczki, szczeniaczki, pieseczki, koteczki i wszystkie inne stwory piekne:loveu::loveu::loveu: Quote
KaRa_ Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Cudne fotki maluszków i nie tylko:loveu: A gdzie fotki Hecy i Bałtaja?:cool3: moich dwóch ulubieńców Quote
Recommended Posts