Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

szaraduszka napisał(a):

an3czka nie mogę się napatrzyć na Twój podpis, jest cudny! Draka za wodą nie przepada :roll:

Bardzo mi miło:p
Basco też nie od razu wiedział, że ją lubi. W zeszłym sezonie z pływaniem było różnie, ale teraz tak sie nakręcił, że nie trzeba mu nawet aportu rzucać. Sam włazi i pływa sobie ot tak, bez celu:lol:

Gorąco apeluję:

Więcej zdjęć szarych kluseczek!

Posted

:loveu: :loveu: :loveu: aaa małe Drakunie słodziaste :loveu: niech się zdrowo chowają :drinking:

i wielkie :klacz: dla dzielnej Mamusi i Tatusia - czy często zdarzajasię tak liczne mioty u weimarów??? :crazyeye:

Posted

no prosze wracam z krotkich wakacji a tutaj taaakie nowości !!
Szaraduszko male Drakunie są sliczneee :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Hej słoneczka, cieszę się, że szczeniaczki się podobają :)

Mamusia i maluchy mają się dobrze!

Było pytanie czy będę ciąć ogony... no więc ogonki zostały, i jak to im w życiu z nimi będzie zobaczymy :diabloti:

Kwoka :evil_lol:

Posted

[quote name='szaraduszka']Hej słoneczka, cieszę się, że szczeniaczki się podobają :)

Mamusia i maluchy mają się dobrze!

Było pytanie czy będę ciąć ogony... no więc ogonki zostały, i jak to im w życiu z nimi będzie zobaczymy :diabloti:

Kwoka :evil_lol:

Szaraduszko super, że ogonki zostają:multi:

Maluchy i "kwoka" boskie!:loveu:

Posted

Paróweczki prześliczne !!! :cool3: :cool3: :cool3:

No właśnie czy często u weimarów się zdarzają tak liczne mioty ? I czy Ploteczka też zostanie mamunią ?

Mam też pytanie czy nie boisz się o dogadanie wszystkich suk w domu bo masz ich ( jesli dobrze policzyłam ) 5 (Draka, Furia, druga beagielka nie pamiętam imienia :oops: Vita ...?, Ploteczka, Heca) i zostawiasz sobie jedną weimarkę... Nie boisz się konfliktów ?

Posted

Liczne mioty u weimarów zdarzają się ale statystyki nie znam. Siostra Draki ma obecnie 8 szczeniąt. Inne suki kryte Oską miały 9,11, i nawet 14!

Co do tylu suk w domu i konfliktów... ryzyko wybuchu jakiejś burzy oczywiście istnieje... ale z 5 jest ok... jamniczka robi mnóstwo jazgotu ale zawsze jest uległa, beagle mają pokojowe charaktery tylko jedzonko może być punktem zapalnym :roll: weimarka uwielbia dominować i "jeźdźcić" po beagle, ale gdy Furia wyjada jej z miski to kończy się warczeniem... Draka czuje reapekt przed większymi psami... więc Heca jest górą...
Suki dochodziły do stadka młode stworki i kolejno odnajdowały w nim swoje miejsce... nowe weimarzątko będzie tu od początku i będzie wyrastać w tej hierarchii, jeśli nie wyrośnie na sztukę bardzo dominującą to się w stadku znajdzie.
Oczywiście stoimy na straży porządku, unikamy punktów zapalnych... przy psach trzeba być przewidującym i unikać pewnych sytuacji...

Co do Ploteczki... szczeniaczków niet. Plotka nie ma 2 ząbków co czyni ją stworzonkiem niehodowlanym.

Posted

szaraduszka napisał(a):
Liczne mioty u weimarów zdarzają się ale statystyki nie znam. Siostra Draki ma obecnie 8 szczeniąt. Inne suki kryte Oską miały 9,11, i nawet 14!
...

Oj to widze, że Oska poszaleje sobie wśród Polskich weimarek :evil_lol: jest na topie

Posted

Ano wcale nie poszaleje 8-)
W Polsce były 2 mioty, teraz są 2 (od jednomiotowych siostrzyczek :evil_lol: ) i więcej się na razie nie zapowiada.
Są nim kryte sunie z Europy. Miał już miot w Australii.

Posted

[LEFT]Hej gratuluje dzieciaczków!!! babciu :eviltong: są sliczne. Mam dalmatyńczyka i pudle ale marzy mi sie jeszcze kiedys weimarski. One sa takie piekne i dostojne. I maja takie wielkie uszyska uwielbiam je :p a mam do was pytanie przeprasam ze tu a jak u nich z sierscia czy bardzo sie lenia bo z mojego dalmata bardzo sie sypie :angryy: kocham go najbardziej na swiecie ale ta sierść a jak to jest u weimarów? buziaczki dla maluszków i mamuski
[/LEFT]

Posted

No proszę...przez Idę opuściłam sie w wielu tematach, az tu wczoraj zaglądam i widzę, ze temat się zmienił...Byłam daleko w tyle, ale juz nadrobiłam.
Kluski sa przecudne! A jak wspaniale pomarszczone, jestem zachwycona. Liczna gromadka!
Niech się zdrowo chowają:)