Evelina Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Letnie deszcze, bo lato tuz tuz :loveu:, zawsze sa nastrojowe i pieknie pachna :loveu: Quote
KaRa_ Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Evelina napisał(a):Letnie deszcze, bo lato tuz tuz :loveu:, zawsze sa nastrojowe i pieknie pachna :loveu: Oj nie wiem czy pieknie pachna, ja zawsze mowie,ze po takich deszczach smierdzi mi ryba:shake: :lol: Quote
Sonika Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Piekne robisz zdjecia :loveu: Ja tam nie lubie zapachu letniego deszczu, smierdzi strasznie :lol: Quote
AgaCzips Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 a Szaraduszka zaniedbuje galerie, bo coś mało zdjęć :-P Quote
Behemot Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Cudowne... :crazyeye::crazyeye::crazyeye: To nie było retuszowane? Quote
kate_m. Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Też ostatnio usiłowałam robić zdjecia podczas deszczu, ale efekty były marne :( Więc tym bardziej brawo Szaraduszko!! Quote
szaraduszka Posted June 19, 2006 Author Posted June 19, 2006 kate_m, Evelinko, Sonika, bigos - dziękuję Behemot - nie było retuszowane 8-) AgaChips - szaraduszka ma inne sprawy na głowie niż galeria... teraz była wystawa w Szczecinie... Furia złoto, Draka srebro, ale miała prawo bo... już 5 tygodni w brzuszku są... :evil_lol: Quote
kate_m. Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 No jakich rzeczy się tu można dowiedzieć. 5 tygodni trzymać w tajemnicy taką informację!! Nieładnie :evil_lol: Quote
Maga100 Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 [quote name='szaraduszka'], Draka srebro, ale miała prawo bo... już 5 tygodni w brzuszku są... :evil_lol: no no, to KIEDY? Quote
AgaCzips Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 :lol: aaa, Szaraduszko super:sweetCyb: Więcej informacji proszę!:modla: a za takie ukrywanie prawdy:olympic: powinnaś dostać:lol: :lol: :lol: Quote
szaraduszka Posted June 21, 2006 Author Posted June 21, 2006 Jakie tam ukrywanie? :roll: :evil_lol: Tydzień temu było zrobione USG i dopiero byłam pewna, że jest... bo wcześniej wszyscy sądzili, że się nie udało :roll: później nie miałam już czasu na net, bo była wystawa... W niedzielę było równo 5 tygodni od krycia więc policzcie sobie kiedy można się szarości spodziewać...8-) Jak będę miała więcej sił i weny twórczej to wstawię Wam fotkę tatusia, bo jest cudny! Quote
gośku. Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 Nasza Drakunia bedzie mamusią? A kto jest ojcem? :loveu: Quote
szaraduszka Posted June 22, 2006 Author Posted June 22, 2006 Uwaga! Uwaga! Przedstawiam tatusia Ashlaren CAIPIROSKA - wyhodowany w Australii, do Polski trafił tylko na 2 lata... Ch. Australii, Ch. Finlandii, Zwycięzca Europy 2006. W Polsce systematycznie zgarnia CWC, CACIB, BOB i BOG (np. wystawa w Szczecinie), jest też Championem Championów z Leszna 2006 (BIS I) Oficjalnie Bardziej prywatnie Quote
malawaszka Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 on tu trafił na dwa lata, a jego właściciele zostali w Australii?? nie podoba mi się takie przedmiotowe traktowanie psa jeżeli tak jest :shake: aczkolwiek jest cudownie piękny!!!! :loveu: i na pewno dzieciaczki z Drakunią będą śliczne :loveu: Quote
gośku. Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Od samego przyjazdu Oski do Polski bardzo mi się spodobał. Idealny pies. :loveu: A, jeszcze jedno pytanie: jak się nazwya Wasza hodowla? Quote
szaraduszka Posted June 22, 2006 Author Posted June 22, 2006 malawaszka napisał(a):on tu trafił na dwa lata, a jego właściciele zostali w Australii?? nie podoba mi się takie przedmiotowe traktowanie psa jeżeli tak jest :shake: aczkolwiek jest cudownie piękny!!!! :loveu: i na pewno dzieciaczki z Drakunią będą śliczne :loveu: Wiesz Waszeczko... mnie też się to do końca nie podoba. Ale jest duży kłopot z pogodzeniem bezgraniczenej miłości do psa, z prawdziwą (!) hodowlą taką przez duże "H". Mała domowa hodowla psów nigdy nie zostanie prawdziwą hodowlą psów, z planem hodowlanym i możliwością dążenia do obranego celu... W hodowlach, które dażą do jak najlepszych psów, gdzie jest ich więcej... jest wybór, selekcja... Oska lub też Oskar (tak go wałają :)) jest fantastycznym psem... stacjonuje obecnie w hodowlii Imperium Star a do krycia przyjeżdżają sunie z całej Europy! Gwarantuję Ci jednak, że jest kochany i krzywda mu się nie dzieje. A hodowczyni ani obecna opiekunka nie traktują go przedmiotowo. Hodowczyni przyjechała właśnie do Polski żeby go odwiedzić, spotkałam Ją podczas wystawy w Szczecinie. Jest przesympatyczną osobą i uwielbia swojego psa. Quote
malawaszka Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 no pewnie masz rację, ale tu widzę dlaczego ja nie nadawałabym się na hodowcę :p Quote
szaraduszka Posted June 22, 2006 Author Posted June 22, 2006 .:::Gosia:::. napisał(a):Od samego przyjazdu Oski do Polski bardzo mi się spodobał. Idealny pies. :loveu: A, jeszcze jedno pytanie: jak się nazwya Wasza hodowla? Gosiu, gdybyś śledziła mój wątek nie pytałabyć o to :roll: bo już beagielki wyszły pod naszym przydomkiem hodowlanym :evil_lol: Zabiorę się w najbliższym czasie na podpis... to będzie wiadomo :) Muszę też zrobić stronkę, ale nie wiem jak się do tego zabrać :roll: Quote
an3czka Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Szaraduszko niecierpliwie czekam na małe szaraczki:loveu:. Cóż, ja też nie mogłabym być prawdziwym hodowcą, bo za Chiny nie rozstałabym się z Basco. Niemniej jednak pies jest piękny:p Quote
szaraduszka Posted June 22, 2006 Author Posted June 22, 2006 Tak Waszeczko, ja też nigdy nie zabiorę się za poważną hodowlę psów... wolę hodowlę domową, gdzie najważniejszy jest dany określony pies i gdy mam dla wszystkich swoich psów czas... gdy czasem wgramolą się na łóżko i nie można się ruszyć... ach fajnie mieć dom pełen psów :evil_lol: i nie wyobrażam sobie żadnego oddać. Ale gdyby wszyscy mieli takie dokładnie podejście to pewnie marnie by było z hodowlą, bo gdzie jest ukochane zwierzę, marnie jest z selekcją :roll: wiadomo, nasz psiak zawsze jest naj :razz: Więc dobrze, że są prawdziwi nawiedzeni hodowcy pilnujący by rasa szła w odpowiednim kierunku nawet ściągają psy z drugiego krańca świata, żeby nasze psy mogły być najkochańsze, najcudowniejsze... Właśnie... co jeszcze uwielbiam w Osce... pies ma cudowny charakter, bardzo równo pod sufitem, chodząca łagodność. A u Polskich weimarów czasem jest różnie. Quote
an3czka Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 [quote name='szaraduszka'] Właśnie... co jeszcze uwielbiam w Osce... pies ma cudowny charakter, bardzo równo pod sufitem, chodząca łagodność. A u Polskich weimarów czasem jest różnie. Wiesz, że miałam poruszyć tę kwestię?:lol: Tych "normalnych" jest niewiele, mam więc nadzieję, że Oska przyczyni się do poprawy tej sytuacji. Quote
gośku. Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Czytam ten topic. :roll: To, że nie piszę tutaj tak często jak inni, nie znacyz, że nie podziwiam zdjęć i nie czytam co się dzieje w Twoim małym świecie... :roll: Ale po prostu zapomniałam i za nic nie moge sobie przypomnieć. Mogę wiedzieć...? :placz: I ja bym nie mogła mieć takiej Hodowli. Nie umiałabym się rozłączyć z psem, a zwłaszcza na tak długi czas. Ja wiem, że to jest dla dobra rasy, no ale też z jednej strony to dla mnie niefajne, takie oddawanie psa do innych Hodowców. Jedynie w przyszłości chciałbym mieć domową hodowle weimarów, to tak. Ale najważniejsze, że Oska ma się dobrze w hodowli IS, że jest kochany. :loveu: Quote
malawaszka Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 no i jeszcze to, że my potrafimy sobie fajnie wytłumaczyć dlaczego ten pies tak pomieszkuje to tu to tam, ale on tego nie rozumie :shake: ehhhh zdecydowanie wolę model szaraduszkowej hodowli :cool1: Quote
anetta Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Woooow, beda maluszki, beda maluszki :bigcool::bigcool::bigcool: Gratuluje :bigcool: Ojczulek jest wspanialy :sweetCyb: Dobrze mu sie zyje, ciagle jakis suczki pod nosem :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Zyc nie umierac :evil_lol: :lol: ;) Quote
Recommended Posts