Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Evelina napisał(a):
Letnie deszcze, bo lato tuz tuz :loveu:, zawsze sa nastrojowe i pieknie pachna :loveu:

Oj nie wiem czy pieknie pachna, ja zawsze mowie,ze po takich deszczach smierdzi mi ryba:shake: :lol:

Posted

kate_m, Evelinko, Sonika, bigos - dziękuję
Behemot - nie było retuszowane 8-)
AgaChips - szaraduszka ma inne sprawy na głowie niż galeria... teraz była wystawa w Szczecinie... Furia złoto, Draka srebro, ale miała prawo bo... już 5 tygodni w brzuszku są... :evil_lol:

Posted

Jakie tam ukrywanie? :roll: :evil_lol:
Tydzień temu było zrobione USG i dopiero byłam pewna, że jest... bo wcześniej wszyscy sądzili, że się nie udało :roll: później nie miałam już czasu na net, bo była wystawa...
W niedzielę było równo 5 tygodni od krycia więc policzcie sobie kiedy można się szarości spodziewać...8-)

Jak będę miała więcej sił i weny twórczej to wstawię Wam fotkę tatusia, bo jest cudny!

Posted

Uwaga! Uwaga! Przedstawiam tatusia

Ashlaren CAIPIROSKA - wyhodowany w Australii, do Polski trafił tylko na 2 lata...
Ch. Australii, Ch. Finlandii, Zwycięzca Europy 2006.
W Polsce systematycznie zgarnia CWC, CACIB, BOB i BOG (np. wystawa w Szczecinie), jest też Championem Championów z Leszna 2006 (BIS I)

Oficjalnie

Bardziej prywatnie

Posted

on tu trafił na dwa lata, a jego właściciele zostali w Australii?? nie podoba mi się takie przedmiotowe traktowanie psa jeżeli tak jest :shake: aczkolwiek jest cudownie piękny!!!! :loveu: i na pewno dzieciaczki z Drakunią będą śliczne :loveu:

Posted

malawaszka napisał(a):
on tu trafił na dwa lata, a jego właściciele zostali w Australii?? nie podoba mi się takie przedmiotowe traktowanie psa jeżeli tak jest :shake: aczkolwiek jest cudownie piękny!!!! :loveu: i na pewno dzieciaczki z Drakunią będą śliczne :loveu:

Wiesz Waszeczko... mnie też się to do końca nie podoba. Ale jest duży kłopot z pogodzeniem bezgraniczenej miłości do psa, z prawdziwą (!) hodowlą taką przez duże "H".

Mała domowa hodowla psów nigdy nie zostanie prawdziwą hodowlą psów, z planem hodowlanym i możliwością dążenia do obranego celu...

W hodowlach, które dażą do jak najlepszych psów, gdzie jest ich więcej... jest wybór, selekcja... Oska lub też Oskar (tak go wałają :)) jest fantastycznym psem... stacjonuje obecnie w hodowlii Imperium Star a do krycia przyjeżdżają sunie z całej Europy!
Gwarantuję Ci jednak, że jest kochany i krzywda mu się nie dzieje. A hodowczyni ani obecna opiekunka nie traktują go przedmiotowo. Hodowczyni przyjechała właśnie do Polski żeby go odwiedzić, spotkałam Ją podczas wystawy w Szczecinie. Jest przesympatyczną osobą i uwielbia swojego psa.

Posted

.:::Gosia:::. napisał(a):
Od samego przyjazdu Oski do Polski bardzo mi się spodobał. Idealny pies. :loveu:
A, jeszcze jedno pytanie: jak się nazwya Wasza hodowla?

Gosiu, gdybyś śledziła mój wątek nie pytałabyć o to :roll: bo już beagielki wyszły pod naszym przydomkiem hodowlanym :evil_lol:

Zabiorę się w najbliższym czasie na podpis... to będzie wiadomo :)
Muszę też zrobić stronkę, ale nie wiem jak się do tego zabrać :roll:

Posted

Szaraduszko niecierpliwie czekam na małe szaraczki:loveu:.
Cóż, ja też nie mogłabym być prawdziwym hodowcą, bo za Chiny nie rozstałabym się z Basco.
Niemniej jednak pies jest piękny:p

Posted

Tak Waszeczko, ja też nigdy nie zabiorę się za poważną hodowlę psów... wolę hodowlę domową, gdzie najważniejszy jest dany określony pies i gdy mam dla wszystkich swoich psów czas... gdy czasem wgramolą się na łóżko i nie można się ruszyć... ach fajnie mieć dom pełen psów :evil_lol: i nie wyobrażam sobie żadnego oddać.
Ale gdyby wszyscy mieli takie dokładnie podejście to pewnie marnie by było z hodowlą, bo gdzie jest ukochane zwierzę, marnie jest z selekcją :roll: wiadomo, nasz psiak zawsze jest naj :razz:

Więc dobrze, że są prawdziwi nawiedzeni hodowcy pilnujący by rasa szła w odpowiednim kierunku nawet ściągają psy z drugiego krańca świata, żeby nasze psy mogły być najkochańsze, najcudowniejsze...

Właśnie... co jeszcze uwielbiam w Osce... pies ma cudowny charakter, bardzo równo pod sufitem, chodząca łagodność. A u Polskich weimarów czasem jest różnie.

Posted

[quote name='szaraduszka']
Właśnie... co jeszcze uwielbiam w Osce... pies ma cudowny charakter, bardzo równo pod sufitem, chodząca łagodność. A u Polskich weimarów czasem jest różnie.
Wiesz, że miałam poruszyć tę kwestię?:lol:
Tych "normalnych" jest niewiele, mam więc nadzieję, że Oska przyczyni się do poprawy tej sytuacji.

Posted

Czytam ten topic. :roll:
To, że nie piszę tutaj tak często jak inni, nie znacyz, że nie podziwiam zdjęć i nie czytam co się dzieje w Twoim małym świecie... :roll:
Ale po prostu zapomniałam i za nic nie moge sobie przypomnieć.
Mogę wiedzieć...? :placz:

I ja bym nie mogła mieć takiej Hodowli. Nie umiałabym się rozłączyć z psem, a zwłaszcza na tak długi czas.
Ja wiem, że to jest dla dobra rasy, no ale też z jednej strony to dla mnie niefajne, takie oddawanie psa do innych Hodowców.
Jedynie w przyszłości chciałbym mieć domową hodowle weimarów, to tak.
Ale najważniejsze, że Oska ma się dobrze w hodowli IS, że jest kochany. :loveu:

Posted

no i jeszcze to, że my potrafimy sobie fajnie wytłumaczyć dlaczego ten pies tak pomieszkuje to tu to tam, ale on tego nie rozumie :shake: ehhhh zdecydowanie wolę model szaraduszkowej hodowli :cool1:

Posted

Woooow, beda maluszki, beda maluszki :bigcool::bigcool::bigcool: Gratuluje :bigcool:

Ojczulek jest wspanialy :sweetCyb: Dobrze mu sie zyje, ciagle jakis suczki pod nosem :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Zyc nie umierac :evil_lol: :lol:

;)