Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piękne kwiatuszki :multi: :multi: :multi: :loveu: :loveu: I super masz psiaczki (pierwszy raz jestem na waszej galerii :razz: , no i czasem bede wpadała) A jaszczurka hmm..To cos dla mojego brata :lol:

Posted

[quote name='szaraduszka']Nie wiem jak nazywają się kwiatki :shake: ważne, że rosną :multi:
Dzbanuszek jest malutki... też długo na nieho polowałam :evil_lol:

A teraz będzie jaszczurka 8-)

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Jaka wielka i zielona :crazyeye: i chyba dopiero co odrósł jej ogon :crazyeye:
W życiu takiej nie widziałam :crazyeye:

Ale masz oko szaraduszko :multi:

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):
Te górne to chyba zwykłe przylaszczki, a dolne - złoć żółta. Oba gatunki dość pospolite.

Pozdrawiam
Marysia i Una

Pospolite gdzie? :lol:

Bo nie u mnie :eviltong:
Ale są piękne!

Posted

[quote name='szaraduszka']Nie wiem jak nazywają się kwiatki :shake: ważne, że rosną :multi:
Dzbanuszek jest malutki... też długo na nieho polowałam :evil_lol:

A teraz będzie jaszczurka 8-)

Świetna!:multi:

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):
Przylaszczki powinny się znaleźć w jakimś lesie. A kniecie to u mnie kwitną na trawnikach. W mieście i to dość dużym :eviltong:

Pozdrawiam
Marysia i Una

W mieście dużym nie mieszkam, a do lasu mam co prawda nie daleko ale nigdy nie widziałam :niewiem: A może poprostu nigdy nie zwracałam na nie uwagi?
Zawsze jak się ma coś pod ręką, na codzień i od zawsze to się tego nie widzi :eviltong:

Ale teraz na pewno ich nie omine!

Posted

Witaj Szaraduszko, na wstępie się przyznam że sto lat mnie u Ciebie nie było :niewiem:, ale zaraz biorę się za nadrabianie zaległości towarzyskich.
( takie niedopatrzenie :oops: :oops: :oops: )

Posted

[quote name='szaraduszka']i do tego dziś przyjechała w gości sunia ogara polskiego... A cóż to za ogarynkę gościłaś ??? Jakoś nie było nic dalej napisane, ani fotek :shake: :-( .
[quote name='szaraduszka']A dlaczego one mają różne uszka, Mleczko malutkie, a Kopytko duże???
I zachwycona jestem wszystkimi zwierzakami psami, i kotami, i konikami, i kózkami, i królikami, i liskiem, i jaszczurką. Widoczki i kwiatuszki cudne, i już teraz wiem że będę sobie tu zaglądać i radować oczy :Cool!: :sweetCyb: :bigcool: .

Posted

Hej Poświatko jakże miło Cię widzeć :multi:
Przyznam, że też jestem baardzo z tyłu na forum i mam coraz więcej topików, które muszę wreszcie przestudiować :oops:

Jeśli chodzi o ogara... to jest własnością naszych znajomych i tyle o niej wiem :roll: pochodzi z jakiejś nieodległej chyba od Szczecina hodowli... ma już chyba prawie 2 lata... będzie się wystawiać w Szczecinie... i wtedy będę miała o niej więcej konkretnych info. Przyjechała do nas w gości, żeby się nauczyć co ma na ringu porabiać... a teraz jej Państwo odrabiają zadanie domowe :evil_lol:
Foteczek nie mam :roll: bo mnie rozzłościła :angryy: czując się bezpiecznie przy swojej Pańci "jeździła" po Ploteczce, a że ja też stanęłam na linii ognia nie pozwalając atakować Furii mam siniaka po jej zębach :mad:

Jeśli zaś chodzi o Mleczko i Kopytko to już genetyka i zasady dziedziczenia mają w tym swój udział :eviltong: Beksa ma krótkie uszka i nie ma rogów, Kali ma długie uszka i rogi... u dziewczynek cechy się poplątały... i Mleczko ma krótkie uszka, za to jest rogatą duszą, Kopytko uszka ma długie ale za to różków niet 8-)

Bigos jaszczurki spotykam kilkadziesiąt do kilkuset metrów od domu... ta akurat ma swoją siedzibę na końskim pastwisku.

Olcha, Marysia co do dyskusji kwiatowej... fioletowe znalazłam pierwszy raz w życiu... a żółte budzą wspomnienia z dzieciństwa, bo mieszkałam w miejscu, gdzie występowały często, potem znajdowałam je bardzo rzadko (np. w miejskim parku), a tu w okolicy nowego domku są :multi: i bardzo je lubię!

Zastanawiałam się jaką foteczkę do postu dołączyć... ale widok Poświatki uświadomił mi, że ostatnio nie było tu żadnego kota :oops:
Więc dziś będzie Pink 8-)

Posted

Ale jaszczur piękny!
Uśmiałąm się przy tych kocich fotkach, dobry pomysł na konkurs, przynajmniej w jednym miejscu są zebrane śmieszne zdjęcia kotów w akcji :)